keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Auto kunnossa, rahaahan se söi..

Autostressi lauennut. Auto toimii vaan vaati se kyllä tässä kuussa aika ison satsauksen. Tässä auton tämän kuun kulut eriteltynä:

Vakuutus 120€
Katsastus 45€
Osat 120€
Korjaus 220€
Jälkikatsastus 20€
 Yht 525€


Plus bensoihin mennyt nyt 53€ ja tulee menemään toiset samanmoiset eli yhteensä about 100€.

Hullua. Luojan kiitos auton pitäisi nyt kaiken järjen mukaan kestää taas joku hetki ja mielellään vaikka ens kevään katsastukseen saakka. Ja onneksi ei tarvinnut ostaa uutta autoa. Vaan täytyy kerryttää varalta puskuria jos se vaikka lakoaa ja joutuu sen uuden ostamaan. On se jo niin vanha kapistus. Mutta oon kyllä nyt tyytyväinen että se on korjattu, katsastettu ja kunnossa. Pakko tuohon rahaan ollakin. Hyi mikä summa. Mutta, töissä on pakko kulkea autolla, niin onhan sen vaan oltava kunnossa.

Hyvä uutinen on se, että puskurirahastoon ei tarvinnut auton takia siis nyt koskea. Lasku/varakäyttötilillä tällä hetkellä pyöreät 0€ mutta kuun kaikki laskut maksettuna.

Käyttötilillä+käteisenä 260€ josta bensaan uppoaa vielä n. 50€ ja lopuilla aion pärjätä 13.4 saakka.

Ylijäämätilillä 95€ odottamassa lisää euroja kaveriksi seuraavan ylimääräisen uo-lyhennyksen hoitamiseen. :)

Pitää ajatella positiivisesti. Sain ylimääräistä palkkaa sen 320€, tein lyhennyksen 125€ ja autoon meni 525€ eli yhteensä 650€ oli ns ylimääräisiä kuluja. Tuosta kun äkkiä laskee niin ylimääräisen palkan jälkeen kuluja meni normipalkasta 330€ ja silti näyttää että pärjää jokseenkin vaivatta seuraavaan palkkaan. ELI pitäisi olla mahdollista ilman tämmösiä autojuttuja laittaa uo-tilille normipalkasta ainakin 200€ kuussa ilman että talous romahtaa. :D

7 kommenttia:

 1. Ja kun ajattelet positiivisesti, niin olisihan se auto voinut tulla paljon kalliimmaksikin ja nyt selvisit hienosti ilman puskuriin kajoamista.

  Mun tämän hetkinen fiilis omista lyhennyksistä johtuen on niin mahtava, että haluan kannustaa suakin irrottamaan kaiken liikenevän uo-tilillesi. Se on niin upea tunne kun saa kuitata niitä velkoja listaltaan pois, vaikka varmasti tiedätkin jo sen tunteen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mää pyrin tekemään. Mutta yritän pitää järjen matkassa ja muistaa myös että elää pitää. Kun tää polku kestää joka tapauksessa nelisen vuotta niin ei oo järkeä vetää aivan äärirajoilla tätä hommaa, muuten alkaa varmasti hajottamaan. Mutta joka kuukausi kun jotain uo-maksuja varten kerryttää niin uskon että hyvä tulee. :) Toivottavasti huhtikuun palkasta liikenisi sen verran että saan tuon seuraavan tuolta murhattua. Oman jännityksen touhuun tuo se, että en tiedä mitä uo meinaa mäkisellä pois suoraan palkasta, se saattaa hypätä "mun" apajille ja maksaa esim tuon mun pienimmän pois mutta toivottavasti saan maksaa sen itse niin pysyisi motivaatio hyvänä.. :D

   Poista
 2. Vaikka autoon rahaa upposikin, niin tärkeintä ettei koko kuukausibudjetti heittänyt häränpyllyä ja puskuriin ei tarvinnut kajota! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. :) Pärjää hyvin kuitenkin seuraavaan palkkapäivään koskematta puskuriin.

   Poista
 3. Sehän meni loistavasti sun osalta, onnittelut! Nyt on peukut ja varpaat pystyssä että ei tuu lisäkorjaus kuluja hetkeen ainakaan autoa varten! Se on kyllä ihme miten sitä nykyään pystyy isojakin summia paikkaamaan budjettiin. Täältä tullaan perässä myös kovaa vauhtia, mulla vaan se autotilanne on edelleen odottamassa lopullista ratkaisua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ennen ei olisi tuommosista rahoista ollut tietoakaan irroittaa auton korjaamiseen, aika lailla mollissa oli rahat viikko palkkapäivän jälkeen ja sai miettiä mitä söis..

   Toivon että auto nyt kestää ja pelittää. :) Toivottavasti se sunkin oma menisi vielä muutaman kuukauden.

   Poista
 4. Auto kyllä vie paljon rahaa. Mutta minullakin on pakko olla auto, että pääsen töihin hyvin. Autoni täytyisi katsastaa ensi kuussa ja toivon, ettei tarvitsisi mitään isoa hommaa ainakaan tehdä.

  VastaaPoista

Suositut tekstit