keskiviikko 15. elokuuta 2018

Budjetti 15.8-13.9.2018

Palkka 2828.2€

Ulosotto 1000.8€
Vuokra 420€
Opintolaina 112€
Puhelin 30€
Netti 13€
Sähkö 8€

Auton huolto 250€
Kesälomareissu 250€
Käyttö 494.4€
Bensa 150€

Puskuriin 100€

Eli tämän kuun palkasta en laita ulosoton ylimääräisiin lyhennyksiin yhtään rahaa. Tästä sinänsä puhdas omatunto, koska tein kuun vaihteessa sinne ison lyhennyksen ja palkastakin iso siivu sinne menee.

Autosta pitää nyt vaihdattaa öljyt ja suodatin, lisäksi yksi lamppukotelo on rikki, muutama poltin pitää vaihtaa sekä valot suunnata. Uskoisin, että tuo 250€ on siihen aika lailla oikea summa.

Kesälomalla käyn tekemässä yhden viikonloppureissun kotimaassa ja siihen varasin mielestäni reiluhkon summan eli 250€.

Säästöön laitan vain 100€. Haluan nyt lomalla nauttia enkä stressara rahasta ja siksi en tiukenna tämän enempää vaikka periaatteessa varaa olisi tiukenraa. Mutta kuitenkin ylimääräisten tämänviikkoisten töiden ansiosta sekä puskurusäästö että ylimääräinen uo-maksutili saanevat parisen sataa lisää täytettä, joten sinänsä varaa on hieman hölläilläkin.

On ärsyttävää kun rahan käytöstä on nykyään syyllinen olo. Esimerkiksi jos käy ulkona syömässä tai ostaa tyyliin hiusharjan, niin harmittaa että pitää tuhlailla. Tai jos vaikka ostaa kaupasta tupla-patukan. Tästä ajattelutavasta pyrin nyt eroon. En halua tuhlailla, mutten halua myöskään stressata joka ainoaa ropoa mikä johonkin kuluu. Myös siksi pyrin tekemään aika väljän tästä tämän kuun budjetista.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, etenkin kun ulosottoon tosiaan menee jo iso summa ja edellisessäkin kuussa lyhensit ekstraa. Hienosti lyhenee! Ikävää vain, että päältä menevät aina ulosoton taulukkomaksut ja korko jatkaa kasvuaan. :-( Saadapa summat jäädytettyä ja koron kasvu pysäytettyä.

    VastaaPoista

Suositut tekstit