perjantai 9. marraskuuta 2018

Mitähän ihmettä?

Maksoin siis eilen ylimääräisen lyhennyksen ulosottoon. Sen 335 euroa, kuten suunnittelinkin. Maksoin samalla tavalla kuin ennenkin: Ulosoton tilinumero ja viestiin oma henkilötunnus, nimi ja sen velan asianumero, mille halusin maksuni kohdistaa.

Ennen tämä on toiminut hyvin, olen toki maksanut koko velan ennen aina kerralla, muta siis samalla tavoin teknisesti kuin eilein tein. MUTTA tänään oli tullut palautuksena tilille ulosotosta tuo 335 euroa. Olen todella hämmentynyt. Kai nyt luulisi ylimääräisen suorituksen kelpaavan?

No, ei siinä. Kokeilin toista lähestymistapaa äsken ja kirjauduin asiointipalvelun kautta omiin ulosottoasioihini ja painoin painiketta "maksa velkaa". Kirjoitin viestiin asianumeron ja mitä velkaa haluan lyhentää. Jännä nyt nähdä menisikö tuo suoritus läpi ja kohdentuuko se sen velan maksuun mihin haluankin. Jos ei mene, niin täytynee lähestyä ulosottomiestä ja kysyä, miksi velan ylimääräiset lyhennykset eivät nyt onnistu. Toivon kuitenkin, että nyt onnistui. :)

5 kommenttia:

  1. No, onpas vaikeata maksaa velkaa. Toivottavasti toinen kerta toimii oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo samaa hymähtelin, että hankalaksi on velan maksu tällä erää mennyt.

      Poista
  2. Hei.

    Osaatko neuvoa, että mitä tapahtuu käytännössä kun veronpalautukset menevät ulosottoon? Tällä hetkellä en maksa uo-velkaa, enkä ole kerennyt aloittaakaan maksamista, kun olen kotihoidon tuella kotona. Veronpalautuksia tulossa about 1000euroa ja ne luonnollisesti menee uo-velkoihin (hyvä niin), mutta tuleeko sieltä kirje etukäteen siitä että mihin velkoihin yms? Tarvitsisin sen todisteeksi kelalle, koska kela laskee veronpalautukset tuloiksi joulukuulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etukäteen saattaa tulla ilmoitus että ulosmitataan veronpalautus, siitä on niin kauan kun itsellä uo alkoi juurikin veronpalautuksilla etten tarkkaan muista. Jälkikäteen tulee kuitenkin vasta ilmoitus siitä mihin velkoihin maksua on mennyt ja minkäkin verran. Se tulee joko postissa tai suomi.fi viestit palveluun.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta!

      Poista

Suositut tekstit