maanantai 7. lokakuuta 2019

Suunnitelmien muutos

Määhän suunnittelin maksavani Pra-Suomen lainan etuajassa pois, kun niiltä tuli se maksusuunnitelma. Lainasumma oli lähteissään 1005.5e. Mun oma suunnitelma oli maksaa sitä pois

1. 105.5e (maksettu 9/2019)
2. 150e
3. 150e
4. 200e
5. 200e
6. 200e

Tällä hetkellä Pra-Suomen lainaa on 900e jäljellä. Mää päätin muuttaa oman maksusuunnitelman sillee, että maksan lainaa tasan 100 euroa kuussa pois ja sitten koetan nyt mahdollisimman paljon kerätä rahaa toisiksi pienimmän ulosottovelan (Intrum justitian, n.700e) maksamiseen.

Miksi näin?

Siksi koska Pra-Suomen laina on nyt koroton ja kuluton, niin eihän mun ole mitään järkeä ahnehtia sen kanssa. Järkevämpää on maksaa ulosottoon sitä ylimääräistä mitä saan kerrytettyä, koska ulosotossa juoksee kuitenkin korko. Ja tästä samasta syystä en ota kohteekseni ulosoton pienintä velkaa, joka on KELA:n. Koska tuo KELA:n velka ei myöskään kasva ulosotossa korkoa.

En tiiä, miten mulla kesti näinkin kauan tajuta tää asia, mutta pääasia että tajusin. Joka tapauksessa Pra Suomen laina tulee maksettu kuukautta aiemmin pois, kuin heidän omalla maksusuunnitelmalla, joka oli 10x94e ja 1x65.5e.

Semmosia tänne. Toinen hurja suunnitelma, tai tavoite tai unelma olisi kirjoittaa jonkin lainen kirja ulosotossa olemisesta. Sa nähdä saanko sitä koskaan valmiiksi tai ainakaan julkaistavaksi asti, mutta jotenkin koen, että se ois semmosta itselle mielekästä tekemistä ja ehkä asian prosessointiakin.

8 kommenttia:

 1. Ja niin se ilkimys löysi tiensä olalle :P Vakavasti puhuen, hyvin huomattu, tästä Kelan lainan korottomuudesta taisit mulle aikoinaan jutellakin jossain kommentissa :)

  VastaaPoista
 2. Hyvät suunnitelmat sinulle. Kannatan myös suunnitelman kaksi toteuttamista!

  VastaaPoista
 3. Moikka, olen lukenut blogiasi ja saanut siitä paljon. Uskoa, että toivoa näissä asioissa on. Itse olen ajautunut todella pahaan tilanteeseen, lähtökohdat jopa vielä huonommat mitä sinulla oli ulosoton alkaessa. Minulla ei ole vielä mitään ulosotossa, mutta sinne tulee menemään. Tiedän, että et ole velkaneuvoja tms. mutta mielelläni kuulisin sinun vinkkisi tilanteessani, olet kuitenkin joskus ollut tässä tilanteessa - mutta kokemuksesta viisastuneena saattaisit tehdä asioita vähän toisinkin - siis tilanteessa kun velat ollaan päästämässä perintään. Olisin erittäin kiitollinen, jos voisit kirjoittaa mulle sähköpostiin (en näe tässä sinun sähköpostiasi, joten en suoraan voi olla yhteydessä): herecomesthesun2035@gmail.com :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän en tehnyt muuta kuin kärsin ja kieltäydyin kohtaamasta asiaa, silloin kun velat oli menossa ulosottoon. Laitoin sulle s.postia.

   Poista
 4. Uskon tuohon kirjaideaan ja jos et jaksaisikaan sitä itse kokonaan puurtaa, on aihe sellainen että varmasti löytyy joku toimittaja avuksi kun olet saanut rungon kasaan. Sun blogisi on täynnä oivalluksia ja positiivista asennetta :)

  VastaaPoista
 5. Tuo kirjaidea kuulostaa tosi hyvältä :) Toivottavasti toteutuu.

  VastaaPoista

Suositut tekstit