maanantai 2. syyskuuta 2019

Ostetut tavarat elokuu 2019

Elokuussa ostettua:

Taskupeili ja käsikorut 5e
Käsilaukku 20e
Matto 4e

Yht 29e

Lisäksi oon ostanut autoon polttimot ja villalankaa, mutta en laske näitä semmosiksi ns. tavaraksi joka jää johonkin pyörimään, vaan ne on käyttötavaraa. Villalamgasta tulee lahjaksi neulontatyö ja polttimot meni, noh, autoon. :D

Peilin ja käsikorut ostin siskontytölle synttärilahjaksi. Oma entinen käsilaukku on ostettu v. 2013 eli se palveli 6 vuotta, kunnes oli niiiin ränsistynyt, että ostin uuden. Jospa tuo palvelisi kanssa saman vuosimäärän. :) Matto oli oikeestaan turha/heräteostos. Ostin sen kissan hiekkakopan eteen, kun tuo katti tykkää raapia/puhdistaa tassut aina kun tulee hiekkalaatikolta, joten matto on lattian suojaksi. Ton hintasta mattoa saa kissa raapia niin paljon kun haluaa.

Olen haastanut itseni leikkimieliseen, ei niin vakavaan haasteeseen, että saan ostaa tavaroita 1500:lla eurolla tänä vuonna. Tällä hetkellä summa näyttäis olevan 931euroa, eli tuhlailuvaraa on vielä 669 euroa ja tuhlailukuukausia jäljellä 3. Joululahjatavaroiden shoppailu näyttäisi siis edelleen olevan turvassa. :D

4 kommenttia:

 1. Hei! Tosi kannustava blogi sulla, löysin sen vasta ja pakko oli lukea heti alusta loppuun :) tätä lukiessa tulee fiilis että se ulosotto ei ole maailman loppu. Olisin kysellyt sellaista, kun sinulla on puskurirahasto käteisenä, niin miten makselet esim ulkomaan reissusi? Ihmetteleekö uo jos esim tallettaa rahasumman tilille ja maksaa näin. Kiitos etukäteen infosta ja tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon ennemmin tehnyt sillaa päin, että maksan vaikka matkan suoraan verkkopankista ja käytän sitten elämiseen käteistä. Tai huollatan auton ja maksan sen suoraan käteisellä. Oon kyllä myö tallettanut tililleni käteistä rahaa, eikä uo oo siitä sen kummemmin ikää mitää ksynyt. Käsittääkseni on tärkeintä että tilin saldo pysyy alle 2x suojarajan eli mulla about tonnissa. Jos sen yli menee niin uo voi viedä. Toki mulla aina palkkapäivänä on tilillä 1200-1800e riippuen palkasta, makselen siitä heti laskut ym ja joskus tilille jää silti 100e eikä uo oo toistaseks vielä ikää siihen puuttunu. En tiiä miten ne sitä tiliseurantaa sitten tekee.

   Poista
  2. Ja ihana kuulla, että blogistani on ollut iloa. :)

   Poista
  3. Ulosotto seuraa tilejä automaattisesti Uljas-järjestelmällään, joka ilmoittaa mikäli pankkitilin saldo ylittää 1,5x suojaosuuden. Tähänkin on huomioitava, että tilipäivänä tilillä saa olla enemmän rahaa ja sitten päivää ennen seuraavaa tilipäivää tuo 1,5x suojaosuus. Tätä siis suhteutetaan siihen, kauanko maksupäivästä on kulunut.

   Itse ulosmittaus pankkitililtä vaatii ulosottomieheltä maksukiellon laatimista ja lähettämistä pankkiin. Isossa kaupungissa yhdellä ulosottomiehellä on helposti 500 asiakasta, joten eivät he kerkeä ihan pikkusummia jokaisen kohdalla ulosmittaamaan.

   Poista

Suositut tekstit