lauantai 12. lokakuuta 2019

Budjetti 15.10-14.11.2019

Palkka 2597e

Ulosottoon: 866e
Jää: 1731e

Budjetti:

Pakolliset:
Vuokra 420e
Bensa 150e
Terapia 120e
Opintolaina 110e
PRA-lainan lyhennys 100e
Hammaslääkäri 60e
Katsastus 60e
Puhelin 30e
Netti 14e
yhteensä 1064e, jää 667eMuut:
Talousrahat 150e
Käyttöraha 300e
Auton huolto? 217e
yhteensä 667e


No niin, elämme jännittäviä aikoja. Auto pitäisi katsastaa tässä kuussa. Nyt kaikkien sormet ja varpaat risiin, että se menee läpi. Viime vuonna näihin aikoihin meni katsastuksen ja huoltojen yhteydessä autoon makoisat 541 euroa rahaa. Toivoa sopiikin, että tänä vuonna tuo lasku olisi hieman pienempi, mutta katsotaan.

Varasin nyt varalta budjettiini auton huoltorahaa 217e, jos autoa ei tarvitsisi huoltaa menee tuosta summasta 100e käteispuskuriin ja 117e vara/laskutilille hengailemaan. Katsotaan miten käy. Omasta mielestä auto toimii hyvin. Siihen paholaiseen piti ostaa 250 eurolla uusia talvirenkaita oki hintaan sisältyi vanteille ja alle laitto. Tämän ihanuuden maksoin puskurista. Ainaki se rengastyyppi oli tosi positiivinen, sanoi että hyälle näyttää hyvin pidetty auto. Oli ystävällinen ja kurkkas auton allekki samalla. Tuli lievästi toiveikas olo.

En pitkitä auton katsastusta vaan vien sen näytille jo 17.10. Jännittääääää!

Musta on ihanaa kun mulla on tuo Pra suomen velka ulosoton ulkopuolella hoidettavana. Tulee tavallaan joka kuukausi automaattisesti tehtyä ylimääräistä velkalyhennystä, mikä on tosi jees. Pitäisi tehdä semmonen homma, jos elämä vaan muuten sen sallii, että siirtäis vaikka joka kk 50-100e ulosottomaksujen ylimääräisiä suorituksia varten sivuun. Se vaan tuntuu välillä tosi haastavalta, kun muutenkin menee jotenkin aina aika niukille bdjetti. Mutta ehkä mä voisin käyttörahoista vaikka tässä kuussa korvamerkitä 50e ulosottomaksuihin. Olettaen että auton kanssa selvitään tuolla 217eurolla. :)

8 kommenttia:

 1. PRA:han taisi ottaa yhteyttä sinuun lainan hoidosta. Oletko yrittänyt saada muita lainoja pois ulosotosta ja vapaasti hoidettavaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen useamman kerran ja useampaa perintätoimistoa lähestynyt asian tiimoilta, mutta vastaukset ovat olleet kaikissa tapauksissa kieltäviä.

   Poista
 2. Kuinka vähän sulla menee rahaa ruokaan kk ssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee talousrahoista n. 200-300e ruokaan kuussa, omistani ostelen ruokaa, lounasta, työevästä ja herkkua n. 40e/viikossa, eli yhteensä mulla menee ruokaan vähä kuukaudesta riippuen 260-310e.

   Poista
 3. Oon nyt lueskellut läpi tämän sun blogin ja saanut kyllä paljon voimaa ja tukea näistä kirjoituksista.
  Itsellä on nyt tilanne sillämallilla että parempi laittaa velat ulosottoon niin saa jotaki selkeyttä raha-asioihin.
  Velkaa on sinne ja tänne yhteensä vähän reilut 100000€. Luottokorttivelkaa,joustoluottoa ja muita lainoja. Elänyt yksinkertasesti vaan yli varojen. Sitä on vaan aatellut aina että kyllä tästä aina jotenki selviää kun on kuitenkin vakituinen työ ollut jo 20 vuotta ja kohtuullinen vuosiansio(n. 55000€) mutta josaki se raja menee. Aina kauhea homma maksella nuita velkoja ja luottokortit ja joustot käytännössä olleet vuosia jo tapissa ja kierrätän vaan rahaa niiden kautta ja makselen korot.
  Ulosotto ottaa palkasta pääosin sen 1/3 mutta sittenpä kaikki loput jää itelle ja ei tartte pähkäillä että miten ja milloin mitäki lainaa makselee ja loppuu se velaksi eläminen.
  Mulle kuitenkin jää ulosoton jälkeenkin käteen kuukaudessa keskimäärin se n.1900-2000€ niin kyllä silläkin elelee ihan hyvää elämää.
  Tämä ratkaisu vaan olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten eikä venyttää näin pitkälle.
  Ole kyllä joskus nuorempana ollut pikkusummien takia ulosotossa ja luottotiedot meni vuosikausiksi mutta ei se minun elämää haitannut millääntavalla.

  VastaaPoista
 4. Nyt vaan pitää vielä ottaa yksi isompi laina ja maksaa sillä pari velkaa pois missä on takaajia kun en halua niitä laittaa maksajiksi. Sitten vihellän pelin poikki. Velat kun on jo kuitenkin olemassa niin ei niistä kyllä ilman ulosottoon päästämistä selviä ja on henkisestikkin paljon helpompaa kun loppuu se velkojen kans säätäminen. Ne on sitten siellä ulosotossa ja thats it. Sieltä ne sitten hoituu aikanaa. Meneehän siihen varmaan reilusti yli 10 vuotta mutta sitten menee.

  VastaaPoista

Suositut tekstit