perjantai 30. elokuuta 2019

Lainan maksaminen ulosoton ohi

Vähänkö oon mielissään. Mulle soitti tiistaina Pra Suomen edustaja ja kysyi, että haluanko alkaa maksamaan heidän ulosotossa olevaa lainaa ulosoton ohitse suoraan heille. Laina maksetaan tasaerissä 11 kk ajan ja siihen ei kerry korkoja eikä mitään kuluja.

Laina poistuu ulosoton listoilta, kun sitä on maksettu 3kk ajan. Jos tuossa 3kk aikana ulosotto kohdistaa sille lainalle maksuja, niin ne tietenkin vähennetään lainasummasta. Suostuin tähän ilomielin!

Lainasumma 1005.5e
kk-erä 94e 10kk ajan
viimeisenä kuukautena 65.5e

Olen aiemmin yrittänyt lähestyä osaa ulosottovelkojjistani ja koittanut sopia vastaavanlaisia järjestelyjä, mutta ehdotuksiini ei ole suostuttu. Nyt soitettiin ja kysyttiin minulta. Aivan mahtavaa!

Parasta on se kuluttomuus ja korottomuus. Suunnitelmana on nyt keskittää kaikki ylimääräiset maksut tolle lainasummalle, eli jos mulla jää käyttörahoista ylijäämää niin maksan tuota aina suuremmalla summalla kuin tuo 94e/kk. Säästöä ei korkojen muodossa hirveästi synny, kun vuoden aikana tuo n. 1000e kasvaa korkoa ulosotossa ollessaan vaan 70e/vuosi. Mutta, säästöä syntyy just siitä, että jos maksan ulosottoon itse ylimääräistä, niin menisi aina taulukkomaksu. Jos maksaisin esimerkiksi 1000e summan ulosottoon kertasuorituksena, menisi multa taulukkomaksu 84e. Eli ehkä karkeesti arvioiden 150e syntyy tästä säästöä.

On hyvä mieli. Harvoin ihminen on onnellinen siitä. että saa yhden satasen laskun ympätä kuukausibudjettiinsa mukaan. :D

5 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoista! Itsellänikin on yksi ulosotossa olevista lainoista pra:n laina. Pitäisiköhän itse jopa soittaa ja kysyä olisiko tällainen vaihtoehto mullekin mahdollinen... mikähän on ulosoton kanta näihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai sen ulosoton kannalla mielestäni ole mitää väliä, jos velkoja päättää vetää saatavansa pois uo:sta niin sitten se otetaan pois uo:sta. :D

   Poista
 2. Tämähän on puhdasta talousajattelua velkojan puolelta. Nyt säästävät tilitysmaksun 1,45% joka maksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Win-win tilanne, kun mää säästän sen 7%vuosikoron. :) Ja lisäksi velkoja saa lainansa nyt nopeemmin myös maksetuksi entä uo:n kautta.

   Poista
 3. Niin ja ulosoton kanta on ihan yhdentekevää. Jos velkoja haluaa ottaa asiansa pois ulosotosta, niin ulosotto kiltisti tottelee.

  VastaaPoista

Suositut tekstit