lauantai 12. toukokuuta 2018

Budjetti 15.5-14.6.2018

Palkka 3268€

Ulosottoon 1359.44€

Jää 1908.56€

Menot:

Vuokra 420€
Puhelinlasku 40€
Nettilasku 12.9€
Opintolaina 112.52€
Autovero 56.14€
Bensa 150€
Käyttö ja ruokaraha 500€
Kesäjuhlat 60€

Jää 497.74€, joista:

Autopuskuriin 50€

Käteispuskuriin 100€

Käyttövara/laskutilille 200€

Ylijäämä/uo-maksutilille 147.74€

Palkka on valtavan iso, mutta ylitöitä tehtiin yli 1100 euron edestä (brutto) ja sen kyllä ehkä vähän viime kuussa huomasi, että töitä tuli tehtyä. Jos aina vois ja jaksais tehdä noin hulluna niin ulosottovelkahan ois maksettu aikasta kovaa kyytiä. Vaan en ihan hirveästi voi vaikuttaa siihen milloin saan tehdä ylitöitä ja milloin en. Koko alkuvuoden yritin saada ylityövuoroja vaan en saanut, nyt kun sain niin tein sitten hiukan enemmän. :D

Tarkoituksella laitan ylijäämätilille nyt vähemmän euroja. Pohjalla siellä on tällä hetkellä 60€ ja lisää ropisee tämän kuun jäämiä sinne maanantai-iltana.. ;) Jotenkin haluaa tässä hetkessä säästää vararahastoja enemmän ja myös elää kesää. Ja kun hurjat ylityötuntimäärät huhtikuussa saivat aikaan sen, että ulosottovelka lyhenee nyt muutenkin reilusti. Ensi kuussa siitä huolen pitävät lomarahat, niin tietää että sieltä se summa tulee alaspäin vähän kuin itsekseen. Voipi siis olla, että seuraava ylimääräinen ulosottolyhennys tapahtuu vasta heinäkuussa, sikäli mikäli ulosotto ei nyt sitten tiputa jotain lainasummaa niin pieneksi, että se on järkevää maksaa pois. Katsotaan miten tilanne elää. :)

Hyvä fiilis kun käyttötilillä nyt kaiken säätämisen jälkeen yli 100€ rahaa ja ylijäämätililläkin kuitenkin myös jotain. Ja enää 3vrk palkkaan. Wuhuuu! Alan oppia! ;)

5 kommenttia:

 1. Katsoinkin että mitä ihmettä, onpa hyvä nettopalkka :) Mutta hyvä hyvä, pari kuukauttakin jos vuodessa saa huhkittua tuollaisen tilin, niin edistäähän se ihan hulluna tilannetta!

  VastaaPoista
 2. On kyllä taas huikea nettopalkka! Haluatko paljastaa että millä alalla olet töissä (vai oletko sen joskus aiemmin jo paljastanut)? Oma haave palkan suhteen on se, että se vielä joku kaunis päivä alkaisi (nettona) kolmosella. :D Matkaa on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua alaa sen kummemmin sanoa mutta mun peruspalkka on bruttona 2550€/kk. Siihen tulee sitten vuorotyön lisät päälle ja ylityöt tietty kanssa. Kuukausittain hieman vaihtelee summat. Ainakin loman jälkeen syyskuussa saa tosi "huonon" tilin kun ei kerry tietenkään lisiä eikä ylitöitä.

   Poista
 3. Hienosti saat ylijäämää. Toki tulotkin olivat tässä kuussa korkeammat. Suosittelen silti pitämään työtunnit kurissa niin ei mene koko elämä töitä tehden (toki projekti/kausiluontoisesti ok) ja saamaan kulutukset tuloihin suhteutetuksi. Juuri ylijäämäinen talous takaa varaallisuuden kasvun. Varallisuus tuo turvaa (ei tarvitse stressata taloudella).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua kun juuri velka neuvon massa puhuttiin siitä että itseään ei saa nyt polttaa loppuun tai pää leviää ja maksukyky sen myötä. Kiva kommentti siis ja tukee mun viime aikaisia ratkaisuja joista lisää toivottavasti pian kun saan aikaa jostain revittyä blogin päivitykseen. :)

   Poista

Suositut tekstit