keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Ostetut tavarat tammikuu

Noniin, aloitin tänä vuonna uutena haasteena itselleni tavaroiden ostelun seurannan. Tavoitteena ei niinkään ole vähentää ostelun määrää vaan katsoa paljonko mulla menee rahaa tavaroihin vuoden 2019 aikana.

Tässä kuussa tuli heti yllätys vastaan kun kolme vuotta palvellut puhelimeni hajosi ja lakkasi toimimasta. Vielä kesken reissun. Piti siis ostaa uusi puhelin. Ostin 180 euron puhelimen, ja maksoin sen kerralla. Se hyvä puoli ulosotossa on, että tulee ostettua tavara heti ja maksettua se heti kerralla, ei osamaksuina. Jos en olisi ulosotossa olisin helpommin saattanut sortua ostamaan jonkun puhelimen tyyliin "maksat vain 20e/kk 24kk ajan", jolloin puhelimen hita olisikin ollut 480 euroa.


Vaatteet:
- Paita itselle12e
- Bokserit miehelle 4e
- Sukat miehelle 3e
- Paita kummilapselle 5e
- Reppu 10e

Elektroniikka:
-Puhelin 180e
- USB-piuha 5e

Muut: 
- Magneetteja 10e
- Käsikoruja 15e
- Pehmolelu 4e
- Kynsisakset 2e
(nämä meni kaikki tuliaisiksi)

Yhteensä tavaroihin meni siis 250e. Näistä ainoastaan puhelin oli täysin pakollinen, muihin tavaroihin tuhlasin 70 euroa. Reppu oli kiva uusia, edellinen oli tasan 10v vanha, likainen, kauhtunut ja puolet vetoketjuista rikki. Tuliaisia halusin ostaa kun kerta reissuun asti pääsin. Mielestäni olin varsin maltillinen niiden suhteen. Sinänsä olen aika tyytyväinen tähän tammikuun osteluun, etenkin kun kaiken muun paitsi puhelimen ostin reissun päällä ollessani. Näin ollen kolme viikkoa Suomessa ja yksi puhelin ostettuna täältä, ei paha. Reissussa nyt kuuluukin vähä hömpöttää.:) Huominen vielä kuukautta jäljellä, enkä aio ostaa mitään.


2 kommenttia:

  1. Luottotiedottomuus oli hyvää aikaa koska silloin oli muutama vuosi aikaa oikein kunnolla sisäistää että asioita ostetaan säästetyillä rahoilla. Se kerralla pikkusen kirpasee, mutta niin sen kuuluukin tehdä. Siten tulee superhyvä mieli kun tavara on kokonaan oma. Osamaksulla tulee just se harha että olis muka vara ostaa se kalliimpi tuote vaikka oikeesti omat tulot riittäis van siihen halvmempaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan se pieni kirpaisu hillitsee sitä ettei tule ostettua liian kallista :)

      Poista

Suositut tekstit