tiistai 26. marraskuuta 2019

Hemmetin palkkatoimisto!

Vähänkö meni nyt tunteisiin. Palkkakuitti tuli. Siis palkkatoimisto oli edellisen palkan laskenu väärin ja sen myötä mulle pitäis maksaa erotusta 340e nyt 29.pvä.

No, palkanlaskenta on laskenut sillaa että olisin palkkapäivän jälkeen niille 734 euroa velkaa ja ulosottoon olisi menossa tonni.

Ne on laittanu mun bruttopalkaksi reilut 2600 euroa, siitä on verotettu sen mukaan ja ulosottoon olisi menossa liki 1000e. Muuten ihan hyvä mutta kun mun todellinen bruttopalkka on rästinpoistojen ym NIIDEN OMIEN mokien paikkailujen jälkeen 340e, eli veroa pitäisi mennä huomattavasti vähemmän ja ulosottoon ei automaattisessa ulosmittauksessa penniäkää.

Ärsyttää ihan sikana, soitan sinne kyllä aamulla ja selvittelen asiaa. Ei oo eka kerta ku ne mokailee, tuntuu että siellä varmaan on joku automaattikone mihin ne syöttää vaa jotain tietoja tarkistamatta niitä ollenkaan..

Ahdistaa etenki tuo veron määrä, koska laskin veroprosenttini myös aika tiukaksi ja jos verotoimistoon ilmoitetaan bruttopalkaksi yhtäkkiä 2600 euroa 340 euron sijaan niin meneehän se sitten ihan ketuiksi sekin homma. Ei ois kauhean kiva maksella joulukuussa 40% veroja.

Jospa ne sais sen korjattua ennen perjantaita. Tekis mieli kirjottaa ihan muutama ärräpää tähän!

7 kommenttia:

 1. Hetken jo mietin, onko meillä sama tilitoimisto :D Mulla on korjattu tämän kuun palkkaa jo pari kertaa, onneksi kaikki mun eduksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paha sanoa onko 😂 Mutta onhan se vähä surkuhupaisaa että mulle maksettiin liian vähän palkkaa ja sitten korjauksen lopputulema on se että oon palkkatoimistoon yli 700e velkaa 😀

   Poista
 2. Harmillisia tuollaiset kömmähdykset palkkatoimistossa, mutta veroihin asialla ei pitäisi olla vaikutusta, jos sinulle nyt liikaa maksettu palkka vähennetään joulukuun palkasta. Nykyisin verotuksessa katsotaan vain vuositulorajaa eikä sillä ole ennakonpidätykseenkään vaikutusta, saako yhdessä kuussa enemmän kuin toisessa, kunhan palkan yhteissumma on sama. Sen sijaan ulosottoon menevään summaan palkkojen jakautumisella eri kuukausille voi olla vaikutusta, koska ulosottoon menevä osuus riippuu maksetun palkan suuruudesta.

  K

  PS. Kirjoitin suunnilleen saman kommentin kahteen kertaan jo aikaisemmin, mutta se näytti jääneen matkalle. Jos kuitenkin kaikki kolme kommenttiani tulevat perille, niin poistaisitko ylimääräiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että nyt sillä on merkitystä ilmoitetaanko veroihin että mun bruttopalkka on 2600e vai 340e koska laskin veroprosenttini tikitilleen kohdilleen marras ja joulukuun palkkoja ajatellen, ja jos nimenomaan tuo vuosituloraja ylittyisi nyt joulukuun palkasta tuon takia niin harmittaisi. Mutta täytyy jatkaa selvittelyjä, en ymmärrä miksei ne saanu sitä tän pvän aikana selväksi..

   Onneksi tuo verouhka on tiedossa, ehdin tehdä uuden kortin vielä sitten tarpeen vaatiessa ennen joulukuun palkkaa, mutta sekin ärsyttäis koska miksi mun pitäis palkkatoimiston mokan vuoksi maksaa liikaa veroja.

   Poista
  2. Ja kun se liikaa maksettu osuus oli jo vähennetty tästä palkasta ja mulle käteen jäävä osuus oli 0e 🤣

   Poista
  3. Ilmeisesti ymmärsin täysin väärin, mitä on tapahtunut. Ymmärsin kirjoituksestasi, että asia meni suunnilleen näin (käytän nyt esimerkkisummia selventämään, vaikka ne eivät olekaan täysin oikeita. Kaikki summat ovat bruttopalkkoja): Sinulle olisi pitänyt maksaa marraskuussa palkkaa bruttona 900 + 2300 + 340 = 3540 euroa, mutta jonkin virheen takia palkkatoimisto onkin nyt laskenut marraskuun bruttopalkaksesi 900 + 2300 + 2600 = 5800 euroa. Jos kysymys olisi vain tästä, niin asia olisi helppo korjata sillä, että ylimääräinen 2260 euroa vähennettäisiin joulukuun palkastasi. Eli jos esim. joulukuun bruttopalkkasi olisi normaalisti 3400 euroa, niin nyt saisit ja työnantaja ilmoittaisi verottajalle bruttoa vain 1140 euroa. Verojen kannalta on täysin sama, onko marraskuun bruttopalkka 5800 euroa ja joulukuun 1140 euroa vai marraskuun bruttopalkka 3540 euroa ja joulukuun 3400 euroa.

   Mutta ilmeisesti tässä onkin tapahtunut jotain ihan muuta kuin ymmärsin.

   K

   Poista
  4. Niin on, mulle olisi pitänyt tulla bruttopalkkaa 340e ei 3400e. Ja palkkatoimisto on verottajalle ilmoittanut bruttopalkaksi 2600e ja ulosottoon nettopalkaksi 3000e. En ymmärrä miten ne voi sotkea asiat noin pahasti. Tämän lisäksi kuitenkin mun bruttopalkka on jotenki kuitenki rästienpoistojen ym jälkeen se 340e ja kaikeb tämän lopputulemana verottajalle on menossa 260e ja ulosottoon vajaa 1000e ja mulle tulossa 0e plus jäisin palkkatoimistolle velkaa. En osaa paremmin selittää 😂

   Poista

Suositut tekstit