lauantai 3. lokakuuta 2020

Ostetut tavarat syyskuu 2020

 Syyskuussa ostettua:


- huojuva torni peli 9e

- 6 paria sukkia 24e

- 4 kylpypyyhettä 100e


yht 133 euroa.


Asetin itselleni täksikin vuodeksi tavoitteeksi ostaa tavaroita max 1500 eurolla. Käyttämättä loppuvuodeksi on vielä 781e joka on 260e/kk. Ihan hulluna saan vielä shoppailla loppuvuonna ja aion ehkä shoppaillakki, ainaki 100e tuhlaan marimekon kahteen pussilakanasettiin (k-supermarketeissa ja cittareissa näitä alennuksessa). 


Oon aika tyytyväinen syyskuun ostoksiin. Huojuva torni peli oli lahja äidille, hän oli niin onnellinen ja otettu että koin että 9e peli oli kannattava sijoitus.


Päädyin sitten ostamaan kalliita sukkia. Sukkien hinta oli 6e/pari mutta tarjouksella sai 3 paria kahden hinnalla eli kappalehinnaksi muodostui 4e/pari. On ne mulle kalliita sukkia, oon vuosia maksanut sukkaparista aina 1e/pari jostain markettien tarjouksista. En voi muuta sanoa sukusta kuin että ero on ku yöllä ja päivällä. Sukat istuu jalkaan ku nakutettu, eivät rypisty ja hierrä kengissä. Ne on myös tosi kauniin värisiä. Tuntuu ku toisen ihon laittas vaan jalkateriin. Ne on semmosta liukasta materiaalia, viskoosia. Toivottavasti ne myös kestää.


Pyyhkeitä ostin koska vanhat aika kulahtaneita. Ja mullon marimekko-fiksaatio. Haluan pyyhkeet ja vuodevaatteet vaihtaa marimekkoon kaikki.


Viime blogitekstiini sain paljon tsemppaavaa kommentointia hölläämisen puolesta. Tällä hetkellä tuntuu, että aion vähän höllätä. Vähän, en liikaa. Höllääminen tapahtuu siten, että maksan toisen ylimääräisen suorituksen osittain blogituloilla joita tulee 119.5e. Kiitos kaikille, jotka avasi tilin nordnettiin blogin kautta, en muista että oisin ikää saanut näin hyvää tuottoa blogista (yleensä tahti n. 15e/kk). Yhteensä maksan siis ulosottoon 177ex2 ja ns. itselle maksettavaksi jää 234,5e.


Oon kerryttänyt ylijäämätilille uo maksuja varten senttisiirtoperiaatteella 108e. Joten ensi palkasta budjetoin ulosottomaksuihin vain 126,5e ja loput budjetoin aivan miten lystään. Oon innoissaan.


Joku edellisen tekstin kommenteissa ehdotti että kannattaa kerätä puskuria ettei jää ns. tyhjän päälle uo:n jälkeen.


Mun puskuri on tällä hetkellä seuraavanlainen:

- käteinen tasan 1000e

- s-tili 560e

- nordnet 440e (jota en kyllä laske puskuriksi vaan pitkäaikaissäästöksi)


Eli yhteensä 1560e puskuria ja 440e sijoituksissa. Kaikkinensa 2000e. Koen summan turvalliseksi.


Oon miettinyt myös semmoista vaihtoehtoa, että kun ulosottoa on taulukkomaksuineen jäljellä tuo n. 1500e niin maksaisin koko roskan pois ja sit seuraavista palkoista alkaisin kerryttää mun puskuria ihan eri tahtiin, tavoitteena 10 000 euron puskuri jollakin aikajänteellä. Mutta katsotaan miten mieli päättää sit lähempänä ulosoton loppua.


Oon muuten jo luonut budjettimallin palkkoihin ulosoton jälkeen. Voisin sen avata teille tässä joku päivä.


4 kommenttia:

 1. Luin tässä muutamia muita talousblogeja, niissä kirjoittat sortuilivat toistuvasti uudestaan ottamaan luottoa ja ostelivat yhtäkkiä jotain tavaroita ja palveluita, joihin ei olisi ollut varaa. Arvostan sun tasaisen määrätietoista linjaa nyt entistäkin enemmän! Toivon, että jatkat ulosottovelan maksettuasi edelleen kirjoittamista ja pääset plussalle päästyäsi kasvattamaan ensin kunnon puskurin (just toin 10 000, tosin vähempikin riittää) ja sitten siitä etiäpäin! Mulla on jo vähän parempi tilanne taloudellisesti, mutta huomattavasti pienemmät tulot kuin sulla, joten otat mut epäilemättä pian kiinni. Mun ongelma on lähinnä se, etten ole uskaltanut alkaa sijoittaa sen enempää asuntoihin kuin osakkeisiinkaan. Sen olen päättänyt, että asuntolainan ylimääräisiä lyhennyksiä en enää tee, vaan yritän löytää rohkeuttaa alkaa sijoittaa. Tsemppiä paljon syksyn kauniin ruskan äärellä ja iltojen pimetessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tuskailen juuri elämässäni sitä, että miten tässä n yt kannattaisi toimia ja mihin panostaa. Ylimääräiset asuntolainanlyhennykset olisi tavallaan helppoja kohteita, mutta toisaalta silloin se raha ei olisi käytettävissä mahdollisesti vuosikymmeniin tavallaan, jos sen laittaa asuntolainan lyhennyksiin.

   Minulla on menossa rahastoihin ja on vähän osakkeita ja meillä on myös asunto, joka tällä hetkellä tuottaa meille vuokratuloa - mutta tuntuu, etten uskalla nyt ottaa oikeita askelia rohkeasti sitä kohti, että raha alkaisi poikia lisää rahaa.

   Ja olen Nimetön sinun kanssasi samaa mieltä, että arvostan kyllä tätä tasaisen tappavaa ja määrätietoista linjaa kohti tavoitteita.
   Saan itse todella paljon inspiraatiota ja rohkaisua tästä blogista, vaikka oma tilanne tällä hetkellä helpompi onkin.

   Tsemppiä!

   Poista
  2. Tuo on varmasti hankalaa itselläkin sitten rohkaistua ottamaan seuraavia askelia oikeasti kunnolla. Tsemppiä sulle, ihana tilanne että saa miettiä mihin kohteeseen säästetyt rahat laittaa. Kannustan kyllä kohdentamaan ne muualle kun asuntolainaan.

   Ihana kuulla että blogista on ollut iloa 😊

   Poista
  3. Ja ekalle kommentoijalle, tulipa hyvä mieli sun kommentista. Vaikka väsymystä alkaa jo itsellä olla ilmassa niin onhan se sillee totta, että oon mennyt kaikkien tunteiden läpi sinnikkäästi ja vaan priorisoinut liki aina velan maksun ihan ykköseksi.

   Aion kyllä todellakin jatkaa blogin pitämistä. Aloita vaan rohkeasti sijoittamaan vaikkapa indekairahastoihin, niistä ei tarvi ymmärtää oikein mitää kun ne on hajautettu sun puolesta. Osakkeet koen itse hankaliksi.

   Poista

Suositut tekstit