maanantai 4. kesäkuuta 2018

Kesäkuun nollapäivät

Kesäkuun haasteena itselle asetin pitää mahdollisimman monta nollan euron päivää. Ihan hauska haaste, en ole koskaan aiemmin tämmöistä kokeillut. Toki salaa olen ollut tyytyväinen, jos rahaa ei ole mennyt päivän aikana euroakaan.

Tajuan jo nyt, kesäkuun 4. päivänä, mistä nollapäiviä pääsee muodostumaan ja kaiken pohjalla vaikuttaisi olevan suunnitelmallisuus. Eli jos ja kun huomenna on pakko käydä kaupassa, niin pyrin ostamaan tuotteita sille mallille, ettei ennen perjantaita ja viikonloppua tarvitsisi käydä. Haasteeksi tässä muodostuu oma impulsiivinen luonne ja tottumukset. Olen tottunut käymään liki joka päivä kaupassa ja ostamaan sitä ruokaa mitä mieli tekee.

Nollapäivien aikana ei myöskään tulisi tietenkään tehdä heräteostoksia tyyliin: ostanpa jäden kun on niin lämmintä vaan olisi pyrittävä siihen että esimerkiksi sitä jäätelöä olisi jo valmiiksi pakkasessa. ;) Ei tulisi mentyä kauppaan, ei ostettua jäätelöä plus samalla kaikkea muuta mitä käteen tarttuu.

Ennen tätä omaa haastettani olen elänyt ns päiväbudjetilla, joka on ollut 14€/päivä. Tämä on ollut osittain ongelmallista, koska rahaa kuluu väkisinkin joinain päivinä tuon summan ylitse, jos on vaikka pitänyt ostaa ruuan lisäksi hygieniatuotteita tai on käynyt ulkona syömässä tai yksinkertaisesti ostanut ruokaa pidemmälle ajanjaksolle.

Nyt yritän tällä hommalla saada ajatuksia pois tuosta tiukasta "tätä rajaa et saa ylittää ostosten loppusummalla". Jos on vaikka 2 nollapäivää ja kauppaan kuluukin kolmantena päivänä 30-40€, on se silti vähemmän kuin 3x14 joka tekee 42€. Tämmönen testi. Katsotaan kuun viimeinen päivä miten tässä kävi. Haasteen tähän asettaa miehen kesäloma (se haluaa varmana tehdä kaikkea mikä maksaa). Semmoset pläänit. Oisko pyöreän 10 nollapäivän tavoite sopiva näin alkuun ihmiselle, joka ostaa joka päivä jotain..

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta.
  Aloin miettiä itsekin, että entä jos oikein suunnittelisi ne nollapäivät etukäteen ja laittaisi ylös itselleen edellisille päiville muistutuksen.

  Minä jäin miettimään, että auttaisiko, jos pitäisi kirjaa siitä mitä on syönyt esimerkiksi kuukauden ajan ja sen perusteella suunnittelisi sitten seuraavan kuukauden.
  Eli ostaisikin vaikka kahdesti viikossa aineet niihin ruokiin joita oli edellisen kuun aikana sillä viikolla syönyt.. Hmm. tämä täytynee miettiä omalle kohdalle.

  Tsemppiä nollapäivien metsästykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ruokien ylöskirjaaminen vois olla hyvä, toki kuukauden syklillä se alkaisi aika nopeasti (ehkä ainaki mua) kyllästyttää viikosta toiseen samat. Mutta ehkä 2 kk syklillä vois toimiakki.

   Poista
  2. Sillä ajattelin kirjaamista, että sitä saattaa huomata syövänsä tiettyjä ruokia useammin kuin toisia ja sellaisia ruokia voisi sitten varata aina kaappiin. Sellaisia, jotka aina kuitenkin maistuvat, joten nollapäivien pito onnistuisi niiden avulla.

   Tosin , sen varmaan huomaa muutenkin, mut joskus sitä vasta kirjauksen myötä tajuaa mittasuhteita.

   Meillä syödään usein makaronilaatikkoa ja pyrin pitämään sitä varten aineksia olemassa. Makaronia, jauhelihaa tai linssejä, maitoa (kestomaitoa), kananmunia, suolaa ja pippuria. Jos ei muuta, niin aina voi tehdä makaronilaatikon. :)

   Poista
  3. Aivan joo, nyt hoksasin :) Aattelin aluksi että söisi 4 viikon syklissä aina samaa ruokaa. :D Mutta joo, tommonen on varmasti aika toimiva.

   Poista
 2. Nollapäivät on loistava idea :)

  Kaisa

  VastaaPoista

Suositut tekstit