maanantai 30. joulukuuta 2019

Ostetut tavarat joulukuu ja vuosi 2019 kategorioittain


Joulukuussa ostettua:

2x pussilakanasetti 100e
Kuvakalenteri joululahjaksi 30e
Sähkövatkain 30e
Tonttu-koriste 3e
yht. 163e


Haastoin itseni leikkimieliseen haasteeseen, että saan ostaa tavaroita 1500 eurolla vuoden 2019 aikana. Nyt on kynyt niin, että mää onnistuin! Huomiselle ei ole mitään ostettavaa, viikon ruokaostoksetkin on hoidettu, joten ei tule kaupassa edes käytyä. :)

Olen nyt kolmena jouluna peräkkäin ostanut joulun alennusmyynnistä tontun. Niin tein tänäkin vuonna. Ostin tontun! :D Joo, tosiaan täysin turha tavara, kaapissa 11kk vuodesta, mutta mää oon tykästynyt noihin. Ois sen 3e voinut surkeamminkin käyttää esim karkkiin tai muuhun. Itseään ovi ainakin huijata ja perustella noin.

Vuonna 2019 rahaa tavaroihin kului yhteensä 1420 euroa!VAATTEET JA KENGÄT 151e
Oon tosi tyytyväinen tähän summaan. Aika moni vaatekappale löysi tiensä kotiini kirpputorin kautta, yhteensä ostin 4 paitaa, 2 toppia, farkut, 2 kengät, pipon ja yhdet urheilushortsit.

ASUSTEET YM 51e
Sisältää 2 reppua, pienen ja isomman, käsilaukun, kahdet korvikset ja aurinkolasit.


LAHJAT/TULIAISET 152e
Jotenkin tuntuu varsinkin näin joulun alla, että lahjoihin olisi vuoden aikana mennyt paljon enemmän rahaa. Ja niin onkin, olen ostanut tosi paljon semmoisia lahjoja, mitkä ei ole tavaraa. Olen vienyt synttärikukkia, lahjakortteja elokuviin, tuparilahjoiksi suolaa ja ruisleipää, viiniä ym ym. Ja tuntuu, että lahjan saajat ovat olleet aivan tyytyväisiä ja itsekin olen ollut ostamiini lahjoihin tyytyväinen.


ELEKTRONIIKKA 335e
Hyi kuinka paljon tähän kategoriaan mennyt rahaa.  Ainakin äkkiseltään katsottuna. Mutta kun avaa mitä kaikkea rahalla on hommannut niin ehkä ne vaan liikkuu tuolla satasien hintahaarukoissa (ainakin siis puhelin ja kahvinkeitin koska turhamaisuuttani halusin moccamasterin).Alkuvuodesta kännykkäni ei enää lähtenyt päälle, joten uusi oli ostettava. Lisäksi tässä summassa ovat siis kahvinkeitin sekä sähkövatkain ja yksi usb-piuha.


OPISKELUTARPEET 60.5
Sisältää läjän tai siis valtavan kasan käytettyjä oppikirjoja, 5 vihkoa, kyniä, laskimen, kalenterin ja sitten TARROJA. :D Tarroja nyt kuka tahansa aikuinen ihminen tarvitsee, eikö niin?SISUSTUS/KOTI 400e
Hups! Pikkaisen tuo mun keväinen sisustusvimma kävi kukkarolle. Summa sisältää 5 (?) kpl mattoja, miksi viisi, koska vaihdoin koko asunnon kaikki matot. Myin vanhat pois ja ostin käytetyt tilalle. Lisäksi 4kpl pinnatuoleja, senkin, sivupöydän, sohvapöydän ja säilytyslaatikoita. Sen verran puolustelen vielä, että kaikki vastaava vanha lähti myyntiin plus myin samassa kuussa kirppiksellä tavaraa kun tää sisutusvimma oli. Sain myydyistä tavaroista yhteensä 286 euroa. Tää oli mun henkilökohtainen 30v kriisi. :D Ai nii, ja tähän kuuluu myös tuo mun tässä kuussa ostamani alennustonttu!


MARIMEKKO LAKANAT JA PYYHKEET 211e
Sisältää kolme pussilakanasettiä ja kolme kylpypyyhettä. Mun mies on ollut tukena mun marimekkohörhöilyssä ja olen saanut lahjaksi/lahjakorteilla lisäksi 4 marimekon käsipyyhettä ja yhden kylpypyyhkeen. Tätä marimekon pussilakanoihin ja pyyhkeisiin tuhlaamista en voi perustella millään. Mää haluan näitä. Ja mää myös ostin näitä.ASTIAT 59.5e
Ostin tänä vuonna 2 kahvimukia, mittakannun, salaattikulhon sekä 12kpl juomalaseja.

Tavoitteet ensi vuodelle:

Vaatteet 300
Asusteet 50e
Lahjat 300e
Elektroniikka 300
Opiskelutarvikkeet 50e
Sisustus ja koti 200e
Marimekko tuotteet 200e
Astiat 100

Yhteensä: 1500e. Eli sama tavoite, mutta katsotaanpas ensi vuoden lopulla miten kategoriat alkavat asettumaan.


6 kommenttia:

 1. Harrastukset/vapaa-aika kategoria puutuu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastan kävelyä ja uintia, salilla saan käydä ilmaiseksi. En ole ostanut harrastuksiini mitään tavaraa kuluneen vuoden aikana. Seurasin tässä vain siis ostettuja tavaroita :)

   Poista
 2. Paljonko meni autoon/autoiluun kokonaisuudessaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiseltään arvioituna bensaan meni n. 2000e ja huoltoihin ehkä n. 700. Karkeasti arvioiden siis noin 3000e/vuosi. En ottanut autoon ostettuja osia mukaan näihin ostettuihin tavaroihin, koska auto on mulla työpaikan sijainnin vuoksi välttämätön plus ne on ns pakollisia ostaa että saa auton huollettua. Lähinnä tarkoitukseni oli seurata paljonko sellaista kotiin kertyvää tavaraa tulee vuoden aikana hommattua.

   Poista
  2. Juu. Se on kyllä totta että siihen autoiluun menee se mitä siihen menee koska töissä pitää omalla autolla kulkea kuten itsellänikin on tilanne. Eikä hirveästi voi ennakoida mitä autosta millonki hajoaa.

   Poista
  3. Jep, onneksi (kop kop) tää mun nykyinen auto on pysynyt sillee hyvänä ettei ole tarvinnut huolehtia kuin öljynvaihdot ja kuluvien osien (jarrupalat ja semmoset) vaihdot. Jospa tää auto jaksaisi porsukuttaa ja pysyä hyvänä vielä pari vuotta että sais ulosoton pois alta..

   Poista

Suositut tekstit