keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Joulukuun ulosottomaksuralli aloitettu!

Joulukuun ulosottomaksujen maksaminen alkoi nyt! Maksoin ulosottoon ylimääräisenä suorituksena intrum justitian lainaa, jonka toivon että saan pois tämän vuoden loppuun mennessä.

Lainaa on jäljellä 500.22 euroa, nyt maksetusta 335 euron lyhennyksestä laina lyhenee 308 euroa eli jäljelle jää about 193euroa. Sormet ja varpaat ristiin että ulosotto korjaa omaa "mokaansa" kun ei lyhentänyt marraskuun ensimmäisestä ylimääräisestä lyhennyksestä tuota lainaa mitä pyysin ,vaan se 300 euroa kohdentui ihan vääriin lainoihin. Jos ei olisi kohdentunut, voisin täällä jo tuuletella sitä, että lainojen määräni laski tasan KYMMENEEN. (Kun alkuperäisten velkojen määrä huiteli yli 30:nessä on täys kymppi jo iso juhlan aihe)

Nyt sitten jännitän, miten käy. Ylimääräistä rahaa minulla ei ole nyt varastossa laittaa ulosottoon ennen tammikuuta. Ei mitenkään päin, koska joulukuun tuleva palkka on huonoin ehkäpä koko vuonna. Laskin, että tulevasta palkasta menee ulosottoon arviolta n. 600-700 euroa ja siitä jää itselle n. 1300 euroa mikä on jo mun kuukausibudjetti normaaliin elämiseen ja laskuihin. JOs ulosotto ei maksele pois tuota jäljelle jäävää loppusummaa niin sitten maksan sen itse tammikuussa ja juhlin sitten.


Palatakseni joulukuun hurjaan ulosttolyhennysmäärään:

1. Ylimääräinen lyhennys 335e (4.12)
2. Veronpalautukset 1500e (11.12)
3. Palkasta n. 650e (14.12)
YHT 2485e

 2 4 8 5 euroa. Aivan huippua! Siitä summasta laina lyhenee noin 2250 euroa, loput menee korkoihin ja taulukkomaksuun. Kun ottaa huomioon, että mun kuukausitavoite on se, että ulosotto lyhenisi 1100e/kk niin nyt joulukuussa se tekee sen tuplana. Wuhuu! :)

Ajatukset harhailee, mutta tästäpä tulikin mieleeni että mieluummin otan niitä veronpalautuksia. Paljon siistimpää saada joku kuukausi lainasummaa noin paljon kerralla lyhennettyä, kun että se lyhenisi joka kuukausi hieman enemmän. Jos veroprosenttini olisi ollut täysin kohdillaan, olisin saanut kuussa enemmän palkkaa 125euroa. Tästä ulosotto olisi vienyt joka kuukausi kolmasosan eli n. 40e ja itselle olisi jäänyt 80e enemmän kuussa.

Eli ulosottoon olisi mennyt viime vuoden aikana automaattisesti palkasta enemmän 125x4 = 500e. Ja nyt sinne menee 1500e, joka on huomattavan paljon enemmän, siis TUHAT euroa enemmän, ja ei tunnu olevan normaalielämästä millään muotoa pois. Mieluummin siis maksan hieman enemmän veroja niin saan itselle ostettua hyvää mieltä siitä, että ulosotto oikeasti lyhenee aivan hurjasti nyt. Jee!

Joskun mietin, onko ihan tervettä aina riemuita sitä, että saa syytää ulosottoon rahaa. Mutta koska ne velat on kuitenkin maksettava, niin ennemmin iloitsee siitä, että ne lyhenee kuin murehtii sitä, kuinka idiootti sitä onkaan ollut. Vaikka kyllä mää joskus murehdin. Ja joskus tuntuu että jos uo lyhenee esim 800e kuussa se on liian vähän, Yritän muistaa pitää positiivisen asenteen ja jokainen euro mitä velka tulee alaspäin, on aina eteenpäin. :)6 kommenttia:

 1. Sun asenne on ihan mahtava! Tästä tule tukeva pala sun elämäsi kivijalkaan jahka homma on kokonaan hoidettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3 vuotta takana, 2.5 edessä. Sehän tarkoittaa jo sitä että voiton puolella ollaan.. :P

   Poista
 2. Wou mitä määriä pystyt maksamaan ulosottoon. Huippu kuukausi.

  VastaaPoista
 3. Hei! Kiitos hienosta blogista! Hyvin ja positiivisella mielellä kirjoitat, vaikka aihe onkin vaikea. Varmasti moni voi samaistua tilanteeseesi, heille annat hyvin toivoa.
  Meidän perhe ei ole ulosotossa, mutta vararikossa kuitenkin. V..ottaa, stressaa, surettaa tämä tilanne. Etenkin, kun se oli välillä jo parempi. Nyt on pikkuhiljaa kertynyt osamaksuja ja lainoja sieltä täältä. Ei se yksi 50€ tunnu isolta, mutta kun niitä on monta. Isot visalyhennykset, autolaina ym. ym.
  Lasten koulut ja harrastukset vievät paljon, mutta niistä en suostu tinkimään! Blogisi innoittamana otan nyt lusikan kauniiseen käteeni ja ryhdyn budjetoimaan. Alkuvuosi tulee olemaan todella vaikea rahallisesti, mutta josko kesään mennessä saisi vähän puskuria säästettyä.
  Ajattelin testata lumipallo-efektiä lainoissa. Saisi aina yhden kerrallaan pois. Onneksi myös mies on sitoutunut tähän! Koska meillä yhteiset rahat, niin yksin säästäminen ei oikein onnistu.
  Kiitos vielä sinulle ja velatonta jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista!

   Budjetoinnista on hyvä lähteä liikkeelle ja tosiaan kannattaa istaa vain asioita mihi on sillä hetkellä varaa eli osamaksut ym pannaan (hyvä munki neuvoa, ku itse ulosotossa :D ). Lumipalloilemalla monet bloggarit on ainakin saanut velkoja inne! hienosti lyhenemään, tsemppiä kovasti su

   Poista

Suositut tekstit