tiistai 14. toukokuuta 2019

Budjetti 15.5.-13.6.2019

Ensinnäkin täytyy sanoa, että oli ihan superhankalaa tehdä budjetti tälle ajanjaksolle. Miksikö? No siksi että menoja on niiiiiiiin paljon. Tuntui suurinpiirtein mahdottomalta saada ne kaikki mahtumaan budjettiin. Silti pidin pääni ja päätin että ulosottoon lähtee se ylimääräinen 300 euron lyhennys ja nipistän sitten jostain muusta. Koska muuten tää menee ihan hurvitteluksi ja tuhlailuksi tämä kesän aloitus. Ongelmana on se, että sisustaminen on vaan nyt mun päässä se ykkösjuttu ja tori:sta löytyy hulluna kaikkea käytettyä kalustetta joka pitäis saada. Tuhlasin jo mun säästössä olleen ylimääräisen 150 euroa mattoiin ja senkkiin niin nyt järki päähän ja ulosottoon sitä rahaa.

Lisäksi koira on sairastellut ja siihen on uponnut jo hyvä summa rahaa budjetin ulkopuolelta ja tulee vielä menemään lisää..

Toukokuun palkan piti olla superiso, mutta tulinkin huhtikuussa sairaaksi, joten pyhälisiä ja muita jäi ikävästi saamatta. Onneksi huhtikuun alussa tein ylitöitä, niin aika hyvän palkan sain raavittua kuitenklin kasaan.

Tässäpä sitten budjetti:

Palkka: 2889.21e
Ulosottoon: 1056.41
Jää: 1832.8e


Pakolliset:
Vuokra 420e
Eläinlääkäri 150e
Terapia 120e
Opintolaina 112e
Sähkö 45e
Puhelin 30e

Käyttö:
Talousrahat 150e
Bensa 150e
Käyttöraha 155.8e


Muut:
Reissu 200e
Ulosotto 300e

Semmosta, hiemanhan tuo käyttöraha jää pieneksi ja puskureihin ei jää yhtään rahaa laitettavaksi. Mutta mulla on puskureissa yhteensä noin 1000e rahaa. Lisäksi mulla on tilillä joku 40e rahaa, joen käyttöraha on noin 200e. Sen pitäisi riittää, koska kesälomakin alkaa vasta tämän budjettikauden jälkeen ja silloin on enemmän menoja. Talousrahoilla, kun ostellaan yhteiset ruuat kotiin niin ei pitäisi hulluna mennä rahaa.

Budjetti avaa myös silmiä sille, etten ihan hireenä voi enää sisustaa kotona. :D Nyt pitää alkaa myymään tavaraa pois niin saan vähä lisää liikkumavatraa budjettiini. Onneksi sitä myytävää löytyy!

Voi olla, että laitan ylimääräiset ulosottolyhennykset sitten kesätauolle kesä-heinä-elokuukis, enkä yritäkkää nipistää niihin ylimääräistä. Koska mää vaan rakastan kesää ja tiiän, että mulla tulee kesällä menee hulluna rahaa ihan kaikkeen.

Syksyllä sitten kulukuuri. :)
13 kommenttia:

 1. Kesätauko kuulostaa hyvältä ja olet sen kyllä ansainnut. Ulosotto pitää joka tapauksessa huolta siitä, että velat lyhenee, joten ehkä sä voisit hetken olla huolehtimatta :) Itselläkin on suunnitelmissa ottaa kesä vähän rennommin ja syyskuussa pitää jo pitkään suunnittelemani säästökuukausi oikein hard-core-meiningillä. Lähde silloin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyskuun säästökukkausi kuullostaa hyvälle! Mukana siis!

   Poista
  2. Jes! Palataan siis syksyllä asiaan, kun ollaan kesä ensin tässä rallateltu :D

   Poista
 2. Vau, luen täällä ihan kateellisena kuinka isoja summia sinulla menee ulosottoon :D
  Kesätauko on varmaan paikallaan,niin hyvin oot saanu maksettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pieni tauko ylimääräisistä maksuista ja enemmän hupia on lienee ajoittain paikallaan. :)

   Poista
 3. Moikka!

  Olen jo pitkään seurannut blogiasi. Mahtavaa seurata positiivista asennettasi!

  Olen itse hyvin samankaltaisessa tilanteessa peliriippuvuuden johdosta ja myös lyhentelen lainoja ulosoton kautta.

  Halusin ottaa sinuun yhteyttä, koska eteeni tuli tilanne jossa velkoja otti minuun yhteyttä ja toivoi ylimääräistä lyhennystä heidän velkaansa kohdistettuna. Siitä hyvästä he olivat valmiita antamaan "alennusta" velkasummasta. Mahdollisuutena oli pidempiä ja lyhyempiä maksusuunnitelmia.

  Tämä velkoja oli siis toistaikseksi saanut saataviaan ulosoton kautta melko hitaasti. Säästöjen ja juuri päättyneen ylityöputken johdosta pystyin maksamaan koko velkasumman kerralla ja sain anteeksi lähes 400 euroa!!

  Velkasummaa oli siis jäljellä 1297€ ja velkoja oli tyytyväinen 907€ kerta suoritukseen. Maksu tapahtui ulosoton kautta eli luonnollisesti taulukkomaksu siihen päälle, joka tämän kokoisesta summasta on 84 euroa.

  En tiedä miten yleistä tämänkaltainen menettely on ja harva velkoja varmaankaan haluaa mitään muuta kuin täyden summan takaisin. Kysyminenhän ei toki maksa mitään :)

  Kuitenkin huomasin saman velkojan olevan myös sinun listallasi ja ajattelin että mahdollisesti jollain aikavälillä voisit pyytää heiltä samankaltaista menettelyä oman tahtosi mukaan.

  Jos haluat tarkempia tietoja niin laita sähköpostia(maenpaatopi@gmail.com) ja vastaan mielelläni!

  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran kiinnostaisi tietää mikä velkoja on ollut kyseessä? Oon itse joiltakin velkojilta kysellyt joka vastaus on aina ollut ei. Kiitos kivasta kommentista, tsemppiä ulosottovelkojen makselemiseen.

   Poista
 4. Kiitos! Kyseessä oli PRA Suomi. Minulla vireilletulopäivän saldo ulosotossa oli 2909€ vuonna 2016. Eli aika samanlaisissa summissa ollaan varmaan oltu sen suhteen.

  Yksi pidempi maksusuunnitelma jota he ehdottivat olisi toiminut niin, että kolme ensimmäistä lyhennystä olisi hoidettu ulosoton kautta ja sen jälkeen loppu velka olisi hoidettu ulosoton ulkopuolella ilman taulukkomaksuja.

  Toivottavasti saat sovittua mieleisesi suunnitelman!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa suunnitelmalta pitää paussia ylimääräisistä lyhennyksistä kesän ajan ja panostaa enemmän elämiseen.
  Itselleni kokoajan selvemmin hahmottuu tämä vuodenaikojen myötä tapahtuva muutos omiassa toiminnassa/ajattelussa/haluissa tai haluttomuudessa tehdä asioita.
  Syksyllä aletaan himmata ja talvella ollaan horroksessa. Silloin on parempi alkaa taas isommin säästään, karsimaan ja valmistautumaan tähän suomen lyhyeen sesonkiin - eli kesään.

  Liian pitkään kituuttaminen ei tee hyvää ja johtaa vaan hankaluuksiin. Eli nautitaan kesästä (vaikkei se silti tuhlaamista tarkoitakaan, mutta hieman voi höllentää kukkaronnyörejä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis jotenkin oon nyt reilun vuoden verran panostanut ulosottolyhennyksiin aika täysillä niin tuntuu nyt, että joku raja tuli vatsaan. Panostan sen reilun 300e vielä niin voi sit hyvillä mielin pitää taukoa ja syyskuussa uudella innolla sitten.

   Poista
 6. Hei, saako tuota puskurirahaa olla siis tilillä? Eikö uo puutu tai tyhjennä säästöjä? Itsellä n. 1000 E puskuria koirien sairastumisen varalle tilillä ja mietin että pitääkö nostaa käteisenä, ettei uo vie sitä... Kiitos

  VastaaPoista

Suositut tekstit