torstai 13. syyskuuta 2018

Budjetti 14.9-14.10.2018

No niiiin, nyt pääsen nauttimaan siitä, että tein lomallani niitä ylimääräisiä töitä. Ja täytyy sanoa että onneksi tein, koska niin kuin tiesin jo olettaa, olisi tämän kuun palkka ollut muutoin aika pieni. Ja menoja taas on aika paljon. Jotenkin sitä vaan oletti että kulut syksyä kohden vähenee, mutta ei. Tuntuu että lisääntyy vaan nämä pakolliset menot: auton katsastukset, verot, vakuutukset ja etenkin synttärikemut. Miten voi kaikki täyttää pyöreitä yhtä aikaa häh? :D

Mutta asiaan:

Palkka 2095 euroa + lisätöiden palkka 643 euroa = 2738 euroa

Ulosottoon 698 euroa ( huom, ilman noita kesäloman aikaisia töitä olisi minulla jäänyt palkasta käteen ulosoton jälkeen 1397 euroa, onneksi oli tylsää loman alkupuolella ja tuli käytettyä se tylsyys järkevästi..)Pakolliset:

Vuokra 420e
Autovero 100e
Opintolaina 113e
Puhelin 30e
Netti 12e
Sähkö 10e


Muut:

Käyttöraha 500e
Bensa 150e
Matkaliput 100e
Matkakäyttöraha 100e
Lahjat 80e

Loput:

Ulosottotilille 200e
Käteispuskuriin 100e
Käyttövara/laskutilille 125e


Vähän sinänsä harmittaa, kun kuluja ja menoja on nyt jotenkin aika paljon ja palkasta aika pieni osa menee nyt sitten ulosottoon. Ulosottotilille saan 200 euroa toki laitettua lisää rahaa ja siellä on sitten 250 euroa. Päästäkseni omaan tavoitteeseeni eli maksaakseni vielä yhden ulosoton  kokonaan pois tänä vuonna tarvitsen ulosottotilille vielä 750 euroa. Eli 250 euroa kuukaudessa. Toki asiaa voisi auttaa se, jos ulosotto olisi vähän mun puolella ja lyhentäis sitä pienintäkin velkaa pois, jolloin sen ylimääräisen summan maksumäärä toki pienenisi. Mutta katsotaan...

Toinen tämän vuoden tavoite, eli käteispuskurissa 2000 euroa, on tämän kuun jälkeen 700 euron päässä eli kuukaudessa pitäisi 233 euroa saada sinnekin valuuttaa. Tiukille menee. Mutta olen päättänyt liisiä ennemmin tästä tavoitteesta kuin ulosottomaksutavoitteesta.

Sitten vielä. Mun käyttövara/laskutilillä pitäisi olla 500 euroa vuoden lopussa. :D Ja siellä on nyt 125 euroa. O-ou. Luulin laittaneeni itselleni realistiset tavoitteet mutta mutta. 375e puuttuu täältäkin.

Kolmessa kuukaudessa pitäisi siis nipistää ja kiristää rahaa 1825 euroa mikä tuntuu kohtuu mahdottomalta saavutukselta koska tässä tulee juhlia vielä tämän syyskuisten juhlien lisäksi ööö kolmet kappaleet... PLUS joulu on tietysti kanssa tulossa. Mutta! En silti aio luovuttaa näiden tavoitteiden kanssa. Katson mihin asti pääsen ja otan oppia ensi vuoden alussa, kun teen seuraavat puolivuotistavoitteet että mitkä olisi semmoset saavutettavissa olevat.

Toki esimerkiksi tämän kuun budjetti tuntuu kohtuu löysältä. Mutta niin se aina tuntuu tässä vaiheessa, sitten kun on taas pari kolme viikkoa mennyt ja joku auto tai sohva tai koira tai muu räjähtää käsiin niin siinä sitä sitten taas ollaankin. :D Mutta näillä eteenpäin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit