keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Hyväksyminen

Ulosoton hyväksyminen, hmmmmm. En tiedä tulenko sitä koskaan täysin hyväksymään/antamaan itselle anteeksi. Niin turhaa tuli otettua kaikki nuo lainat. Ja käytettyä ne tuhkana tuuleen.

Sen olen hyväksynyt, että peliriippuvuus on sairaus. Sairaus jota en itse valinnut sairastaa. Mutta silti sairastuin. Uskon että minulla oli sairastumiseen jonkinlainen alttius ja kun se alttius alkoi saada ravintoa, sitä ei tyydyttänyt mikään. Silti nämä tämän sairauden jälkiseuraamukset on kyllä aika vaikea sietää. Toisaalta ulosotto onneksi lopetti lainalla pelaamisen siihen paikkaan, mutta hankala on sietää joskus se, että tietää kuinka velat seuraa vuosien ajan vielä matkassa.

Mutta olen sen asian kanssa silti hieman edistynytkin. Asiaa auttaa huomattavasti palkkatasoni, eli se että ulosoton ottaman 1/3 osan jälkeen, rahaa riittää elämään ja hieman säästämiseenkin. Jotkut ihmiset saa saman palkan kuin minä uo:n jälkeen ja heilläkin se raha riittää. Miksei siis minullakin? Oikeasti mää elän ihan normaalia elämää ja ulosottoa ehkä hieman turhaankin pelätään. Jos se on ainoa vaihtoehto, niin silloin se on. Ei se mikään kuolemantuomio sentään ole.

Toisaalta ahdistuspiru päässäni ajoittain miettii että jos ulosottoa ei olisi, voisin säästää joka kuukausi melkein tuhat euroa. Arvaatteko millä tuon ahdistuspirun taltutan: sillä että sanon itselleni, että ilman ulosoton alkua en varmasti koskaan olisi alkanut hoitaa riippuvuuttani, hakenut apua ja asuisin jossain sillan alla.. Tai jos en koskaan olisi sairastunutkaan peliriippuvuuteen, niin tuskin mulle säästöön jäisi rahaa. Olen nimittäin huomannut lähipiirissäkin, että mitä suuremmat tulot, sitä suuremmat menot ja luottokorttia käytetään surutta koroista välittämättä. Ihmeellistä. :D

Toivon ja uskon, että kun joskus pääsen veloista eroon, on minulle jo vakiintunut kuukauden budjetti ja sitten voin säästää hyvällä tahdilla ja ottaa kiinni näitä "menetettyjä" säästövuosia. Ainakin rahanarvon ymmärtäminen on kävellyt minua nyt vastaan. On ollut pakko se oppia.

Itselle pitää yrittää olla armollinen, muuten ei jaksa paarustaa päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Olen ylpeä siitä että tiedän velkatilanteeni, tiedän että saan ne maksettua. Teen ylimääräisiä lyhennyksiä ja silti nautin elämästä.

Äsken hemmottelin itseäni saunomalla, kuorimalla ja rasvaamalla ihoa. Kohta syön pashaa. :) Pieniä juttuja joilla pitää mielen hyvänä.

En toki mikään superihminen ole, en lähellekkään. Jostain syystä blogia ei tule väsymyksen ja ahdistuksen mielentilassa päiviteltyä. Mikä lienee ihan hyvä. Mieltä pitää hoitaa ja yritän sitä pikkuhiljaa opetella. Tärkeintä on syödä ja nukkua. Ihan niinkuin lapsetkin on pahalla päällä jos ne on nälkäisiä tai väsyneitä. Niin olen minäkin. Lisäksi pitää muistaa liikkua ja keksiä positiivista/kivaa ajanvietettä itselle.

Tärkeintä on elää. Elää ulosotossa olemisesta huolimatta. Hyväksyä se, että ne lyhenee hitaasti mutta varmasti. Aion juhlia jokaista 5000e mitä pääsen alaspäin, kohta on siis taas juhlan paikka. Jospa lopullisesti tämä elämänvaihe tulee hyväksyttyä kun se on kokonaan ohi. Pikkuhiljaa..


5 kommenttia:

 1. Juuri näin! Tällaiset asiat varamasti laskevat mielialaa ja aiheuttavat ahdistusta ja murhetta, mutta niissä ajatuksissa vellominen ei ainakaan edesauta asiaa.

  Olet päässyt jo todella pitkälle sun matkalla ja muista että kaikkia ei edes ulosotto pysäytä. Pitää olla valmis tekemään töitä ulosoton lisäksi jotta tulevaisuudessa ei päädy samaan jamaan. Sun blogia lukeneena olen vahvasi sitä mieltä että olet oppisi oppinut nyt kantapään kautta ja tulevaisuudessa sulla on valtava mahdollisuus kääntää koko taloudellinen elämä 180 astetta.

  Tsemppiä!

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Tuo on niin totta että pitää tehdä töitä ja suunnata katsetta tulevaan ja rakentaa siitä mahdollisimman vakaata ja hyvää. Talous on kääntynyt parempaan jo ainakin sen 45 astetta. :D

   Poista
 2. Kyllä. Aivan turha tappaa päätää ajatuksilla menneisyydestä tyylillä että jos sit en oiskaan.. Elämä on tässä ja nyt ja ainoa mihon voi vaikuttaa on tulevaisuus. Sä oot vielä nuori ja ehdit elää elämääsi viisaampana rahankäyttäjänä monta kymmentä vuotta. Menneisyydestä voi vain oppia. Tietäen mitä tulevaisuudessa ei sitten enää tee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että menneisyys opettaa. Kiitos kannustamisesta. <3

   Poista

 3. Hei,
      Sinä, joka haluaa lainata nopeasti ja helposti lainaa, voi pyytää morisloancompany1@gmail.com. Koska laina ei vaadi vakuuksia, voit lainata mitä tarvitset tai ratkaista muita. Lisätietoja saat nyt ja saat lainaasi (morisloancompany1@gmail.com, + 1-631-858-4522) Kiitos Moris

  VastaaPoista

Suositut tekstit