keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Vuoden 2020 tavoitteet

Vuoden 2020 tavoitteet:

1. Ulosottovelan lyheneminen vähintään 1100e/kk.
Tämä tarkoittaisi sitä että ensi vuodenvaihteessa lyhennettävää olisi enää 5 172e! Mitä ihmettä.. Tää tavoite mulla viime vuonna onnistui ja aion saada sen onnistumaan tänäkin vuonna. Olisi niiiiiin mahtavaa jos velkaa olisi voin vähän enää vuoden päästä.. Se tarkoittaisi myös sitä, että ulosottovelka olisi maksettu samalla 1100e-kuukausitahdilla kuukautta aiemmin kuin nykyinen tavoitteeni.
2.Eli täten julistan myös että ulosottovelka on tavoitteena olla maksettuna 5/2021!

3. Ylimääräisiä suorituksia ulosottoon 4950e! 
Tää tarkoittaa tammi-kesäkuussa 330 euron ylimääräisiä suorituksia ja heinä-joulukuussa 495 euron ylimääräisiä suorituksia. Tää on hurja. Mutta aion yrittää!

4. Ulosottovelkojen lukumäärä ensi vuoden alussa 4kpl
Edelleen, tää vaatii muutakin kuin ylimääräiset suoritukset pienimmille veloille. Mun salainen toive olis, että niitä olis vain 3kpl, mutta yritän olla realistinen ja 4 ois jo tosi hyvä.

5. Puskurin kokonaismäärän nostaminen 2000 euroon. Sisältää käteisen, s-pankin ja nordnetin.
Tän pitäisi olla kevyesti tehty. Mutta viime vuosi osoitti sen, että puskurilla on taipumuksena täyttyä ja sit myös tyhjentyä aina välillä, että sitä saa sitten täyttää lisää. Ottaen huomioon mun ylimääräisten suoritusten määrän, tommonen 700e puskurin nosto tuntuu realistiselta. Se on noin 60e/kk. Voi että mää toivon, että vuosi vaan soljuisi ilman mitä yllättäviä menoja. Mutta eihän se solju, elämässä kun tuppaa aina sattumaan ja tapahtumaan.

6. Vähintään yksi älä osta mitään tavaraa-kuukausi
Kai tuo viime vuoden tavaroiden ostelun seuranta tuotti tämän tavoitteen. Tekis mieli yrittää toteuttaa tää jo tammikuussa, toisaalta menen kavereiden luokse kyläilemään loppukuusta niin luulen että se asettaa vähä haastetta tammikuulle kun kuitenkin pyöritään kaupoissa. Mutta, joku kuukausi tänä vuonna. Koetetaan. :)
Vuoden 2019 tavoitteet olivat:

1. Ulosottovelka lyhenee 1100€/kk. Eli vuoden aikana 13200€. Tämä tarkoittaisi sitä että ensi vuoden alussa velkaa olisi alle 20000€. Kuulostaa hurjalta, mutta tiedän sen olevan mahdollista.
Tämä onnistui hyvin. Jeee!!


2. Ulosottovelkojen määrä tippuisi 5:teen. Velkoja on tällä hetkellä 11kpl. Tämä saattaa olla vaikea tavoite täyttää. Vaatii sen, että teen ylimääräisiä suorituksia kohdennetusti aina pienimpään velkaan. Mutta se ei yksinään riitä. Vaatii nimittäin myös sen, että ulosotto "auttaa" mua osaltaan tässä ja saan sitä kautta myös lainamääriä alemmaksi. Katsotaan miten käy, mutta oishan se siistiä.
Tämä ei onnistunut. Ulosottovelkoja on määrällisesti tällä hetkellä 7kpl. Mutta kuitenkin 4kpl vähemmän kuin viime vuoden alussa, oon tyytyväinen.

3. Käteispuskuriin joka kk 100€

4. Joululahjarahaa sivuun joka kk 20€, tämän päätin nyt marras-joukukuussa kun huomasin että vaikka keskitän lahjojen oston vain pakollisiin, syö ne silti aika paljon rahaa.

5. Autopuskuriin joka kk 40€. Voi auto ku sitä ei tarttis olla ollenkaan. Ihan jörkyttävästi syö rahaa ihan perushuollotkin puhumattakaan yllätyksistä. Pakko alkaa kunnolla varautumaan tähänkin asiaan ja panostaa ja kasata omaa puskuria autolle, niin tympeältä kun se tuntuukin.
3-5 kohdat: Hmm, menin kyllä aivan sekaisin rahojeni kanssa. Puskurit eli ja muuttui vuoden mukana aika tavalla ja lopputulema on se, että mulla on yksi puskuri, missä kuitenkin on 1300e kaikkinensa säästössä. Eli kaipa nää kohdat sitten lasken onnistuneiksi, vaikkakaan en onnistunut pitämään rahoja ns. erillään toisistaan.

6. Omien ostettujen tavaroiden, vaatteiden, lahjojen ym kuukausittainen seuranta. Aion laittaa ylös joka kk mitä niin sanotusti ylimääräistä tulee ostettua. Ja aion yrittää tehdä siitä myös blogipäivityksen kuukausittain. Seuranta toivottavasti auttaa hillitsemään turhia ostoksia.
Seuranta onnistui hyvin. Ja en osaa sanoa hillitsikö ostelua vai ei. Ehkä aavistuksen vaikutti alitajuisesti ainakin, jos ei muutoin.

7. Blogin pitäminen aktiivisena. Jos koittais ainakin sen 3x kuukaudessa päivitellä kuulumisia ja pyöritellä lukuja.
Tämä onnistui helposti, heinäkuu oli ainoa kuukausi, missä julkaisuja tuli "vain" 3kpl. Enkä mitenkään miettinyt tai laskenut julkaisumääiä, niitä syntyy sitä mukaa ku tulee ajatuksia tai asiaa. :D

‐------------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit