lauantai 21. huhtikuuta 2018

Verotuspäätös 2017

Veron palautuksia tulee taas joulukuussa 1500€! Aivan jäätäviä nämä mun palautussummat olleet tässä viime vuosina järjestään 1000-3000€. Nämähän menee suoraan ulosottoon maksuun käymättäkään omalla tilillä. Se on tosi hyvä homma, saa tavallaan yhden ison ylimääräisen lyhennyksen sinne menemään. Vähän kuin ylimääräinen kuukausimaksu. Paitsi isompi. :)


Tänä vuonna olen pitänyt veroprosenttia aika alhaalla, sen takia jää aika paljon tilistä nettona käteen ja ulosottoon menee kanssa enemmän rahaa per kuukausi. Toki ylityöt nostaa kanssa palkkaa ja erityisesti ulosottoon menevää osuutta, aina hyvin jos niitä vain jaksaa tehdä, aina ei jaksa. Pitää vaan seurata tarkasti tulorajaa ja voikin olla että syksyllä nostan prosenttia hieman. Se matalampi veroprosentti vain tarkoittaa sitä että ulosotto saa omansa tasaisemmin vuoden aikana ja minulle kun jää hieman enemmän käyttörahaa per kuukausi ja sitten on mahdollista säätää ja maksaa noita ylimääräisiä lyhennyksiä pitkin vuotta. Ens vuonna vaan ei ole odotettavissa tommosta palautussummaa meneväksi sitten uo-maksuihin.

Ekaa kertaa elämässä oikeasti tutkin tuon esitäytetyn veroilmoituksen. Huomasin että esimerkiksi opintolainasta saan tänä ja ensi vuonna vielä vähennyksiä mikä on tosi jees. Pitää tutkailla tarkemmin mitä muuta vois mahdollisesti vähennyksiin laittaa.

2 kommenttia:

  1. Hulppea summa tulossa, sillä lyhentää jo montaa velkaa taas! Oma lappu ei oo vieläkään tullut, mutta veikkaan aika +-0 tulosta. Ja kyllä. Se on veroehdotus, eli tosiaan suurennuslasin kanssa kannattaakin katsoa että kaikki sinne kuuluvat luvut sieltä myöskin löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On huippua ku saa ulosottoon tuollakin lyhennettyä aika mukavasti tosiaan. Toivottavasti sulle tulee ennemmin + kuin - merkkinen ehdotus. :)

      Poista

Suositut tekstit