torstai 7. toukokuuta 2020

Postista tipahti Lowelin kirje

Kyllä jätti sydän lyönnin välistä, kun postista tipahti Lowell perintätoimiston kirje.

Avasin kirjeen ja siinä oli sitten 12e maksu vuokrasta tämän vuoden huhtikuulta. Tosi outoa, koska ei ole mitää ilmoitusta tullut että vuokra olisi noussut ja ihan samalla maksupohjalla maksoin vuokran kuin aina ennenkin. Ja että suoraan tulee kirje perintätoimistolta, ei mitää maksumuistutusta tai muuta ensin. Outoa. Perin outoa. Yritin soittaa vuokran antajalle, mutta numeroon ei saatu yhteyttä. Laitan sähköpostia.

Eipä tuo sinänsä iso summa ollut, eräpäivä oli 11.5 mutta maksoin sen tietenkin nyt heti pois kummittelemasta.

Oli se kyllä kauhea tunne saada kirje perintätoimistolta. Hyi. Noita ei todellakaan ole ikävä. Onneksi kuitenkin näinkin "mitätön" juttu. Ettei ollu joku velka joka vuosien takaa ois hypänny silmille kummittelemaan. Niitäkin olen joskus nimittäin miettiny että onko vielä semmosia velkoja jossain. Koska en rehellisesti kerrottuna yhtään muista, mistä kaikkialta olen ottanut velkaa silloin aikoinani. Mutta jos mulla on 34 velkaa kiertäny ulosoton kautta niin järjellä ajateltuna uskon, että mun velat on tossa. Koska ei oo tänä kohta viiden vuoden aikana tullut mitää lappuja mistään.

16 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, mun sormi hipas väärää kohtaa ja poisti kommentin :( En ees ehtiny lukea siitä kuin alun. Pahoittelut. Jos huomaat niin kommentoi vaa uudellee.

      Poista
  2. Tuollainen laskukirje haisee minusta huijaukselta. En olisi sinuna maksanut sitä ennen kuin olisin ollut yhteydessä vuokranantajaan.

    VastaaPoista
  3. Hetkonen! Jos vuokra on noussut huhtikuussa, ei sen pitäisi perinnässä olla toukokuussa. Tälläin laskua olisi pitänyt edeltää maksumuistutus? (Jossa hinta se 5e ja ylijäämä) näkyikö lasku lowellin palvelussa? Jos ei niin vuokrananta kiinni ilmoittamisvelvollisuuden laiminlyönnistä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa itsekin ihmettelin, vaan kun kaikki tiedot oikein ja miehenki nimellä tuli samanlainen kirje. Mutta selvittelen.

      Poista
    2. Ja tarkistin niin nyt näkyy lowelin sivuilla maksettuna, eikä tossa summassa ollut mitää 5e kulua mukana, ainoastaan että vuokrasaatava 12e. On kyl erikoista..

      Poista
    3. Hyvä että asia selvisi, voihan olla niin, että muistutusmaksua ei edes ollut (ja vuokra noussut 12e, tai sitten se on siinä mukana(pitäisi tosin olla eriteltynä) ja vuokra noussut 7e+5e muistutus. Toivon mukaan vuokranantaja ottaa pian yhteyttä, sillä onhan se nyt vuokra nyt vajaa tältäkin kuulta.

      Poista
    4. Tämän kuun vuokranmaksupvä on vasta 15.5 ja jos vuokran antaja ei siihen mennessä vastaa niin maksan tuon 12e ylimääräistä ihan vaan varalta. Automaatti s.postivastauksessa luki, että ruuhkaa on ja vastauksessa voi kestää..

      Poista
  4. Lowell on muutakin kun perintätoimisto,se hoitaa monen yrityksen laskutus palveluja.Meidän kunnan terveyspalvelut käyttää tätä jos esim.jää terveyskeskusmaksu maksamatta niin Lowell ilta tulee muistutuslasku.Luehan kirje uudelleen,lukee varmaan muistutuslasku eikä perintälasku!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tietää! Kiitos. Vielä pitää odotella vuokran antajan vastaus tohon vuokrannousu asiaan..

      Poista
  5. Täysin mahdollinen selitys on se, että vuokranantaja on lähettänyt postissa ilmoituksen vuokrankorotuksesta, mutta posti on hukannut kirjeen.

    VastaaPoista
  6. Asia ratkesi kun vuokranantajalta tuli vastaus, vuokramme on noussut 12e kuukaudessa. Että mä haluan oman asunnon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan olla, että korotus johtuu vastikkeen noususta, se taas riippuu taloyhtiön kustannuksista. Tarkoitan vain sitä, että vaikka olisikin oma asunto, vastikekustanukset melko todennäköisesti nousevat vuosittain. :/ Esimerkiksi kunta/kaupunki päättää korottaa kiinteistöveroa, jolloin taloyhtiön on korotettava vastaavasti vastiketta. Isännöitsijä on ainakin meillä taloyhtiön kokouksissa kertonut ja perustellut vastikekorotukset hyvin, nämä varmaankin harvemmin päätyvät vuokralaisen tietoon.

      Poista
  7. No onpas ikävä juttu, että perintötoimistosta tuli kirje ensimmäisenä. Olisi vuokranantajan pitänyt ensin olla yhteydessä. Minulla sattui kerran vähän samantapainen asia ja sain soitolla kuntoon. Hyvä että sinulla selvisi asia myös.

    VastaaPoista
  8. Vuokranantajan kuuluisi ilmoittaa vuokrankorotuksesta kuukautta ennen vuokrankorotusta. Eli asiasta olisi pitänyt ilmoittaa tyyliin helmikuussa, jos huhtikuun vuokra nousee, ja maaliskuussa, jos toukokuun vuokra nousee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mutten sitten tiedä onko posti voinut hukata kirjeen. Koska aiemmista korotuksista on kyllä tullut asianmukaiset ilmoitukset.

      Poista

Suositut tekstit