torstai 23. tammikuuta 2020

Yritin vaihtaa puhelinliittymää

Mulla alko jotenki ärsyttää ku maksoin taas 29.7e puhelinlaskua. Se on joka kuukausi about samansuuruinen tuo lasku. Ku jotenki päässä semmonen mielikuva että puhelinliittymiä sais halvemmallakin.

Joo mää tiiän, että luottotiedoton ei saa puhelinliittymää kuin maksamalla vakuusmaksun joka voi olla useita satoja euroja. Että sen perusteella jätinki "perinteiset" liittymäntarjoat ja päätin mennä Moi:n sivuille. Mulla oli jotenki semmonen mielikuva Moi:sta, että se on prepaid eli semmosen saisi luottotiedotonkin.

Menin siis Moi:n sivuille ja katsoin, että mulle sopiva liittymä maksaa 18e kuussa plus mahdolliset tekstarit ja puhelut max 4 euroa eli yhteensä maksimissaan 22e. Noin 8e vähemmän kuin nykyinen liittymäni. Eli 96e/vuosi. Ei iso säästö, mutta silti. Kaikki meni ihan normaalisti. Syötin tiedot ym sinne. Sit sieltä tuli ilmoitus että tilauksesi on valmis ja vahvistus sähköpostissa. Nii sähköpostissa odottikin yllätys: liittymää ei voida myöntää, syynä voi olla esim maksuhäiriömerkintä jne.

Tuntui yllättävän pahalta. Jotenkin kun ei oo ennen tullu oikee vastaan tää luottotiedottomuus tollee, että se ihan oikeasti vaikuttaa joihinkin asioihin.

Mutta, onneksi mulla on toimiva puhelinliittymä ja ainaki saa reissussakin euroopassa käyttää esim nettiä kk-maksun hinnalla. Ja ei nyt valtavasta rahasäästöstä kuitenkaa puhuta.

27 kommenttia:

 1. Ei ole esim dna:lla estänyt liittymän avaamista eikä ole tarvinut maksella mitään ylimääräisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minulta vaadittiin vakuusmaksu (DNA), kun muutin ja jouduin ottamaan toisenlaisen nettiliittymän. Yhtään maksua ei ko. firmaan ole koskaan jäänyt maksamatta. Maksuhäiriöitä on kyllä muihin verenimiöihin, mutta ei tähän vakuusmaksua vaatineeseen yritykseen. Kyllähän netti- ja puhelinlaskut, sähkö, vuokra tulee maksettua, mutta pienellä eäkkeellä, josta osa ulosmitataan on pakko jättää joitain laskuja maksamatta, että saa syötyä.

   Poista
  2. Itselläni juuri tilanne päällä, että puhelin ei enää lataudu. Tänään menossa korjaajalle näyttämään, josko sais vain puhdistuksella toimimaan. Jos korjaus tulee kalliiksi, olisi järjevää ostaa vaikka DNA:n tarjouksesta uusi Xiyomi 99 €. Mutta sitten he tietenkin päivittäisivät liittymäni. VOiko jo nykyiselle DNA:n asiakkaalle tulla hylsy kun katsovat mikä liittymä olisi mulle hyvä. Tällä hetkellä maksan DNA:lle melkein 40 €kuussa kun määräaikaistarjous on umpeutunut. Voivatko he ottaa minulta nykyisenkin liittymän pois? Se lähinnä olisi se kauhuskenaario.

   Poista
 2. No sitten on DNA:lla käytännöt muuttunueet. Ite yritin joskus ehkä 15 vuotta sitten vaihtaa silloisen Soneran DNA:han, mutta olisi pitänyt maksaa 1500e takuumaksuja, niin jäi sitten vaihtamatta. Oisko iso summa johtunut siitä että koko perheen liittymät oli mun nimissä ja ne kaikki olisin sinne vaihtanut, mut sen takia ollaan edelleenki Telialla, vaikka mulla onkin nykyään luottotiedot kunnossa.

  VastaaPoista
 3. Okei, kiva ettäon joku paikka mihin kelpaisi asiakkaaksi. Toki kaveri kerto, että onneksi et saanut Moi:n liittymää kun se toimii vissii DNA:n verkossa, jossa on aika paljon toimivuuksien kans ollu ongelmia näilllä leveysasteilla.

  VastaaPoista
 4. Mulla olisi (määräaikaisen, yksittäistä matkaa koskevan) matkavakuutuksen hankinta ajankohtainen, mutta saa nähdä, miten käy... Olen kuullut, ettei noitakaan välttämättä myönnetä, vaikka se maksetaan etukäteen!? Aika vähän luottotiedottomuus on vaikuttanut elämään, mutta jossain asioissa näköjään kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen aina määräaikaisen matkavakuutuksen saanut

   Poista
 5. Oleko kokeillut kilpailuttaa liittymääsi nykyisellä operaattorilla? Uhkaa irtisanomisella, niin yleensä saa vähän alennusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, enkä varmaa uskalla :D Onpahan ainaki joku liittymä ja reilu vuosi enää ulosottoa jäljellä

   Poista
 6. Hei! Halusin tulla kommentoimaan, koska olen lukenut blogiasi jo hetken aikaa ja se on antanut minulle paljon ymmärrystä siitä, miten ulosotto toimii. Tyylisi kirjoittaa ja ajatukset joita käyt läpi ovat niin samaistuttavia - olin itse ulosoton asiakas melkein 4 vuotta. Maksoin tämän viikon maanantaina viimeisen maksuni ulosottoon ja vapauden tunne on huikea. Samalla kuitenkin ulosottomerkinnät säilyvät vielä ja viimeinen poistuu vasta elokuussa 2021. Olen toki pyytänyt kaikkiin maksettuihin velkoihin REF-merkinnät etc., mutta kuten tiedät, merkinnät vaikeuttavat edelleen eri tasoilla elämääni.

  Aloin kirjoittaa blogia säästämisestä sekä muista ajatuksistani rahaan liittyen nyt, kun olen saanut suuren puristuksen tehtyä ja ulosottovelat on maksettu. Tsemppiä hurjasti velkojen maksuun ja kiitos paljon blogistasi! Se on ollut monien hetkien pelastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Aivan ihanaa ja motivoivaa kuulla että sulla on ulosottovelka maksttuna ja aloitat säästämisen. Onnea ison urakan päättämisestä! :) Alankin seuraamaan sun blogia. :)

   Poista
 7. Poistin vahingossa jonkun kommnetoijan kommentin, kun käytin tätä puhelimella, enkä osaa sitä palauttaa. Pahoittelut kommentoijalle tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli mun kommentti siitä, että Moi on ihan normaali operaattori (DNA omistaa). Ei sen tärkeämpää.

   Poista
 8. Ei nyt liity tähän Puhelin asiaan, mutta: vaikutat perehtyneeltä ja positiiviselta asian suhteen, jos saan kysyä niin miten tämä uo-asia käytännössä tapahtuu? Itse maksoin vuonna 2019 noin 16000€ ulosottoon, mutta itse velka pieneni ainakin ulosoton sivujen mukaan vain muutamalla tonnilla. Minne se raha sulaa? Minulla uo jatkunut nyt katkeamatta syyskuusta 2018. Miksi ulosotosta on täytynyt tehdä niin monimutkainen, menee hermo ja iskee epätoivo joka ilta. Loppuuko taulukkomaksut joskus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ehdottomasti mun blogin alkupään tekstejä. Sieltä löytyy vastauksia. Alussa korot ja taulukkomaksut hidastaa ulosoton lyhenemistä. Taulukkomaksut loppuvat 2v päästä, jolloin velanmaksu nopeutuu. Korko on 7%, mitä pienempi lainasumma on, sitä pienempi on kuukausittain maksettava korko.
   Kovasti tsemppiä sulle!

   Poista
 9. Iso kiitos blogistasi! Olen löytänyt sen vasta ja lukenut alusta asti kaikki postaukset.
  Itse en ole ulosotossa (ainakaan vielä) ja haluaisinkin kysyä, miten käy noin 40k lainalle jos sen päästää uo? Nyt korot niin jäätävät, että tuntuu ettei velka lyhenne ollenkaan.. Sinun kirjoituksista saa kyllä paljon toivoa! Tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Jos sinulla on yksi 40k laina niin sen ulosottoon meneminen tarkoittaa että siihen tulee muutama satanen (ehkä n.200e) oikeudenkäyntikuluja. En osaa arvioida tarkkaan, kun itsellä vain pienempiä lainoja ulosotossa.

   Ulosoton vuosikorko on 7% eli tuolla lainasummalla maksat korkoa kuukausittain n.233e, korko pienenee joka kk koska lainasummakin pienenee.

   Lisäksi maksat velan lyhentämisestä taulukkomaksun ensimmäiset 24kk. Taulukkomaksu on maksuerän ollessa 670-1680e välillä (palkasta ulosmitattava summa) 84e/maksu.

   Eli äkkisiltää laskettuna maksat aluksi n. 320e/kk kuluja ja loppusummalla lyhennät lainasummaa johon sisältyy lainan tähän saakka kerryttämät korot ja oikeudenkäyntimaksut.

   2v päästä lyhennyksen ollessa esim 820e/kuukausi, olisit lyhentänyt lainaa 12000e ja korko olisi 163e kuussa ja taulukkomaksut poistuneet.

   En tiedä ymmärsitkö tästä yhtään, toivottavasti.

   Poista
  2. Kiitos tosi paljon vastauksesta. Ymmärsin ja nyt ketuttaa kyllä tosi paljon, kun ulosotossa laina lyhenisi tosi rivakasti verrattuna nykytilanteeseen. En vaan tiedä uskallanko/haluanko laskea tuota uo, koska on yhteiset asuntolainat ym.. :( En ymmärrä miksi on pitänyt olla tyhmä aikoinaan pelien ym kanssa...
   Mutta suuresti ihailen sinua ja aidosti iloitsen kuinka hienosti olet asiasi hoitanut ja velkasi lyhenee silmissä :)

   Poista
 10. En tajua, että miksei moi-liittymää voisi saada luottotiedotonkin, koska maksuhan menee tililtä automaattisesti. Saanhan minä netflixinkin tilattua ja siinä on samanlainen maksuhomma

  VastaaPoista
 11. Joskus on auttanut että tilauksen perään soittaa asiakaspalveluun, ja käy läpi tilanteen. Olen kuullut joskus auttavan löytämään ratkaisun liittymän tilaukseen. Operaattorien välillä toki eroja. Tuntuu ihmeelliselta ettei MOI liittymää saa vaikka maksu menee automaattisesti kortilta, huoh

  VastaaPoista
 12. Kyllä tilanne selviää sillä kun ottaa yhteyttä operaattoriin

  VastaaPoista
 13. Eiköhän tilanne ole selvinnyt vuosien aikana

  VastaaPoista

Suositut tekstit