sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Ulosottomaksut kesäkuu 2019

Ulosottoon maksettu kesäkuun palkasta 2145.27e



Kokonaislainasumma nyt 25 407.42euroa  (oli toukokuussa 27 411.97euroa)

Laina lyhenentynyt: 2004.55 euroa
Korot:  140.72 euroa



Lainasummat alla, sulkeissa euromääräinen muutos toukokuuhun verrattuna


1.  Pra suomi 1057.32 (-254.58)

   
       
2. Intrum Debt 1778.05e (+9.32)

           

3.  Gothia Oy 1637.63e (-384.93)

               

4. West-Star Oy 1381.75e (+7.69)


5. Lowell 5893.42e (-1041.82)


6. KELA 491.79e  (+/-0)



7. Intrum Debt 2488.31(+26.53)



8. Ok-perintä Oy 3597.95e (+13.26)



9. Bondora 7081.2e (-760.86)


Tavoitteena on olla velaton 24kk kuluttua eli 15.6.2021

Ollakseni tuolloin velaton, tulee lainan lyhentyä keskimäärin 1059euroa kuukaudessa. Mun laskelmissa ja tavoitteissa mun pitäisi pystyä lyhentämään lainaa 1100e/kk eli olen tavoitettani edellä jopa 993 euroa. Hyvä juttu, koska tiiän että hankala jaksoja ja kuukausia on varmasti vielä edessä päin niin nyt on melkein yhden kuukauden verran joustoa tuossa.

Seuraan toteutumista 6kk jaksoissa, jolloin velkamäärän pitäisi lyhentyä siis 6600e puolen vuoden aikana.  1/19-6/19 jaksossa olen päässyt tavoitteeni ylitse, sillä laina lyheni jakson aikana 7060 euroa eli kuukausi tasolla 1176 euroa.

Hyvin siis menee. Arvelinkin että lomarahat paikkaavat jäljessä olevaa tilannetta. Ensi kuussa ei sitten olekaan aihetta paljon juhlia kun palkka ja ulosottoon menevä summa jäävät pieneksi kun ei ole töissä vaan lomalla niin jää lisät ja ylityörahat saamatta. Elokuussa tilannetta nostaa ylöspäin eronpalautukset (muistaakseni 1600euroa) jotka menevät kokonaan ulostottoon.

Syyskuussa alkaa puuron syönti ja säästösyyskuu. :) Kiva kun on selkeet suunnitelmat näiden velkojen hoitamiseksi niin voi nyt vaan anutiskella kesästä. Tänäänkin vietin vaivaíset 6h ulkona auringossa. Ja muuten, käytin tän päivän aikana vissiin about 6 euroa rahaa. Kesäpäivät tulee halvoiksi tällee kun on vaan kotiympyröissä. Saa tullakki, kohta nimittäin tulee eka kesälomareissu vastaan. Enää 2 työvuoroa. Jeeee!

28 kommenttia:

  1. Ompas komea tilipussi :)
    Piaan onkin Pra suomen velka maksettu pois. Melkeen jo loppukirin aika.

    Vihdoin uusi kuukausikatsaus. Luin kaikki blogisi kuukausikatsaukset yhtenä iltana, kun olivat niin koukuttavaa luettavaa. Mukava seurata etenemistäsi. Komeasti oletkin lainaa lyhentänyt alkuajoista. Itse voin vain unelmoida näin suurista tilipusseista.

    Hyvää kesää ja hyvää lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on mahtavan kokonen palkka kun tuli ylityöt ja lomarahat peruspalkan päälle. Itsehän unelmoin siitä, kun nää lainat on maksettu ja saa kaiken velkoihin menevän rahan ihan itselle. Enää/vielä 2 vuotta.

      Poista
  2. Onko niin, että ulosoton sivuilta näkee tarkalleen kuinkampaljon kukin laina on lyhentynyt/ noussut korkoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei näe, mutta sen sivuston kautta pystyy katsomaan velallisen ulosotto asiat-tulosteen. Mulla on perinteinen vihko ja kynä systeemi, mihin kirjaan kuukausittain ylös summat ja paljonko muuttunut kuukaudesta toiseen. Vihkoon kirjailen käsin paljon muutakin. Siellä on budjetit, päivä- kuukausi ja viikkolaskurit ulosoton loppumista varten jne jne.

      Poista
    2. Hei!
      Miten käy pankkikortin kanssa, kun tulee maksuhäiriömerkinnät? Luottokorttia ei tietenkään voi pitää, mutta entä perus pankkikortti. Tästäkin lukenut kauhutarinoita. Entää pysyykö jo olemassa oleva vakuutus ja puhelinliittymä?

      Poista
    3. Joo peruspankkikortin saa pitää. Voimassa olevat puhelinliittymät ja vakuutukset pysyvät myös, priorisoi aina että maksat laskusi ajallaan niin ei tartte murehtia että ne sanotatis irti. Mulla esim sama puhelinliittymä ollut jo vuodesta 2002 saakka. :D

      Poista
    4. Pankkitili, verkkopankkitunnukset ja pankkikortti (Visa Electron/Debit) kuuluvat lain turvaamiin peruspankkipalveluihin, jotka jokaisen Suomessa toimivan pankin on annettava kaikille Suomessa pysyvästi asuville.

      Poista
    5. Mulla on 2 luottokorttia, mastercard ja tuohi, molemmat on pysyneet käytössä vaikka ovat tapissa ja on maksuhäiriöt ja 15 000e ulosotossa. Maksaa vaan sen kuukausittaisen minimin niin eivät välttämättä sulje

      Poista
  3. Kiitos. Joo nämä menevät suoraan aina ajallaan, kuten myös muut ns. tärkeät. Rästit muodostuneet juurikin vipeistä, vipeistä ja vipeistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HYvä että ns. tärkeät hoituu. Ja muutkin hoituu ajan kanssa, usko pois! :)

      Poista
  4. Huimaa työtä!! Oot niin kesälomareissusi ansainnut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Ihan hyviläl mielin voi reissata lomalla omastaki mielestä.

      Poista
  5. Osaisiko joku auttaa, kun pohdin seuraavanlaista. Jos perintään on mennyt vaikka 3900€ ja perintätoimisto ilmoittaa, kun perintä on maksettu vuonna x, on summa noin 5400€. Kun haluan perinnän ulosottoon, niin kumpi summa sinne menee vai jotakin tolta väliltä? Ymmärrän kyllä ne kulut ja korot, mitä uo sitten aiheuttaa. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsittääkseni jotain tuolta välikltä, joku viisaampi korjatkoon jos tietää paremmin.

      Poista
    2. Sinne menee sen hetkinen pääoma, kertyneet korot jos velkaa ei ole lyhennetty ja kulut (muistutusmaksut, oikeuden kulut jne). Eli jotain tuolta väliltä. Lähempänä 3900 kuin 5400.

      Poista
  6. Muistatko mitkä sun fiilikset oli kun sait tiedon ekasta maksuhäiriömerkinnästä? Mä sain tänään ja vähän sekavat on tunteet, vaikka toisaalta myös helpotus. Enää en ainakaan velkaannu lisää.. Mut silti, voi apua :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muitsan mää että ahdisti, masensi, tuntu että elämä romahtaa ja ettei valoa ollenkaan näy tunnelin päässä. En osannut tuntea edes helpotusta, n ainoastaan epätoivoa ja epäonnistumista.

      Nyt kun miettii, niin ei tää nyt niin paha rasti oo suorittaa. Velat lyhenee ajan kanssa ja eläm,ä rullaa muutoinkin painollaan eteenpäin ihan kivasti. Kovasti tsemiä <3

      Poista
    2. Muistan kun sain ensimmäisen maksuhäiriömerkinnän: olin apteekissa ja yhtäkkiä kassa totesi, että hänen täytyy ottaa korttini pois (luottokortti). Kun tulin kotiin, oli postilaatikossa kirje asiakastiedolta. Itketti ja hävetti, vaikka tätä osasi odottaa.

      Poista
  7. Hei! Minulla on kohta se tilanne että velat menee ulosottoon enkä oikein tiedä miten selviän tän häpeän kans! Olen auttanut lapsiani sekä ottanut lainaa joilla saan maksettua lainaa ja nyt kaikki vaan kasaantuu päälle! Olo jotain ihan hirveää, olisi voinut hakea aikasemmin apua mutta jotenkin sitä vaan luulee selviävänsä mutta nyt ei enään onnistukkaan.. en ole kertonut kellekkään enkä myöskään kerro. Selviääkö tästä! Onneksi on vakituinen työ että edes jotain.. miten hommat lähtee eteneen kun ulosotto tulossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TSemppiä kovasti, jos velkoja on vielä perintätoimistoissa niin suosittelen soittamaan/laittamaan söähköpostia, että siirtävät lainat ulosottoon, n'in vältyt perintäyhtiöiden koroilta. Ulosoton alkamisen menee laskujen maksamatta jättämisen jälkeen 3-6kk. Ulosotosta tulee postissa haasteita käräjäoikeuteen, niihin voi halutessaan vastata jos on jtn tarkennettavaa tai avstalauseita, muutoin ulosottomies soittaa vain sitten tiedoksiantoja mitä velkoja on menossa käräjille. Itse ulosottomiestä ei tarvitse pelätä. Ulosoton raskain vaihe on se odottelu ja se kun tuntuu että lippuja ja lappuja tulee ovista ja ikkkunoista.

      Kun ulosotto alkaa, vie ulosotto pääsääntöisesti palkasta 1/3 osan. Ulosmitattavan määrän voi tarkastaa laskurilla, joka löytyy kun googlaat "rotvallin reunalla ulosottolaskuri". Kyllä se siitä. Ei tämä ulosotossa oleminen mikään maailmanloppu ole. Ja kannusta kertomaan edes jollekin jos vain pystyt. Meitä on tosi paljon luottotiedottomia ihmisiä.

      Poista
  8. Kiitos vastauksesta ja vinkeistä :) kyllä tässä on itteä jo rökittäny kunnolla ja osa toki on mennyt lasten auttamiseen. Jotenkin kokoajan oottaa että kyllä tää tästä meni miten meni ja onhan tästä muutkin selvinnyt ja paljon meitä velallisia tuntuu olevan. Sais vaan tän häpeän ja ahdistuksen pois jotenkin. Kyllä tuo ulosotto hirvittää kun en haluais naamatusten niitä kohdata enkä haluais että työpaikalla kukaan saa tietää mutta jos palkasta menee niin onko muuta vaihtoehtoo... mutt nyt menen päivä kerrallaan. Lisää vinkkejä saa laittaa otan kaikki vastaan tässä vaiheessa. Tsemppiä meille ❤️

    VastaaPoista
  9. Just laskin tuon oman osuuden palkasta joka menisi ulosottoon niin 480€ ...saan palkkaa noin 1400€ siittä vuokra 750€ sit muut laskut päälle!! Mistähän ruokaan rahaa!! Nyt ahdistaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi muuta sanoa, kun koita tehdä budjetti mihin kirjaat tulost ja menot. Yksi vaihtoehto on ulosoton kohtuullistaminen/vapaaakuukausien hakeminen tai lisätöiden tekeminen. Tsemppiä!

      Poista
    2. Ja toki myös toimeentulotuki on vaihtoehto, jos käteen jää niin vähän, että on siihen oikeutettu. Kelan sivuilta löytyy laskuri. Sehän se on esim. asumistuessa hullua, että katsotaan vain niitä bruttotuloja, eikä oteta myöskään ulosottoa huomioon.

      Poista
  10. Tuo kela on kyllä ihme laitos!! Viime vuonna sain reilun 100€ asuntotukea.. vuokra nousi vuoden alusta ja nyt saan 40€ asuntotukea!?! Mene ja tiedä! Mutta oon päättäny että selviän tästä kaikesta vaikka väkisin ja hymy huulella!! Onneksi on terve ja vakituinen työpaikka! Kyllä tää arki jotenki pyörii :)

    VastaaPoista

Suositut tekstit