keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

S-etukortti ja e-possu

Pitkään olen miettinyt hommaisinko S-etukorttia ja nyt sen laitoin tilaukseen. Eli 2 viikon sisällä pitäisi kortin tulla postissa. Saa nähdä oliko järkeä vai ei. Sijoitin siihen 20€ ja loput 80€ kerääntyy bonuksista hiljalleen. Tosi vähän tulee käytyä S-ryhmän kaupoissa tai muissa liikkeissä mutta toisaalta sama se kuinka hitaasti se kertyy. Kun kuitenkin niiden palveluja välillä käyttää niin sama kai se.

Sysäyksen kortin hankkimiseen sain kun keskustelin aiheesta työkaverini kanssa. Hänkin kertoi että harvakseen käyttää S-ryhmän palveluita mutta on 3 vuoden aikana saanut bonuksia kerrytettyä 200-300€. Ajattelin että no hitto! Jos kerran kuitenkin sitä rahaa kauppoihin ym syytää, vaikka harvakseenkin, niin miksi ei tuota ns. ilmaista rahaa antaisi sinne kertyä. Kertyy mitä kertyy, siellähän voi 10v päästä olla jo vaikka 1000€ bonuksista kertynyttä rahaa ja se on jo aika paljon kun sen eteen ei tarvitse tehdä mitään. :)

Lisäksi laitoin kortilleni Nordean epossu-palvelun viikonloppuna. Tosi kätevä systeemi, aina kun maksan kortilla siirtyy käyttötililtäni 1€ vara/laskutilille. Kun korttiostoja on päivässä 0-3 pysyy summat päivittäin aika pieninä eikä ne romahduta budjettia, mutta näinkin saa hieman sivuun rahaa laitettua ylimääräisiä menoja/tulevia laskuja varten.

Semmosia mielestäni aika aikuismaisia pikkujuttuja tässä saanut viimeisten päivien aikana tehtyä. Ehkä musta on alkanut kehkeytyä järkevä ja pitkäjänteinen ja jopa suunnitelmallinen rahankäyttäjä.

Kolmantena juttuna olen tässä kuussa tehnyt nyt yli 50h ylitöitä. Siten ensi kuussa pitäisi ulosottoon mennä iso summa rahaa. Ylitöinä tienatuista nettosatasista menee 80€ ulosottoon ja 20€ tulee omaan palkkaan lisää, ei siis omalla tilillä tule isosti näkymään mutta ulosottoon menevässä summassa näkynee paljonkin. Sillä verukkeella mää EHKÄ jätän ens kuussa ylimääräisen ulosottosuorituksen tekemättä, tosin jos ulosotto päättää lyhentää jonkun lainan summan tosi pieneksi niin en varmaankaan voi välttää kiusausta maksaa sitä kerralla pois jos rahat siihen vaan riittää. :D

5 kommenttia:


 1. osuuskaupan jäsenyys saattaa olla järkeväkin sijoitus, jos se on sellaisesta osuuskaupasta, joka maksaa osuuspääomalle korkoa :)

  Osa osuuskaupoista ei maksa korkoa, mutta osa maksaa jopa 20% tarkoittaen sitä, että jos maksan 100e jäsenyyden täyteen, niin saat seuraavana vuonna sille korkoa 20e (-verot).

  Tuo e-possu on varmasti fiksu veto :) Samalla tulee seurattua ostokertojen lukumäärää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän sen tietää mikä osuuskauppa maksaa korkoa. Yritin pikaisesti googletella mutta en oo siinä vissiin kovin haka. :D

   Poista
  2. https://www.sijoitussuomi.fi/korkoa-maksaneet-s-osuuskunnat-vuodelle-2017/

   tuossa on lista vuodelle 2017 korkoa maksaneet. Tänävuonna saattaa olla muutoksia, mutta sen näkee lähiaikoina.

   Me liityimme yhteensä 6 osuuskauppaan loppuvuodesta ja tänävuonna tarkoitus on ostaa pari lisää. Osuuksia voi olla vain yksi jokaisesta osuuskaupasta.

   :)

   Poista
  3. Kiitos! :) Tulevaisuutta ajatellen ehdottoman mielenkiintoinen ja riskitön homma tuo. Ulosotto päällä en uskalla alkaa osuuksia hamstraamaan koska sehän menee sitten sijoittamiseksi joka on kiellettyä. Ihan uusi juttu oli tämmönen.

   Poista
 2. Vaikka ei S-ryhmän kaupoissa kävisi usein, bonuksia voi kertyä monesta eri palvelusta. Asun ja asioin itse Nurmijärvellä. Minulle tuli yllätyksenä esimerkiksi apteekin asiakasedut jotka kerryttävät bonusta. Tiesitkö tällaisesta?

  VastaaPoista

Suositut tekstit