keskiviikko 14. elokuuta 2019

Budjetti 15.8-12.9.2019

Palkka 2192.44e

Ulosottoon: 730.81e
Jää: 1461.63e

Budjetti:
420e
Bensa 150e
Terapia 120e
Opintolaina 112e
Hammaslääkäri 80e
Muut laskut (varalta) 70e
Puhelin 30e
Netti 15e

Jää 464e, puskuriin tästä 50e eli käyttörahaksi jää 414e.

Tässä kuussa aion seurata kulutustani päivätasolla ja katsoa tarkasti mihin rahani käytän. Palkasta ulosoton jälkeen käteenjäävä osuus on aika pieni ja jopa säikähdin sitä kun sain palkkanauhan käteeni. Onneksi nyt on kesän reissut reissattu ja mitään kummallisempaa ei pitäisi olla tulossa menojen osalta. Toivon vaan, että mikään auto ei hajoa käsiin tai vastaavaa. Ihan hyvähän se on nyt opetella tulemaan vähän vähemmällä rahalla toimeen, kun on kesän humputtelut takana.

414 eurolla pitäisi siis 29 päivää pärjätä. Tämä tarkoittaa että 14.27 euroa saan käyttää päivässä ja sehän on aika paljon. Melkein joka kuukausi tulee yllättäen jotain laskuja, joihin en oo osannut varautua, koska en edelleenkään osaa varautua siihen milloin tulee esim sähkö-tai vakuutuslaskut. Niin varasin siihen nyt sitten tuon 70e.
9 kommenttia:

 1. Moikka! Maksatko käyttörahoista myös kuukauden ruuat?
  Ihanan edullinen vuokra sulla, tuosta on pakko vähän olla kateellinen, kun itsellä on tuplat;)
  Painin itse samanlaisten asioiden kanssa kuin sinä, joten kiva jos avaisit joskus enemmän esim. Juuri ruokabudjettia yms. Antaisi vähän vertaistukea, kun itse yritän pienentää kuluja koko ajan.
  Kiitos, kun kirjoitat ��

  Ps. Mulla ainakin sähkö- ja vakuutuslaskusta näkyy laskutusväli, joten voi jo kalenteriin merkata, milloin on lasku tulossa seuraavan kerran. Olen itse valinnut molemmista laskutusväliksi 3 kk, näin summa on itselle aina kohtuullinen yhdellä laskulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vuokra on puolet meidän vuokrasta, eli puoliso maksaa toisen puolen. Ja joo, käyttörahasta menee myös ruoka. Aattelin tässä palkkajaksossa avata menoni viikkotasolla, niin niistä postauksista sitten selviää miten käyttö - ja bensarahat oikein kuluu mulla.

   Poista
 2. Itse inhosin laskuja kunnes luin jos intterneetistä laskutilistä. Eli lasketaan kaikki pakolliset laskut vuoden ajalta (tai tehdään valmistunut arvaus yläkänttiin), jaetaan summa 12:sta ja talletetaan erilliselle tilille. Joka kuukausi siirretään sama summa sinne ja pian laskut eivät ahdista!
  En nyt muista mitä olet kertonut tilien avaamisesta ja säästämisestä ulosotossa, mutta heitin vinkin ilmoille kuitenkin. Minua se on auttanut paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin listasin kaikki vuoden säännölliset laskut ja laskin vuosikulut niistä ja jaoin 12:lla. Summa kuukausittain omalle tilille ja sieltä hoituu aina laskut ilman stressiä. Mitä sitten kertaluontoisia, "itsehankittuja" ja impulsiivisia laskuja tulee, ne on hoidettava muusta eli niitä koittaa karttaa. Mutta laskutilisysteemi tosiaan toimii!

   Poista
  2. Tuo ois tosi hyvä. Mulla tulee kaikki laskut verkkopankkiin, niin en nää sitä jaksotusaikaa siitä. Oon kyllä haaveillu semmosesta että mulla ois vara/laskutilillä 500e jemma, josta maksaisin ns yllättävät laskut. Mutta toistaseksi se on vielä haave. :D

   Poista
 3. Hei ihan asiasta viidenteen.. Sulla kun on ulosotossa tuo Bondoran laina, niin mahdatko muistaa miten sait siitä haasteen? Mulla on nyt Bondoran laina irtisanottu ja siirretty Helsingin Käräjäoikeuteen. Mietin vaan, että kun Helsingin käräjäoikeus ei ole kotipaikkakunnan KO, niin mitenköhän saisin sieltä asiaa hoitavan haastemiehen kiinni, että hänkin voisi antaa puhelintiedoksiannon ja laittaa paperit sähköpostiin niin kuin "omanikin" tekee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, se meni tosiaan Helsingin käräjäoikeuden kautta. Mutta saapui aikanaan omaan ulosottovirastoonmi. Siitä ulosottomies sitten soitti ja tiedoksianto tehtiin paikanpäällä ulosottovirastossa. Mutta tosiaan mun ei tarvinnut muuta kuin käydä siellä paikan päällä sitten kun ulosottomies soitti mulle. ELi sun ei tartte käsittääkseni olla Helsinkiin yhteydessä. Ne kyllä on yhteydessäs itten suhun kun tarvetta ilmenee, näin ainakin mulla.

   Poista
 4. Siis tarkoitatko omaa käräjäoikeutta etkä ulosottovirastoa? Pitäishän siihen haasteeseen olla se 14 vrk aikaa vastata käräjäoikeudelle ennen kuin antavat tuomion ja menee ulosottoon? Antoiko tuosta bondora lainasta tuomion Helsingin käräjäoikeus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy nyt myöntää etten muista muutakuin että en tehnyt asian eteen yhtään mitään, ennen kuin oma ulosottomies soitti ja pyysi käymään. Sen verran oli sekaaa aikaa se itsellä.

   Poista

Suositut tekstit