torstai 19. huhtikuuta 2018

Lomamatkan jälkeen

Reissu tehty, sekaisin mä menin rahojeni kanssa mutta laskeskelin että 300€ meni 4 päivän ulkomaanmatkalla rahaa.

Päivä 1

Nikotiini 15€
Leipä 7€
Päivällinen 30€
Leipomo 11€
Kauppa 2.4€
Pizza 8€
Yht 73€

Päivä 2

Ruoka 31€
Paita 16€
Ruoka 22€
Yht 69€

Päivä 3

Lounas 22€
Välipala kolmelle 12€
Magneetti 2€
Vaatteet 11€+27€
Illallinen 25€
Yht 99€

Päivä 4

Vaatteet 20€
Ruoka 30€
Tuliaiset 10€
Yht 60€

Ruokaan meni älyttömästi raha, mutta mies ei suostunut syömään kuin ns paremmissa ravintoloissa joissa vesipullo maksoi 5-10€. Muuten on ihan tyytyväinen tähän budjettiin ja huhtikuun aikana ei tää likka enää ulkona syö. Yleensä tulee 1-2xviikossa syötyä ulkona/haettua ruokaa kotiin.

Lisäksi rahaa meni kotimaassa bensoihin 50€ plus auton yllättäviin temppuiluihin 40€. Sain kuitenkin kerättyä ylijäämätilille sen verran paljon rahaa että maksoin pois pienimmän ulosottovelan taulukkomaksuineen eli 272€+27€=299€. Varatilillekin jäi laitettavaa ja laitoin sinne reilummin, koska päätin tehdä budjettini kanssa seuraavaa:

Varatilillä nyt 220€ ( saunan vuokraus, tänne saavat ihmiset maksaa takaisin päin sitten niitä vuokrausrahoja niin pysyy joku roti ja järjestys eikä tarvitse koskea puskuriin. Jeeee! :) )

Käyttötilillä 480€, 390€ käyttöön ja 90€ bensaan.

390€ käyttöön eli rahaa noin 15€/pvä kun päiviä 25 päivää jäljellä ennen palkkapäivää. Pitäisi riittää hienosti ja jäädä ylikin siirrettäväksi ylijäämätilille ennen kuin seuraava palkka tulee.

Ylijäämätilillä 10€

Säästöpossuun kilahti about 5€ reissusta jääneitä kolikoita. Pitäisi useammin pyrkiä käyttää käteistä kun tosi kivaa täyttää säästöpossua kolikoilla. :D Ehkä alan tekee semmosta aina välillä, kerran kuussa vaikka käteisen käyttöviikko ja kolikot sitten possuun.

Saapa nähdä aletaanko pitää miehen kanssa yhteistä ruokakassaa, siis käteistä. Molemmilta kuun alussa sinne 150€ ja saa ostaa vain yhteisiä ruokia niillä. Ei siis röökejä, omia kahveja eikä energiajuomia tai mitää omia hygieniatuotteita niillä vaan pelkkää ruokaa. Ja loput jos jää menisi yhteiseen säästöön. :) Katsotaan jos se alkaisi toukokuun alusta miehen palkkapäivän jälkeen tämmönen systeemi. Puhuttu on mutta että saan oikeasti puolison toiminnan tasolla mukaan. Saa nähdä! :D

2 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä hyvä systeemi, että erilliset ruokarahat joilla siis vaan ruokaa ja sitten omat paheet niillä "omilla rahoilla".

  Me käytämme taloustilinä s-tiliä, johon molemmilla on kortti ja jonne kertyy sitten s-bonukset. Molemmilla on puhelimessa s-mobiili ja sieltä voidaan seurata sitten rahan kulumista ja budjetissa pysymistä.

  Meillä haasteena on välimatkat kauppoihin ja sen vuoksi raha on kortin takana. Muuten käteinen olisi kyllä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole s-etukorttia eikä miehelläkään. En tiedä voisi semmpisen hommata ehkä muuten vain. :)

   Mutta joo, kiva kun saanut miehenkin vähän mukaan näihin rahahommiin ja kiinnostumaan just ruokakulujen seuraamisesta ja säästämisestä. :)

   Poista

Suositut tekstit