torstai 19. elokuuta 2021

Budjetti 13.8-14.9.2021

 Palkka 2091e

Palkantasaustililtä 800e

Yhteensä 2993e


Palkantasaustili on ylimääräinen tili, jonne laitan rahaa jos palkka ylittää 3000 euroa ja otan vastaavasti sitten pois tasoittamaan pienempiä palkkoja.Tässä kuussa joudun nolaamaan palkantasaustilin, koska palkka oli pidetyn kesäloman jälkeen vuorolisien puuttuessa pienempi. Mutta ei se mitän, sen takia koko palkantasaustilin perustin, että tiukempina kuukausina on helpompaa. :)


Pakolliset:

vuokra 430e

opintolaina 118e

puhelin 30e

netti 18e

yhteensä 596 euroa, jää 2297 euroa


Muu käyttö:

käyttöraha 405e

bensa 200e

taloustili 150e

hupiraha 150e

yhteensä 905 euroa, jää 1390 euroa


Varautuminen ja säästäminen:

ASP 600e

puskuri 300e

sijoitukset 300e

auto+terveyspuskuri 100e

epäsäännöllisiin laskuihin 90e

yhteensä 1390 euroa, jää 0 euroa


Mulla oli ja on käyttötilillä ihan hyvin rahaa ja haluan sitä pyrkiä pitämäänkin myös enemmän kuin nollilla. Se jotenkin henkisesti helpottaa mua, ettei tule niin syyllinen olo jos ostaa vaikkapa sukkia. :D Ja oon vähä jo pääsemässä eroon siitä, että verkkopankin saldo pitää tarkistaa 32xpäivässä. Menee joskus jopa pari päivää etten sitä tuijottele, vaan uskon että mulla on kyllä rahaa. Eteenpäin siis menossa oma ajatusmaailma sen suhteen.


Toinen asia sitten, meillä on miehen kanssa asuntolainaneuvottelu syyskuun alussa. Mietittiin, jos haettais asuntolainaa 170t euroa josta mulle 60% ja miehelle 40%. Ollaan molemmat ensiasunnon ostajia ja säästössä tulee olla 5% lainan summasta, jotta asunnon saa. Ollaan yhtä asuntoa katseltukin, siinä tulee 30t yhtiölainavelkaa vielä päälle, mutta kokonaisasumiskulut olisi silti aika tasan samat, mitä tässä nykyisessä vuokra-asunnossakin. Pitää nyt katsella ja miettiä rauhassa vielä.


ASP_tilin siis tod näköisesti puran. Koska ei ole mitään järkeä säästää sitä vaadittavaa 2v siihen ja saada sitten korkoa siitä vs se, että muuttaa vuokralyta aikaisemmin pois ja maksaa itselleen. Saa nähdä millä aikataululla me muutetaan omaan asuntoon vai muutetaanko, mutta ajatus kuitenkin olisi muuttaa tässä syksyn mittaan.


Sitten on taas hirveä kasa velkaa! Pääsenköhän ikinä koskaan mun nettovarallisuudessa plussan puolelle? Vai onko se niin että asunnon arvo eli mun kohdalta 60% asunnon arvosta lasketaan mun nettovarallisuuslaskelmaan mukaan? Jos ei, niin oon ikuisesti miinuksella :D

5 kommenttia:

 1. Ei sun kannata sitä asuntolainaa murehtia. Se pienenee joka kuukausi ja pitää muistaa että myydessä velkakin katoaa. Tarkoitan siis sitä, että sille velalle on koko ajan vakuus olemassa, edellyttää tietysti ettei hinnat romahda. Ja sitä en usko. Itse pidän kyllä omistusasumista ihan viisaana vaihtoehtona.

  VastaaPoista
 2. Moi! Taas ihan asian vierestä kysyn.Mutta kun mulla on jo vuosi sitten tullut viesti Bondoralta viesti että ovat velan laittaneet ulosottoon mutta ei se uo:saa näy.Eikö sulla lopulta laittaneet.Mutta Kuinka kauan siinä.meni? Kiitos vastauksesta.

  VastaaPoista
 3. Kauheen kauan,saavat kerättyä hyvät korot sinä aikana.

  VastaaPoista
 4. Asuntolainassa on semmoinen kiva puoli, että se lyhenee tasaisesti joka kuukausi. Vielä kun sijoitussalkkukin pitkässä juoksussa lihoo, niin niiden molempien yhteisvaikutus on aika suuri tuohon nettovelkaantumiseen. Hauska seurattava excelissä :)

  Itse en laske asuntoa nettovarallisuudeksi, kun en pidä sitä samalla tavalla tuottavana omaisuutena mitä sijoitukset. Monet kuitenkin laskevat, eli riippuu varmaan siitä miten itse asian ajattelet. Minusta se tuntuisi itseni huijaamiselta niin en siihen lähtenyt :D

  VastaaPoista

Suositut tekstit