keskiviikko 7. elokuuta 2019

Veronpalautuksen ulosotto ja ärsytys

Ulosottoon maksettu veronpalautuksia 1641.91eKokonaislainasumma nyt 23 403.24 euroa  (oli heinäkuussa 24 755.46 euroa)

Laina lyhenentynyt: 1352.22 euroa

Korot:  99.69 euroa

Taulukkomaksut 190 euroa (!)


Lainasummat alla, sulkeissa euromääräinen muutos heinäkuuhun verrattuna


1.  Pra suomi 1001.11e (-59.68) taulukkomaksu 7e


   
2. Intrum Debt 1517.04e (-249.72) taulukkomaksu 27e

       

3.  Gothia Oy 1555.95e (-90.87) taulukkomaksu 12e
           

4. West-Star Oy 1314.59e (-74.85) taulukkomaksu 12e


5. Lowell 5613.97e (-313.55) taulukkomaksu 56e


6. KELA 464.28e  (-27.51) taulukkomaksu 5e7. Intrum Debt 2510.87 (+9.28)8. Ok-perintä Oy 3408.22e (-203e) taulukkomaksu 27e9. Bondora 6015.21e (-342.21) taulukkomaksu 56e


Nyt täytyy sanoa, että ärsyttää aivan hulluna. Siis niin paljon, että tuntuu ettei kiinnosta yhtää tämä ulosottohomma just nyt. Onneks sen ei tartte kiinnostaakaan niin kauheasti, kun velka lyhenee palkasta automaattisesti ja luulen että tämä ärsyynnys kyllä menee ohi,

Miten ulosotto voi olla noin sika että lyhentää veronpalautuksista 8/9 lainaa. Yllättävää, että just sillon lyhennetään melkein kaikkia velkoja, kun saa taulukkomaksun joka ikisestä lyhennyksestä. Tekis mieli valittaa johonkin!

Ymmärrän, että velkoja pitää lyhentää tasapuolisesti, mutta oisko ollu mitään järkeä lyhentää nyt vaikka isoimpia pois ja tasotella noita pienimpiä sitten vaikka ensi palkasta. Ei vissii ois, koska taulukkomaksuja ois menny paljon vähemmän. Taulukkomaksut on aiemminkin ollut mulle punainen vaate, en ymmärrä niitä yhtään. Mut tää oli kyllä taas järjen riemuvoitto...

Esim tolla 56 euron taulukkomaksulla lyhennyssumman saa olla välillä 335e-670e. Kummasti osui molemmat isot lyhennyssummat tonne alakanttiin tota lyhennysväliä ollen Bondoran osalta 421e ja Lowellin osalta 393.31e (summissa lyhentynyt summa+kertynyt korko heinäkuusta+taulukkomaksu ja summa näkyy ulosoton sivuilla kunkin velan kohdalla). Miksi, ei vois olla reilu ja lyhentää vaikka 679e molempia isoja velkoja,

Ja joo, mää tiedän että nillitän 50-100 euron säästöstä. Mutta nillitän silti, musta tuntuu että tässä vaan ei ole ajateltu velallisen etua lainkaan vaan aivan jotain muuta.

Tänä vuonna asetan veroprosentin niin lähelle nollatulosta kuin vain suinkin kykenen. Mieluummin lyhennän palkasta, kun ei tartte ärsyyntyä tämmösestä pelleilystä.

Anteeksi tämmönen negatiivisuuspläjäys.

Ehkä ens viikolla tää olo on jo ohi ja palkan ulosotto on sitten jo valoisampi hetki. Ehkä tajuan silloin jo iloita siitä, paljonko ulosotto kuitenkin elokuussa lyhenee. Paljon.

12 kommenttia:

 1. Mä en ole tiennytkään, että veronpalautusten ulosmittauksessa on taulukkomaksut vielä senkin jälkeen, kun ne muuten ovat poistuneet!:O Mikähän logiikka tässä on? Ainakaan kyse ei ole vapaaehtoisesta maksamisesta, kun otetaan suoraan... Mulla oli vähän sama juttu, eli 5/5 velkoja oli lyhennetty ja totta kai niin, että on saatu maksimitaulukkomaksut :( Mä tietty maksan niitä muutenkin vielä pitkään, kun uo on pyörinyt vasta pari kuukautta.

  VastaaPoista
 2. Ne on ne provikat mitkä uo saa omaan taskuun taulukkomaksuista. Tekevät varmaan jättitilit veronpalautusten aikaan. Kun muuten ka palkka on vaan reilu 5000€...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulosottomiehen provikat eivät kerry taulukkomaksujen, vaan perittyjen summien perusteella (näin ainakin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan). Ulosottomiehen palkkaan ei siis ole vaikutusta sillä, kohdistaako hän 1000 euron maksun yhdelle vai kymmenelle eri velalle.

   Poista
 3. Voisiko olla niin, että varsinainen ulosottomiehesi on kesälomalla, ja siellä on joku kesätuuraaja, joka vain ajattelee, että kaikkia velkoja pitää lyhentää tasapuolisesti?

  VastaaPoista
 4. Kysymys voi olla myös siitä, että ulosottomies on käynyt läpi veronpalautuksia liian kaavamaisesti eikä ole miettinyt kunkin velallisen henkilökohtaista tilannetta. Ulosotossa on aika paljon sellaisia ihmisiä, joilla velka ei lyhene normaaleina kuukausina juuri lainkaan. Kun sitten tällainen ihminen saa veronpalautuksen, on tasapuolista kohdistaa se mahdollisimman monelle velkojalle, jotta kukin saisi edes joskus jotain. Ulosottomies on ehkä sitten systemaattisesti tehnyt näin kaikkien veronpalautuksille eikä ole katsonut lainkaan sitä, lyheneekö velat muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti tää on se selitys - kuulostaa ainaki järkevälle. Edelleen silti harmittaa silti. Enkä edelleenkään ymmärrä, miksi taulukkomaksut menevät veronpalautusrahoista vielä senkin jälkeen, kun niiden periminen on palkasta perittävistä summista loppunut.

   Poista
 5. Moi,

  Löysin sun blogin vasta nyt. Ilmeisesti maksat todella paljon noita taulukkomaksuja? Onko sun mitenkään mahdollista yhdistää lainoja ja maksaa nämä kerralla pois? Esim kulutusluotolla? Säästäisit varmasti pitkän pennin kun et maksa muualle kuin yhteen paikkaan. Tai esim. https://www.fellowfinance.fi/. Sun viime vuosien maksutahdilla jos olisin pankintäti myöntäisin näitä varten kulutusluottoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla oo joulukuun 2017 jälkeen mennyt taulukkomaksuja enää ollenkaan, paitsi viime ja tänä vuonna veronpalautuksista ja ylimääräisistä suorituksista. Eli sinänsä ei kannattais ees valittaa. Harmittaa vaan tosi paljon, kun tuntuu että 200 euroa meni ihan hukkaan taas. Mutta ei se auta ku hyväksyä ja olla tyytyväinen siitä, ettei niitä normilyhennyksistä enää mene ja korkotasokin on kuitenkin kohtuu maltillinen 7% vuodessa.

   En usko, että täläl taustalla saisin mistään muualta kuin takuusäätiöstä lainaa. ENää 22kk tarvottavana velattomuuteen. Ehkä mää tästä piristyn. Ehkä ärsyynnys kuuluu ajoittain osaksi tätä prosessia.

   Poista
 6. Hei! Mahtavaa, että löysin blogisi :)
  Olen itse juuri aloittanut velkojeni selvittämisen ja päämäränä tietenkin on saada ulosotto puhtaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päämäärä! Kiva että löysit blogini: :)

   Poista
 7. Tää sun blogi on tosi hyvä ❤

  VastaaPoista

Suositut tekstit