sunnuntai 26. elokuuta 2018

Hyi mitä laskelmia

Joo, joskus kannattais jättää laskematta ku alkaa vaan v*tuttaa. Eräs henkilö pyysi minua laskemaan, paljonko minulla oli lainojen pääoma ulosoton alkaessa, että voi hieman suhteuttaa mihin summiin maksettava määrä nousee.. Ja määhän laskin.

Ensinnäkin oli aika ikävää taas käydä tuo koko vyyhti läpi. Siis kuinka tyhmä, TYHMÄ ihminen on ollut. Mulla oli useampi pääomaltaan 20-200 euron velka päätynyt ulosottoon. Sitä EI kannata päästää tapahtumaan, koska oikeudenkäynti ja ulosottokuluineen ne tuplaantuu tai jopa triplaantuu. Olisin säästänyt tuhansia kun olisin saanut noita edes tuolloin maksettua pois. Mutta ku ei vaan kiinnostanut, olin niin hukassa oman pääni ja raha-asioideni kanssa että ei mitään järkeä. Aika karua.

Jos siis jollakin ulosotto kolkuttelee ovella niin maksakaa ne pienimmät pois, säästätte paaaaaljon rahaa.

Toinen mikä nyt ei tullut yllätyksenä, mutta lävähti taas naamalle, että on se vaan ihanan kallista. Aika mieletön summa on maksettavaksi kertynyt "tyhjää". Toki aika mieletön on tuo alkupääomien summakin. :( Ei koskaan enää!

Mutta joo, tässä tämmösiä laskelmia sunnuntai-illan ratoksi.Korottomat ja kuluttomat pääomat ulosoton alussa yhteensä:

53 588,68eMaksettu ulosottoon tähän mennessä:

31 938,02e


Maksamatta korkoineen ja kuluineen vielä:

37 061.01eYhteensä  maksettavaksi tulee lopulta:

68 999,03eKorkoja ja kuluja yhteensä siis:

15 410,35e

Mutta, katse eteenpäin ja pikkuhiljaa kohti velattomuutta. Enää mun hurjien suunnitelmien mukaan 34kk. :) Sitten taas laulattaa, ehkä jo aiemminkin jos laskelmani ylimääräisistä vuoroista pitää paikkansa ja perjantaina tilille lävähtää muutama satanen ekstrarahaa. :)
2 kommenttia:

Suositut tekstit