torstai 3. tammikuuta 2019

Tavoitteet vuodelle 2019

Vuosi on vaihtunut ja on aika asettaa itselleen jonkin näköisiä tavoitteita. Vuoden loppu ja -vaihde oli melkosta mylläkkää ja työntäyteistä aikaa. Kohta saa onneksi hengähtää loman muodossa.

Ylimääräinen ulosottosuoritus joulukuun alusta löysi tiensä perille 27.12 ja näin ollen pienintä lainaa jäi maksettavaksi 198€+taulukkomaksu.

Tammikuussa tullee iso osuus palkasta menemään ulosottoon, kun palkan pitäisi olla iso joulukuun pyhälisien ansosta. Ylimääräistä en tammikuussa lyhennä, sillä uskon että ulkomaan reissu verottaa aika paljon rahaa.

Nyt ne tavoitteet:

1. Ulosottovelka lyhenee 1100€/kk. Eli vuoden aikana 13200€. Tämä tarkoittaisi sitä että ensi vuoden alussa velkaa olisi alle 20000€. Kuulostaa hurjalta, mutta tiedän sen olevan mahdollista.

2. Ulosottovelkojen määrä tippuisi 5:teen. Velkoja on tällä hetkellä 11kpl. Tämä saattaa olla vaikea tavoite täyttää. Vaatii sen, että teen ylimääräisiä suorituksia kohdennetusti aina pienimpään velkaan. Mutta se ei yksinään riitä. Vaatii nimittäin myös sen, että ulosotto "auttaa" mua osaltaan tässä ja saan sitä kautta myös lainamääriä alemmaksi. Katsotaan miten käy, mutta oishan se siistiä.

3. Käteispuskuriin joka kk 100€

4. Joululahjarahaa sivuun joka kk 20€, tämän päätin nyt marras-joukukuussa kun huomasin että vaikka keskitän lahjojen oston vain pakollisiin, syö ne silti aika paljon rahaa.

5. Autopuskuriin joka kk 40€. Voi auto ku sitä ei tarttis olla ollenkaan. Ihan jörkyttävästi syö rahaa ihan perushuollotkin puhumattakaan yllätyksistä. Pakko alkaa kunnolla varautumaan tähänkin asiaan ja panostaa ja kasata omaa puskuria autolle, niin tympeältä kun se tuntuukin.

6. Omien ostettujen tavaroiden, vaatteiden, lahjojen ym kuukausittainen seuranta. Aion laittaa ylös joka kk mitä niin sanotusti ylimääräistä tulee ostettua. Ja aion yrittää tehdä siitä myös blogipäivityksen kuukausittain. Seuranta toivottavasti auttaa hillitsemään turhia ostoksia.

7. Blogin pitäminen aktiivisena. Jos koittais ainakin sen 3x kuukaudessa päivitellä kuulumisia ja pyöritellä lukuja.

Siinäpä sitä ois, saa nähdä miten likan käy, nyt jo hirvittää! :D Oikein mukavaa uutta vuotta 2019 kaikille!!

7 kommenttia:

  1. Wow! Kovat on tavoitteet, toivottavasti onnistut näissä<3 Go girl!:)

    VastaaPoista
  2. Hyvä tavoite lyhentää noin paljon ulosottoon. Sinun blogista olen tajunut, että esim nuo taulukkomaksut ovat ihan jäätävät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää sitä koittaa lyhentää kunnolla niin pienenee sekä korot että taulukkomaksut. Onneksi palkasta menevistä lyhennyksistä ei niitä taulukkomaksuja mene :)

      Poista
  3. Tosi hyviä tavoitteita!
    Minua alkoi mietityttää omalle kohdalle myös tuo ylimääräisen ostelun seuranta. Yllättäen sitä kuitenkin kertyy, vaikka kuinka minimissä yrittää pitää.

    Tarpeeksi reilut tavoitteet pitää ajatuksen tarpeeksi tehokkaana ja toivon, että todella pääset tavoitteisiin :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kun jaksat pitää tätä blogia. Itsellä myös isot summat ulosotossa, joita aktiivisesti hoidan pois ja pidän myös aika korkeita tavoitteita. Koska en ole tilanteestani kertonut kenellekään, olet minulle verraton vertaistuki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselle tärkeä apu ku saa blogiin raha-asiat vuodattaa. :)

      Poista

Suositut tekstit