sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Ihana kevät

Eilen tulin kotiin ylityövuorosta ja totesin itsekseni ääneen: Ihanaa olla kotona! En ole ennen huomannut, että puhuisin itselleni ääneen, mutta nyt huomasin ja puhuinpa ainakin ihanan lauseen. Oon nyt auringonpaisteen myötä virkistynyt ja alkanut pitmään kodissa yllä järjestystä ja perussiisteyttä, mikä tekee kotiinpaluusta ihanaa kun ei ole likaisia astioita pöydillä lojumassa tai tavaroita muutenkaan loju hujan hajan.

Tänään käytiin kyläilemässä ja piti oikeasti kaivaa aurinkolasit hyllystä, kun oli niin kirkas keli ajella autolla. Aivan mahtavia nämä aurinkoiset päivät kyllä. Kohta saa laittaa ikkunalaudalle versomaan tomaattia, paprikaa salaattia ja mausteita. Hirveää rahallista säästöä näistä ei synny, paitsi basilikan ja mintun suhteen, kun niitä tulisi muutoin kesän aikana ostettua useampi ruukku, mutta onhan niitä kiva seurata kun ne kasvaa ja hoitaa ja olla ylpeä, kun huomaa, että ne tuotataa edes pienen sadon. Aloitin taimikasvatuksen toissa keväänä ja viime vuosi meni jo paljon paremmin. Pikkuhiljaa taidot karttuu ja huomaa mitkä kasvit viihtyy meidän tosi kuumalla etelään päin olevalla parvekkeella.

Seuraavaan palkkapäivään on aikaa 12 päivää ja rahaa käytettävissä 125 euroa. Eli senkin suhteen menee paremmin kuin kivasti, etenkin kun autoa ei enää tarvitse tankata ennen palkkapäivää. On kiva, kun on budjetti ja se pitää. Oon siis vissiin oppinu budjetoimaan aika taitavasti. Toki tähän vaikuttaa se, ettei semmosia iohan puskista yllätysmenoja oo nyt tullut (kop kop). Toivottavasti menis ainakin muutama kuukausi tai miksei vaikka vuosikin tällä tavalla. Mutta tuskin menee, vaan ei se sit niin vakavaa oo jos ei mene.

Aion nyt vaan nauttia tästä hetkestä, kun auto toimii, rahat riittää, koti kiiltää ja työkin maistuu taas ihan kivalta! :)

7 kommenttia:

 1. Voi että, ihana kevät. Tuli jotenkin innostunut fiilis, tekstisi oli niin posivitiinen! Ja voi, mun täytyy kanssa yrittää kasvattaa jotain yrttiä. Olen siinä maailman huonoin. Yritän aina, melkein joka vuosi. No, ne itää... ja siihen se sitten jääkin. Kaikki kasvaa kituliaasti =). Mulle tärkeimmät olisi persilja ja tilli, niitä kuluu eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna laitoin kaupasta ostetun ruukkumintun jämät multaan ja ikkunalle, se kasvoi yli 10x isommaksi mitä oli alunperin kaupasta ostettaessa. :D Voisitkohan kokeilla ostaa persiljaa ja tilliä ruukussa ja laittaa ne multaan ni lähtiskö sit paremmin kasvaa? :)

   Poista
 2. Hei! Törmäsin blogiisi about viikko sitten, ja olen lueskellut sinun edistymistä. Aivan huippua lukea, kuinka olet ottanut raha-asiasi haltuun!!! Ihailen ja toivotan tsemppiä ja onnea loppuvelan kuittaamiselle! Ja tietty seurailen innokkaana täällä blogisi puolella! Ihanaa ja aurinkosta kevättä toivoen -M!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <kiitos paljon. kiva kun olet löytänyt blogini ja jaksat sitä seurailla ja lueskella. :)

   Poista
 3. Kevät on mukavaa aikaa kun aurinko paistaa ja kaikki asiat tuntuu menevän paremmin. Ei muuta kuin samaa rataa kohti kesää :)

  VastaaPoista
 4. Minullekin tarttui kevätfiilis!
  Ihana kirjoitus :)

  VastaaPoista

Suositut tekstit