sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Ostetut tavarat maaliskuu 2019

Ostin:
- Muistivihkon, kyniä ja tarroja yht 12e
- Aurinkolasit 6e
- Synttärilahja 4e (kummitytölle pehmolelu, oikea hinta 18e, vitsi mikä löytö ja on aivan ihana <3)
Yht 22e

Eiii paha. :D Kyniä, vihkon ja tarroja ostin, koska päätin ekaa kertaa elämässäni hommata taskukalenterin. Olin selkeästi liian myöhään liikkeellä taikka väärässä paikkaa, koska en löytänyt kalenteria. Näppäränä tyttönä sitten askartelin itselle sellaisen,

Aurinkolasit ostin, koska en omistanut aiemmin aurinkolaseja. Tai no, oon omistanut mutta aina ne a. menee hukkaan taikka b. hajoaa. Oon tätä aurinkolasiasiaa miettinyt jo monena vuonna. Kun aina ostan jotkut 2-10e maksavat lasit, jotka kestää mulla jus ja just ehkä sen yhden kesän. Että jos ostaisin kalliimmat lasit niin niistä tulis pidettyä huolta ja ne pysyis tallessa. Mutta pelottaa, että entä jos ne ei sittenkään pysyis tallessa tai ehyenä. Vähänkö harmittais. Tää menee silti varmaan testiin, kun ulosotto loppuu. Eli kesällä 2021 mulla saatttaa olla vaikkapa RayBan:it. Jos raaskin. 

Toisaalta, mulla oli ennen hanskojen kaa sama homma. Tein aina itelle lapasia ja aina ne unohtui tai hukkui johonkin. Useana talvena piti kahdet tai kolmet lapaset neuloa itselle, kun niitä vaan katoili johonkin. 3 vuotta sitten ostin itselle lampaannahkarukkaset. Ne maksoi jotain 40 euroa. Vähän mua hirvitti laittaa niin paljon rahaa hanskoihin. Mutta kappas, ne on kuin onkin pysyneet tallessa ja ehyinä. Arvostan niitä enemmän, koska pulitin niistä enemmän. jotenkin aika hullua. Kyllä pitäisi osata arvostaa kaikkia tavaroita, maksoi ne sitten vähän tai paljon. 

11 kommenttia:

 1. Olet aika pro maaliskuun ostojen kanssa =). Tuohon on hieman matkaa... *krhöm…* - minulta myös katoaa aina hansikkaat! Tänä vuonna olen kadottanut army-vihreät mokkanahka-sormikkaat. Ja tähän pätee joku Murphyn laki: ne kadotetut sormikkaat ovat aina ne parhaat. Miksei ne ruskeat katoa, ovat olleet jo monta vuotta tallessa ja niissä on ranteessa reikä. Tai ne mustat, jotka on oikeasti vähän liian isot...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyllä proo kuukausi. Siaspa toisen samanlaisen perään. :D

   Poista
 2. Peritäänkö ulosotossa viivästyskoron (7%) lisäksi lainasta myös lainan alkuperäistä korkoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti? Mulla on yksi laina jossa on isompi korko% nyt kun se ei ole ulosotossa, joten melkein kannattaisi päästää ulosottoon, jos siellä pitää maksaa vaan todellinen lainasumma + 7 % viivästyskorko (+taulukkomaksut).

   Eikö lainanmyöntäjä oikeasti saa ulosoton kautta takaisin kuin todellisen myöntämänsä lainamäärän ja tuon viivästyskoron? Miksi alkuperäinen korko häviää?

   Poista
  2. Miten se 7 % viivästyskorko lasketaan. Jos minulla on ulosotossa vaikkapa 25 000 euroa ja maksan palkasta joka kuukausi 650 euroa ulosottoon ja taulukkomaksuun menee 84 euroa eli jää 566 euroa lainanlyhennykseen niin paljon siitä on tuota viivästyskorkoa ja paljonko lyhenee itse laina oikeasti? Kiitos jos voit auttaa!

   Poista
  3. Jos siis tuo 25 000 euroa on vain yksi laina eli koko lyhennys jakautuu vain siihen.

   Poista
  4. Siis saa takaisin siihen mennessä kertyneen koron toki, mutta se lainan antajan oma korko ei jatka kasvamistaan enää sen jälkeen kun laina on ulosotossa vaan se kasvaa 7% korkoa.

   /% korko on vusikorko, eli 25 000 euroa jos on ulosotossa, on vuosikorko 1750e eli kuukaudesa menee korkoihin alkuaikoina vajaa 150e, loppuaikoina tietysti vähemmän lainasumman pienentyessä. Eli sulla laina lyhenis n. 420-430e/kk

   Poista
  5. Tähän vielä tarkennuksena, että alkuperäinen korko ei kasva enää ulosotossa korkoa. Vain pääoma + kulut kasvavat korkoa.

   Poista
 3. Ite olen ollut ihan älytön tavaroiden hukkaaja koko elämän. Ja just perustellut että en voi ostaa kalliita aurinkolaseja kun ne häviää mut ihme homma on ollut se että kun mulla nyt on aurinkolasit vahvuuksilla jo pari vuota niin en mä olekaan niitä hävittänyt. pari kertaa on olleet ihan pikkusen kateissa :) Mutta selkeesti niistä itää parempaa huolta kun ovat kalliimmat. Ihan sama käsinneiden kanssa. Jouduin ostamaan harrastusta varten oikein hyvät käsineet ja maksoin niitä 90e joka on aivan älytön hinta ksineille, mut jokatapauksessa päätin silloin sijoittaa niihin ja käytän niitä nykyään paljon muutenkin kuin harrastuksessa kun ovat esim sateella pyöräillessä todella hyvät. Pelkäsin että hävitän ne jonnekin kuitenkin, mut en olekaan kadottanut. Tämä kohottaa itseluottamustakin kun tajuaa että osaakin huolehtia tavaroistaan silloin kun niitä riittävästi arvostaa. Eli ihan vilpittömästi kannustan ostamaan mahdollisimman laadukkaita tavaroita. Niitä selkeesti avostaa enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se täytyy alkaa tekemään, panostamaan laatuun. Vaan vielä tällä hetkellä ulosotossa olemalla priorisoin velkojen maksun ensisijaiseksi tavoitteeksi. Pikkuhiljaa voi toki hankkia laadukasta käyttötavaraa ja vaatetta. :)

   Poista

Suositut tekstit