lauantai 5. toukokuuta 2018

Ajatusten purkamista

Ois niin mahtavaa ku sais palkan kaksi kertaa kuussa. Nyt jotenkin tuntuu kituuttamiselta tämä loppuaika ennen kuin 15 päivä koittaa ja saa palkan. Toki mulla about 200€ tulossa ihmisiltä saunatilojen vuokraamisesta rahaa takaisin päin, mutta en oikee täyttä varmuutta tietenkään tiedä, milloin ihmiset oikein maksaa ja vihaan niiiiin paljon tätä epävarmuutta kun tuntuu että käyttötilillä on liian vähän rahaa.

Ja joo, on siellä 100€ eli kymppi per päivä, muttako pitäisi ne bileet pilettää ja autoon aivan pakko ens viikolla vaihdattaa kesärenkaat. Argh! Pitäisi oppia budjetoimaan paremmin..

Lisäksi jotenkin masentava kun palkka tulee vaan kerran kuussa ja uo-laina lyhenee niin harvakseen. Tietää että siellä se korko juoksee. Luulen että olisi motivoimampaa, jos se lyhenisi kahdesti kuussa. Saisi laskea innoissaan niitä lyhennyksiä ja muita.

Ens palkasta pitäisi mennä hirveiden ylityötuntimäärien vuoksi myös iso summa ulosottoon, mikä on tosi jees ja saa mut odottamaan palkkapäivää vieläkin enemmän.

En tiedä, ehkä jatkossa pyrin tekemään ylimääräiset lyhennykset vasta kuun vaihteessa, niinä kuukausina, kun niitä teen. Sitten sais juhlia kuukaudessa lainamäärän lyhenemistä tavallaan kaks kertaa. :D

Onhan tää tämmöstä henkistä oman pään sisäistä sotaa välillä. Toisaalta haluaa maksaa hulluna äkkiä kaikki pois, mikä ei ole mahdollista (tuo äkkiä osuus) tällä velkamäärällä. Toisaalta haluaa elää normaalisti, ilman että tulee tämmönen loppu palkkakauden valtaisa ahdistus ja stressi siitä miten rahat riittää vai riittääkö.

Ja joo, mulla on se puskuri, että ei mulla hätää ole. Vaan se on pyhä ja siihen ei saa koskea enkä aiokkaan. Koska itsepäisyys: en lainaa sieltä ja laita saunarahoista takasin. Haluan pitää sen oikeasti semmosena äärimmäisenä hätävarana enkä alkaa lipsuilemaan sen kanssa. Pitää alkaa tivaamaan niitä saunarahoja ihmisiltä, mutta ahdistaa ajatus patistella. Hankalaa olla minä.

Tämmönen ajatustenpurkupäivitys tähän väliin. Ja niin, ei huolta, velkoja aion maksaa tihennetysti niin kauan kun motivaatio vaan pysyy korkealla, eli toivottavasti siihen saakka että velkasaldo on 0€. Enää about 3v (huoh!) .. En malttais odottaa että pääsen eroon tästä velkataakasta ja saan oikeasti hirveän ison summan rahaa kuussa lisää käyttöön. Sitten musta tulee sijoittaja. ;) Tai äiti. :P

4 kommenttia:

 1. I know! Mulle rahaa tupsahtelee useita kertoja kuussa tilille ja se on elämän suola! Musta palkka kahteen osaan olisi ihan mahtava. Yhdessä työpaikassa oli ja ai että se oli jees. Mutta hei, enää kolme vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kolme vuotta ja sitten pitäisi talouspuolen olla aikalailla kunnossa. Haastavaa saada oma pää opettelemaan tätä normaalia rahankäyttöä. Joskus tuntuu etten voi ostaa mitään ja ahdistaa ostaa esimerkiksi ruokaa. Ja toisena päivänä ei jaksa miettiä yhtään ja ostaa vaikka mitä turhaakin herkkua tai muuta. Jospa tää tästä tasoittuu.. Ja, muistin äskln että mullahan on kirpparipöytä nyt tiistai-iltaan asti. :) Sieltä pitäisi jokunen ropo taasen tulla.

   Poista
 2. I know! Mulle rahaa tupsahtelee useita kertoja kuussa tilille ja se on elämän suola! Musta palkka kahteen osaan olisi ihan mahtava. Yhdessä työpaikassa oli ja ai että se oli jees. Mutta hei, enää kolme vuotta!

  VastaaPoista
 3. Haha, mulla on sit taas ihan toisinpäin ja nautin siitä kun palkka tulee vaan kerran kuussa :D Jotenkin selkeämpää, kun koko potti tulee kerralla ja siitä hoitaa samantien pakolliset kulut pois.

  VastaaPoista

Suositut tekstit