keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Budjetti 15.3-12.4.2018

Palkkakuitti saapui, samoin kuin ylimääräisen työni palkka, jonka oletin saavani aikaisintaan kuukauden päästä. Ei muuta kuin budjetoimaan siis:

Helmi-maaliskuusta käyttötililtä jäi ylijäämää 40 euroa jotka siirsin ylijäämätilille, josta siis suoritan ylimääräisiä ulosottomaksuja sopivin ajanvälein oman harkinnan mukaan vältellen taulukkomaksuja mahdollisimman paljon. :D


Palkka 2414,53e  

Ulosottoon 804,53e
Vuokra 420e
Opintolaina 110e
Autovakuutus 120e
Katsastus 60e
Bensa 150e
Käyttöraha 500e (ylijäämä tästä siirtyy ylijäämätilille kauden lopussa)
Puskurirahasto/säästöt 50e
Vararahasto/laskujenmaksutili 40e (puhelinlasku tulee loppukuusta)
Ylijäämätili 120e

Ylimääräinen palkka 320e

Oletin tosiaan että tämä tulee vasta kuukauden kuluttua mutta tuleekin jo nyt. Tämän jaan aika itsekkäästi siten että 300e vararahastoon ja vain 20e ylijäämätilille. Tämä siksi että autoni on vanha ja on erittäin epätodennäköistä että katsastus menisi moitteetta läpi, siksi budjetoin sitä varten tuonne, välttyäkseni puskuriahastoon koskemiselta. Lisäksi lähden huhtikuussa reissuun (en maksanut sitä itse), mutta haluan toki sinne myös hieman käyttörahaa..

Eli tilanne tilien suhteen huomenna 15.3:

Käyttötili 500e käyttöraha + 150e bensa +60e auton katsastusta varten = 710e

Vararahasto/laskujenmaksutili 400e

Ylijäämätili 220e

Puskurirahasto/käteissäästöt 800e


Tilanne vaikuttaa, huom, siis VAIKUTTAA nyt hyvälle. Katsotaan tässä kuukauden kuluessa sitten miten tää oikein menee. Eniten pelottaa että pitää ostaa uusi auto, mutta toivottavasti siltä kuitenkin nyt vältytään...

10 kommenttia:

 1. Toivotaan että auto vielä hetken verran kestää. Mutta tulkitsinko oikein, ylijäämä tilillä on jo varoja yhden ulosottovelan kokonaan poistaklaamiseen? Taulukkomaksuineen kaikkineen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkitset oikein, se kattaa pienimmän velan nyt kokonaan. Ainoa että pitää malttaa odottaa että ulosotosta tulee kuitti jo palkasta otetusta maksusta etten vahingossa maksa samaa velkaa kahteen otteeseen (en siis vielä tiedä mitä velkoja uo on päättänyt tässä kuussa lyhennellä). Kuitti tulee yleensä sähköiseen palveluun palkkapäivästä seuraavana lauantaina. Ihme päivä sekin, mutta uo on ihmeellinen laitos.

   Poista
 2. Auto-ongelmia sullaki, voi ei :/ Mä oon enemmä huolissani et jos noi kaikki "tilillä" nimetyssä paikassa olevan rahat on oikeilla pankkitileillä, niin niiden summa ylittää sen sun suojaosuuden. Uo saattaa osata laskea ne yhteenkin :/ Noin muuten näyttää aikas hyvältä tässä vaiheessa ;) Ja mihin reissuu oot lähdössä t: utelias-iita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on varautunut siihen että uo saattaa napata tililtä rahaa kun se laskeskelee noita yhteen mutta onneksi se ei jätä yhteissaldoa alle sen 1000€:n kuitenkaan. Ja jos nappaa niin näkee ainakin ottaako se taulukkomaksuja sillon vai ei. :D

   Eurooppaan kaupunkilomalle mennään viikonlopuksi. :)

   Poista
 3. Tosi hyvin oot saanut kerrytettyä puskuri- ja vararahastoja! Mietin vaan, että kannattaisko sun pitää ne autoa varten olevat rahatkin varmuuden vuoksi käteisenä?

  VastaaPoista
 4. Toisaalta kannattais varmaan mutta kun niiden on pakko jättää mulle tileille yhteensä suojaosuus eli 1000€ niin kuvittelen sillä pärjääväni. Ja toisaalta olisi ihan mielenkiintoista nähdä miten on taulukko maksujen laita jos ne tililtä ottaa itse rahaa ilman mun tahtoa maksaa ylimääräistä. Eli voisiko sillä keinoin jatkossa ne välttää.

  Lisäksi kun 2v ollut uossa ja palkkaa tullut 1400-1800€ niin koskaan ei ole uo vienyt tililtä rahaa vaikka siellä olisi ollut ns ylimääräistä mitä ottaa. Kaippa ne seuraa että makaako se raha ns tilillä vai meneekö käyttöön. Koska muutenhan niillä ois sama viedä palkasta suoraan kaikki yli 2x suojapsuuden (1000€) menevät. Pitäisi tuota selvitellä mutta tosi huonosti löytyy aiheesta tietoa..

  Syksyllä kysyin uo-mieheltä ja hän sanoi että säästöjä saisi sen 1000€ olla.

  VastaaPoista
 5. Kysymys!
  Onko tuota opintolainaa paljonkin vielä jäljellä?
  Ei sillä, että sillä olisi niinkään merkittävää väliä, koska se on ehkä veloista helpoin poismaksettava, mutta se tuskin on tuossa velkojen yhteissummassa mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mukana ja sitä on niinkin paljon kuin 14 900€ tällä hetkellä. Kun jo maksut on hoidettu on suunnitelmissa maksaa se loppu pois 300€ kk vauhtia. Mutta jopa, en sitä laske enkä sen kummemmin seuraa kun tavoitteena on vain saada uo-velat pois kuleksimasta. :)

   Poista

 6. Hei,
      Sinä, joka haluaa lainata nopeasti ja helposti lainaa, voi pyytää morisloancompany1@gmail.com. Koska laina ei vaadi vakuuksia, voit lainata mitä tarvitset tai ratkaista muita. Lisätietoja saat nyt ja saat lainaasi (morisloancompany1@gmail.com, + 1-631-858-4522) Kiitos Moris

  VastaaPoista
 7. Hei, olisin kysynyt noista ylimääräisistä palkoista. Meneekö sinulla niistäkin ulosottoon jotakin? Esim kun sait ylimääräisen palkan 320 euroa? Minulla itselläni vakituinen työ jossa kuukausipalkka. Ja sitten teen satunnaisesti joskus jotain lisävuoroja toiseen työhön joka eri työnantaja. Kiitos jo etukäteen avusta.

  VastaaPoista

Suositut tekstit