perjantai 12. helmikuuta 2021

Budjetti 15.2.-14.3.2021

 Palkka 3108e


Pakolliset:

vuokra 427e

terapia 120e

opintolaina 118e

puhelin 30e

netti 17e

yhteensä 712 euroa, jää 2396 euroa


Muu käyttö:

käyttöraha 306e

bensa 200e

taloustili 150e

hupoiraha 150e

yhteensä 806 euroa, jää 1590 euroa


Varautuminen ja säästäminen:

autopuskuri 50e

terveuspuskuri 50e

epäsäännöllisiin laskuihin 90e

palkan tasaustilille 200e

puskuri 300e

sijoitukset 300e

ASP 600e

yhteensä 1590 euroa, jää 0 euroa


Jeeeee! Yli puolet palkasta menee varautumiseen ja säästämiseen. Oon proo! 👌


Tsekkailin tuossa bruttopalkan määrää ja vertailin viime vuoden palkkakuitteihin. Näyttäs sille, että tämän kuun palkka on aika lailla ylähaitarissa, toki kesälomarahat tasoittaa tilannetta jonkin verran. Voi olla että joudun laskemaan kokonaiskuukausibudjettini 2900 euroon, mutta kokeilen mennä nyt tällä 3000 eurolla ja katsotaan miten siinä käy.


Tosiaan palkantasaustilille tasaan aina kuukausittain palkkani, Nyt laitoin sinne hieman enemmän kuin tuon 108e ja siellä tulee olemaan maanantaina 500 euroa. Tosin pahoin pelkään että ensi kuun palkan jälkeen se 500e häviää palkan tasauskuluihin, mutta katsotaan ja muokkailen budjettia sitä mukaan kun opin hallitsemaan tätä rahantuloa. 


Soitin tänään pankkiini, ja tosiaan ASP tilin saa avata ilman luottotietoja. Sieltä pitäisi tulla mulle verkkopankkiin jotain sähköisesti allekirjoitettavia asiakirjoja ja saan sitten alkaa säästää asuntoon. Puhuttiin miehen kanssa, että koska hänen tulot on niin paljon pienemmät eikä hän voi omalle (vielä avaamattomalle) ASP tilille säästää samoja summia kuin minä, niin hän säästää 150e/kk. Ja sitten joskus kun oman asunnon hankinta on mahdollista, tulee omistussuhde olemaan 80-20.


Autopuskuri ja terveyspuskuri on pienempiä puskureita, joiden käyttökynnys on matala. Autoahan pitää silloin tällöin korjailla ja vaikka toivon ettei terveys reistailisi, niin todennäköisesti se joskus reistaa. Haluan minimoida isompaan puskuriin koskemisen tarvetta ja siksi tällaiset joka tapauksessa ehkä rahaa vievät osa-alueet puskuroin erikseen.


Lisäksi laskin että vuosittaisiin isompiin laskuihin kannattaa varautua etukäteen ja hieman yläkanttiin arvioiden päädyin kuukausittaiseen laskutilille säästettävään 90 euron summaan. Toki niinä kuukausina kun tällainen ei kuukausittain toistuva lasku osuu kohdalle niin siirrän laskutilille 90e ja maksan sen laskun sitten laskutililtä pois. 


Sijoituksiin menevä summa 20-kertaistuu, se oli ennen 15e/kk. Sijoitan nordnetin rahastoihin. 😊


Saa nähdä miten tää lähtee sujumaan, luotto on kova ja innostus iso itsellä. Mutta aika näyttää miten toimiva tää systeemi on ja onko se tarpeeksi selkeä. Just nyt ainakin kaikki näyttää kristallin kirkkaalta mun päässä. Katotaan kuukauden päästä uudelleen! 😝


5 kommenttia:

 1. Loistava säästöprosentti :D
  Tuosta on hieno jatkaa. Saat olla todella ylpeä itsestäsi!
  -Siru-

  VastaaPoista
 2. Hei! Hienoa nähdä miten olet onnistunut, olen ainakin itse saanut jonkun verran vinkkejä tarinastasi. Osaisitko kertoa vinkkiä että miten voisi jaksaa nousta suosta yhä uudelleen kun välillä näyttää sille että ulosotto on menossa nollille ja sitä ehtii jo fiilistellä ja sopia jo asioita sitä silmällä pitäen, mutta juuri kuukautta tai kahta ennen loppumista sinne nousee jotakin todella vanhoja asioita jotka pitkittävät velkaa pahimmillaan jopa puolella vuodella? Märkää rättiä kun tulee kasvoille juuri ennen maaliviivaa niin tuntuu että tekee mieli luovuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei käynyt kuin ulosoton alkuvaiheessa sillee, että noin vuoden maksamisen jälkeen sinne paukahti 13 tuhatta euroa velkaa jonka olin kokonaan unohtanut. Ja kyllähän se ketutti ihan sairaan paljon. Ainoa mitä keksin, on koittaa kysellä jokaisesta perintätoimistosta (tai kirjautua niiden svuille) ja katsoa löytyykö niistä vielä velkoja mitkä eivät olisi vielä ulosottoon menneet.

   Kyllä sää selviät sun veloista varmasti, älä luovuta! Kovasti tsemppiä!

   Poista
 3. Kantsii ASP:stä huomioida että omistusosuudet ei voi kahdella Asp-tilillä olla 80-20, koska omistusosuuden pitää olla vähintään 50%. https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/rahoitus-ja-lainapalvelut/asp-saastaminen-ja-asp-laina/#asp-saastaminen_asp-saastaminen

  VastaaPoista

Suositut tekstit