sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kesäkuun nollapäivätavoite saavutettu

Noniin! Nollapäivien seuranta tältä kuulta takana. Tavoitteeksi asetin itselleni 10 nollapäivää ja pääsin kuin pääsinkin tavoitteeseen! Haastetta toi miehen kesälomailu, sillä aina kun olin vapaalla, halusi hän luonnollisesti puuhailla kaikkea mahdollista ja sen vuoksi tuntuu, että rahaa on mennyt enemmän kuin olin suunnitellut. Toisaalta hienosti hän oli mukana kun sanoin, että nyt pidän nollapäivän niin ymmärsi. Tuohon rahan kulumiseen varmaan osaltaan vaikutti sekin, että nollapäivien ulkopuolisina päivinä käytin yksinkertaisesti liikaa rahaa. :D Nollapäivien lisäksi minulla meni kolmena päivänä alle 2.5€ rahaa, turhia ostoksia kaikki mutta ku jäätelö on vaan niin hyvää lämpimänä kesäpäivänä.

Aion jatkaa nollapäivien seuraamista heinäkuussakin. Monelle varmaan tuntuu että tuo 10 päivää on helppo saavuttaa mutta itselle ei. Piti taktikoida esimerkiksi että tankkaa auton samana päivänä kun tekee isommat ruokaostokset.

Toivon että heinäkuu on helpompi toteuttaa eikä vaadi niin suurta pinnistelyä kun elellään pääasiassa normiarkea. Ainakin alku vaikuttaa lupaavalle kun tänään tulee tuo nollapäivä numero 1. :)

Kulunseurantaa kesäkuulta:

- bensa 200€
- ruoka 250€
- viihde 80€
- hieroja 30€
- vapaa ajan virikkeet 30€
- turhakkeet 25€

Ikään en ole näin tarkkaan seurannut mihin se raha oikeasti kuluu. Ihan mielenkiintoista. Viihteen annan kesän nimissä itselleni anteeksi, samoin kuin yli paukkuvat bensakulut. Kaiken kaikkiaan melko tyytyväinen olo on kesäkuun meininkeihin.

9 kommenttia:

  1. Ei ole kyllä helppo toteuttaa mulle :( Viime palkkakaudella onnistuin pitää 11 no-spendiä, mutta johtui pitkälti mun ruokabudjettinuukailuista. Nyt tätä palkkakautta on mennyt 12 päivää ja 1 no-spend vasta mahtuu väliin! Ajattelin jo, että huomenna yritän, olen pakannut eväät ja ruokaa on kaapissa tms. Sitten muistin, että vuokra menee huomenna tililtä. Huoh :D Eli 10 päivää on kyllä tosi hyvä suoritus, etenkin vielä kesälomakaudella. Tosi hyvä! :)

    VastaaPoista
  2. 10 nolla päivää on tosi hyvä suoritus. Toinen mitä voisi kokeilla on käteinen, niin paremmin ymmärtää, onko rahaa budjetissa vai ei... (kortillahan on aina rahaa... ja sitä on vaikea hallita).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kokeillut tota käteistä ja se vasta vauhdilla katoaa. :D Mulla ei kortilla ole aina rahaa ainakaan ennen ollut. Uskon että päivittäinen kulutuksen ylöskirjaaminen pitää sen aisoissa.

      Poista
    2. Hyvä että olet löytänyt oman toimivan tavan.

      Poista
  3. Onnea tavoitteen saavuttamisesta!
    10 päivää on kyllä hyvä tavoite ja hyvä saavutus.

    VastaaPoista
  4. Tähän voisinkin haastaa itseni seuraavaksi :D Ei tule olemaan helppoa itselle. Sulla on mennyt hyvin!

    VastaaPoista
  5. Minä haastoin itseni heinäkuun ajaksi ostolakkoon. Ruokaa saan ostaa, mutta siihen on itselleni järisyttävän haasteellinen 40 euron viikkobudjetti. Nostin viikkorahan käteisellä, jotten vahingossakaan ylittäisi tavoitettani touhuamalla kortin varassa. En siis ole lomalla tässä kuussa, joten uskon selviäväni tästä suht kivuttomasti. Katsotaan miten eukon käy :)

    Kaisa

    VastaaPoista

Suositut tekstit