maanantai 18. marraskuuta 2019

Gothian velkaa pienemmäksi

Aluksi ajattelin, että lyhennän ulosottoon lisää vasta kun saan kuun vika päivä rahaa, että jos nyt jotain yllättävää sattuu.

Mutta jotenkin ihmismieli on malttamaton ja laskeskelin ja pyörittelin, että jos mä kerran olen budjetoinut ylimääräisiin ulosoton suorituksiin niin kyllä kai mää nyt sitten niitä teen!

Varmasti lisäboostia toi tuo intrumin velan nollaantuminen. Ja niin vain mää äsken tein ylimääräisen suorituksen, 165 euroa Gothian velkaan! Velkasummahan oli 1251,62euroa, suorituksesta menee taulukkomaksua se 12e, veikkaan että velkasumma on suorituksen jälkeen siis aika tasan 1100e.

JA 30.11 voin maksaa tuota lainaa toiset 165e ja silloin sen summa tippuu alle 1000:n euroon. Vähänkö huippua. Oon ihan supermielissään.

Muutenki jotenki kiva ku ei oo semmosta suurempaa stressiä. Laskin, että mun pitää ostaa 12 joululahjaa ja yksi synttärilahja. Ja oon ostanut jo 4 joululahjaa ja tuhlannut niihin 40 euroa mikä on kohtuu vähän mun mielestä. Ja lahjat on vieläpä kivoja!

Ehdottomana bonuksena on se, että en ole ostanut mitään tavaraa lahjaksi. Toki veikkaan tai oikeammin tiedän että ehkä 4 tavaralahjaa tulee hankittua, mutta ei se haittaa. :)

5 kommenttia:

 1. Jes, sä olet laittanut asioihin vauhtia näin loppuvuodesta :) Hyvä sinä! Tätä sun matkaa on kyllä tosi inspiroivaa seurata. Saan tosi hyvää fiilistä tästä sun blogista. Kivaa joulunodotusta sinne!

  VastaaPoista
 2. Eikö ylimääräisiä lyhennyksiä kannattaisi ennemmin tehdä suurimpaan lainaan, että sen korot suhteessa muihin pienentyisivät nopeammin, jos lainapääoma pienenee nopeammin? Toki ymmärrän, että se antaa tsemppiä kun saa jonkun lainan tiputettua listoilta kokonaan pois, mutta toisaalta onko sillä niin väliä jos seuraakin vaan kaikkien yhteissummaa ja sen pienenemistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elikkä ei ole korkojen kannalta merkitystä kun kaikkien uo velkojen korko 7%, paitsi kelan belan korko 0% ja sinsi sitä en maksakkaan itse pois. Henkiseltä kantilta on merkitystä kun velkojen kappalemäärät pienenevät. :)

   Poista
 3. Ulosotossa kaikilla lainoilla on sama korko, 7 % (paitsi Kelan velasta ei näytä menevän korkoa lainkaan). Kokonaismaksujen kannalta on täysin sama, lyhentääkö 100 eurolla pienintä vai suurinta lainaa.

  K

  VastaaPoista

Suositut tekstit