keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Budjetti 15.7-12.8.2021

Palkka 2596e

Palkantasaustililtä 400e

Yhteensä 2996e


Palkantasaustili on ylimääräinen tili, jonne laitan rahaa jos palkka ylittää 3000 euroa ja otan vastaavasti sitten pois tasoittamaan pienempiä palkkoja. Viime kuussa laitoin kesälomarahoista palkantasaustilille 1000e. Nyt otan sieltä 400e pois että ei tule ns. tiukempi kuukausi. Ihan kätev homma. :)


Pakolliset:

vuokra 430e

opintolaina 118e

puhelin 30e

netti 18e

yhteensä 596 euroa, jää 2400 euroa


Muu käyttö:

käyttöraha 400e

bensa 200e

taloustili 150e

hupiraha 150e

kesälomaa varten 110e

yhteensä 1010 euroa, jää 1390 euroa


Varautuminen ja säästäminen:

ASP 600e

puskuri 300e

sijoitukset 300e

auto+terveyspuskuri 100e

epäsäännöllisiin laskuihin 90e

yhteensä 1390 euroa, jää 0 euroa


Jotenkin mulla oli epätoivoinen olo ennen tämän kuun tarkasteluja. Olin varma, että kesälomasuunnitelmani ja etenkin siihen uppoava rahamäärä on pilannut kaiken. Vaan huomaanpa vain, ettei se ole. Sain viime kuussa laitettua palkantasaustilille rahaa, joka helpottaa kummasti. Ens kuussa tulee kans pienempi palkka koska olen tästä kuusta 20 päivää lomalla. Ja syyskuussa tulee pienempi palkka, koska elokuussa ei tule juurikaan pyhätunteja. Oon superhyvä kehittelee itselle stressin aiheita, vaikkei pitäisi olla mitään syytä. 


Mutta silti yritän, että jos rahaa jostain syystä budjetista jää yli niin laitan sitä palkantasaustilille odottamaan noita pienempiä palkkoja. Jos ei jää niin jaan palkantasaustilin puoliksi ja laitan elo- ja syyskuun tileihin molempiin 300e lisää.


Pikkupuskuri eli terveys/autopuskuri on loistava keksintö. Ostin autooni varaosia sieltä viime kuussa. Nyt siellä on 300e+palkasta100e eli 400e. Auton huoltoon mennee n. 300e heinä/elokuussa, ihan vaan perus kuluvien osien vaihtoa. Mutta siihen menee jossain vaiheessa toinen samanmoinen kun korjautan helmoista ruostetta pois. <ensiksi yritän säästää sen ruosteenkorjausrahan pikkupuskuriin, sillä ei ole niin hoppua. On mukava, jos ja toivottavasti ku ei tarvitse varsinaiseen isompaan puskuriin koskea. 


MIkähän olisi sellainen sopiva isomman puskuri summa. Olen miettinyt että 3000e, mutta onkohan se vielä liian vähän? Mitä mieltä te olette?

3 kommenttia:

 1. Ihan mahtavalta näyttää tämä sun uusi ajanjakso. Iso peukku siitä. Olen jostain lukenut, että puskurissa pitäisi olla n. kahden kuukauden nettopalkka. Tämä siksi jos sattuu jäämään vaikka työttömäksi tai sairastuu vakavasti. Tätä emme tietenkäön kenellekkään toivo!

  VastaaPoista
 2. Mulla itselläni on tavoitteena saada iso puskuri 10t-20t, mutta tuskaa tekee. Tuntuu, että puskuri on pyörinyt vuosia siinä 4t kieppeillä, mikä vastaa kahden kuukauden kulutustani. Kun puskurille ei ole oikeastaan ollut tarvetta, en ole testannut, että miten tuo summa riittää.

  3 000 euroa taitaa olla sunkin noin kahden kuukauden kulutus, joten kyllä sillä jo jonkin aikaa porskuttaa. Jos puskurin kasvattaminen lisää taloudellisen turvallisuuden tunnetta, niin siihen kannattaa jatkossakin säästää, vaikka tavoite jo täyttyisikin. Itsellä voisi nykyisellä puskurilla vähän hikikarpalot nousta otsalle, jos jäisin esim. työttömäksi, siksi haluan sitä kasvattaa vaikkakin pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
 3. Voisin tehdä sillee, että säästän ekaksi sen 3t euroa ja siten vaikka aina 100e kk lisää sinne :) Ja tietenkin jos se summa laskee niin korjata se heti aina mahdollisimman pian.

  VastaaPoista

Suositut tekstit