perjantai 26. helmikuuta 2021

Ostetut tavarat helmikuu 2020

Lauantai ja sunnuntai tulee vietettyä sellaisesa paikkaa, ettei tule kyllä tavaraa osteltua enää helmikuussa. Joten uskallan tän jo julkaista.


Olin jo ihan innoissaan, etten ostanut helmikuussa MITÄÄN tavaraa. Koska kirjaan aina tavara-ostot puhelimen muistioon itselle ylös. Mutta sitten mietin ja mietin ja mietin. Ja muistin, että hetkinen, minkäs päällä mää istunkaan. Tosiaan.  


Helmikuussa siis ostettua:

Sohva 525 euroa


Sohvaan käytettiin lahjarahaa 150e ja kyselypalkkioita 70e. Lisäksi ostimme sohvalle suojasuihkeen ja kotiinkuljetuksen joihin meni yhteensä 87e. Sohvan hankintakulut maksettiin mun ja miehen yhteiseltä s-bonustililtä. Eli kiitos s-ryhmään keskittämisen, saatiin periaatteessa "ilmainen sohva".


Sinällään mää aina vähä karsastan, kun ihmiset hehkuttaa paljonko ne saa bonusta. Koska saadakseen paljon bonusta pitää myös kuluttaa paljon rahaa. Ja jos ei kuluttaisi niin paljon niin säästöön jäisi enemmän. Mutta toki jos ruoka- ja bensakulut on joka tapauksessa isoja, niin kannattaahan niitä keskittää ja sitä kautta saada bonusta. Mun mielestä s-ryhmän bonukset on kuitenkin huomattavasti paremmat kuin Lidl:in tai K-ryhmän. Älkää kivittäkö jos olette eri mieltä. :D


Tänä vuonna en asettanut itselleni mitään ostetuiden tavaroiden tavoitesummaa, kahtena aiempana vuonna tavoite on ollut 1500 euroa. Täytyy sanoa, että tiedän jo nyt että se tulee menemään yli sen, vaikka tammikuun kulutus olikin verrattain maltillista.


Haluan opetella kuluttamaan ilman huonoa omaatuntoa. Käyttää rahaa asioihin mitä haluan ostaa. Haluaisin tehdä pitkäikäisiä ostoja. Haluan edelleen hyödyntää kirpputoreja, mutta voin myös ostaa uuden ja kalliimmankin tuotteen. Haluan säästää rahaa etukäteen tulevia hankintoja varten niin kuin tähänkin saakka.Ulosoton päättyminen ei edelleenkää oikein tunnu miltään. Välillä tulee semmoisia hetkiä, että hetkonen. Mulla ois tilillä rahaa ostaa vaikka palju (täysin epärealistinen kun ei sitä parvekkeelle voi laittaa). Tai että mää voisin käydä kaihileikkauksessa ilman luottokorttia (mulla ei ole edes silmälaseja). 😁😁😁 Ja sitten tulee iloinen olo, mulla on rahaa ostaa vaikka mitä mainostettuja tuotteita ja palveluita. Mutta mä en halua enkä tarvitse just nyt, pelkästään se ajatus että mulla on rahaa ja sitä kertyy säästöön koko ajan lisää tuo jotenkin sellaista iloa ja onnea. Lisäksi se tuo tetynlaista turvaa jo näinkin pian. Ei tarvi koko aikaa pelätä mitä jos tuleekin joku suurempi kuluerä.


ASP-tili on nyt avattu ja sinne ekat 600e talletettu. Niin siistiä! En tiedä mistä ja milloin asunnon hankinta on ajankohtainen, mutta ainakin nyt on säästäminen sitä varten virallisesti aloitettu. 💓

4 kommenttia:

 1. Typerä kysymys, mutta mist pääsen näkemään nämä postauksesi vanhimmasta uusimpaan? Eli voisi lähteä seuraamaan millaisesta tilanteesta olet lähtenyt liikenteeseen? Itselläni tilanne tuntuu toivottomalta kun ulosotossa 100k€ enkä tiedä voiko tuosta selvitä käytännössä mitenkään. Palkkatulot taitavat olla samaa luokkaa kun sinulla jos nettopalkkasi on n. 3000eur

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://ulosotostaeroon.blogspot.com/2018/03/taustaa.html?m=1

   Tuolta löytyy eka teksti, sivun alalaidassa on nuoli ja siitä klikkaamalla pääsee aina edelliseen tai seuraavaan tekstiin. Siinä vaiheessa kun aloin seuraamaan velkojani 9/2017 mulla oli velkaa n. 48 tuhatta euroa. Ja siinä kohtaa olin siis ollut ulosotossa 1 vuoden ja 10kk. Kyllä sinä selviät. Suosittelen velkaneuvijalla käyntiä. Tsemppiä!

   Poista
  2. Mitä teet työksesi ja mikä on lisätyösi? Millainen on perustyösi nettopalkka kuukaudessa?

   Poista
  3. En oo koronan takia tehnyt enää lisätöitä. Mun peruspalkka on bruttona 2600e/kk ja n. 1950e. Mutta ylitöillä ja vuorolisillä saan sitä nostettua aika kivasti ylöspäin.

   Poista

Suositut tekstit