maanantai 27. elokuuta 2018

Ei kannata viedä autoa huoltoon :D

Käytin auton huollossa, ihan siis öljyn vaihto sekä valoissa ja sulakkeissa oli vikaa. Samalla mun autolle tehtiin joku  masterchek. Nooooo...

Vaihtoon menee:

- etujarrulevyt- ja palat
- takajarrupalat
- vetoakselin suojakumit
- vasen etuvaloumpio
- takarekisterikilven pohja
- jarruneste

Hiphei! Laskeskelin että jos osta osat itse niihin menee about 300 euroa, työn osuudelle pakko varata samanmoiset 200e (ei mitään hajua tästä) eli 600e yhteensä. Kuluvia osia tokikin, mutta voi voi tätä autoilun ihanuutta ja kalleutta.

Onneksi nuo nyt ei ihan hullun akuutteja kuitenkaan ole, paitsi nuo vetoakselin suojakumit, koska auto rämiseen kun ratin kääntää maksimiin jompaan kumpaan suuntaan ja jos niitä ei vaihda niin hajoaa pian koko vetoakseli.

Mielipiteitä haluaisin vaihtoehdoista:


1. Lainaan puskurista tuon about 500e ja vien auton kokonaisvaltaiseen huoltoon hetimiten


2. En koske pyhään puskuriini vaan koetan muuten nipistää rahoista, esim kun perjantaina tulee ylimääräinen palkka voisi sillä maksaa sen 500e (tämä tarkoittaa sitä, että ulosoton ylijäämätilille, ei siirtyisi penniäkään , käyttötililel jäisi syyskuuta varten ehkä 100e. Ylimääräisen työn tulos olisi korjattu auto mikä tuntuu tosi tosi surkealta, etenkin kun tarkoitus oli kompensoida sillä tuota syyskuussa todella huonoa palkkaa (ja huono uo-maksua) joka johtuu elokuun lomailemisesta.)


3. Yhdistelmä: Ottaisin puskurista itselleni lainaan 250e, maksaisin takaisin sinne esim 50e kuussa + muuten mitä sinne liikenee, loppusumman ottaisin ylimääräisestä perjantain palkasta. Saisin siten ulosottotilille siirrettyä 250e ja käyttöä varten syyskuulle 100e.


Stressiä aiheuttaa syyskuu... Koska syyskuussa tosiaan tulee n. 30% pienempi palkka kuin yleensä. Ja syyskuussa on kahdet pyöreät synttärijuhlat, joiden matkakuluihin ja lahjoihin ym uppoaa rahaa varmasti kuin roskaa. APUVAAA!

Kauhea stressi alkaa olla myös siitä, oonko laskenut ylimääräisen työni palkkatulot oikein sinne n, 600euron kieppeille vai heittääkö arvio pahasti ja jos heittää niin kumpaan suuntaan. Ja se, että kai se nyt maksetaan kuun lopussa eikä vasta ens kuun puolessa välissä.

Hyvää loppulomaa mulle. :D
6 kommenttia:

 1. Itse menisin joko vaihtoehdolla kaksi tai kolme. Kerta syyskuussa on tulossa normaalia pienempi tili niin sille puskurille voi olla muutakin hätätarvetta kuin autoremontti, ei siis kannata tyhjentää tässä vaiheessa yhtään enempää kuin on pakko.

  Onko autoon milloin viimeksi vaihdettu jarruosat, nesteet, yms? Eli onko tuo vaihtotarve ainoastaan liikkeen tapa saada hyvissä ajoin rahat pois, eli onko niillä oikeasti vielä elinaikaa jopa vuosi jäljellä, vai onko osat oikeasti lopussa ja katsastuksessa sanottu niiden vaihtotarpeesta? Huolestuttavin tuossa on tuo vetoakseli, jos nimittäin vetoakseli rutisee auton sisätiloihin asti kuuluvasti kun ajat ratti ääriasentoon käännettynä, niin ei valitettavasti suojakumin vaihto enää tilannetta pelasta. Sillä saa kyllä pelattua pikkasen aikaa, mutta itse vetoakselin nivelet ovat jo ottaneet osumaa ja nekin olisi vaihdettava jos haluaa korjauksen olevan ns. kestävä.

  VastaaPoista
 2. Minä kans kallistuisin vaihtoehtoihin 2 tai kolme. Autoista en osaa muuten sanoa muuta, että voi kumpa voisi vaihtaa sähköavusteiseen polkupyörään !
  Tosin, saattaahan nekin rikkua, mutta ai että sentään sitä auton omistamisen "ihanuutta" ja jatkuvia rahareikiä.

  Tsemppiä auton kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörä ois muuten tosi jees, vaan 30km yhdensuuntainen matka töihin vaatii kyllä autoa väkisinkin etenkin kun julkisia ei kulje..

   Poista
 3. Ehkä mää alotan rauhallisesti vaihtamalla ne vetoakselin nivelet nyt ensin. Koska jarrulevyt ja palat vois kestää niiatä ei ääntä kuulu ja tosiaan katsastus vasta tulossa. Jarrunesteen voi kanssa vaihtaa kun siinä kuulemma liikaa vettä seassa, ei sitten talvella jäädy. Eiköhän tää tästä :)

  VastaaPoista
 4. Siinä on toki hieman vaihdettavaa, mutta toivottavasti päädyit kuitenkin itsellesi kaikista kannattavimpaan lopputulokseen. Meillä olisi tulossa autolle määräaikaishuolto Porvossa, hieman jännittää lopputulos. Toisaalta autosta on pidetty huolta aivan hyvin, eli toivotaan ettei odottamattomia yllätyksiä tulisi.

  VastaaPoista
 5. Aika paljon joutuu uusia osia. Meidänkin täytyisi hankkia auton varaosat. Saa mieheni itse ne asentaa, sillä hänellä on kuitenkin jonkin verran kokemusta. Toivottavasti ei kovin paljoa tarvitsisi uusia. https://www.iisalmenautoala.fi/autonosat/huoltotarvikkeet

  VastaaPoista

Suositut tekstit