maanantai 1. helmikuuta 2021

Ostetut tavarat tammikuu 2021

 Tammikuussa ostettua:

Farkut 29e

Suksisauvat 12e

Monot 10e

yhteensä: 51 euroa


Löysin yli 100 euron farkut alennetulla hinnalla, oon supertyytyväinen. Mulla on nyt peräti KAHDET sopivat hienot farkut, luulisin niillä pärjääväni eteenpäin aika pitkälle tulevaan. 


Sain käyttööni sukset, ne pitäisi vielä voitelutaa. Löysin käytettynä sekä monot että suksisauvat. Hiihto tuntuu olevan tämän talven hittiurheilulaji ja totta kai oon aallon harjalla menossa mukana. No ei vaan, oon kahtena edellisenä talvena hiihtänyt lainavälineillä jonkin verran. Huippua että sain vihdoin omat. 😊


Tänä vuonna en asettanut itselleni mitään ostetuiden tavaroiden tavoitesummaa, kahtena aiempana vuonna tavoite on ollut 1500 euroa. Täytyy sanoa, että tiedän jo nyt että se tulee menemään yli sen, vaikka tammikuun kulutus olikin verrattain maltillista.


Haluan opetella kuluttamaan ilman huonoa omaatuntoa. Käyttää rahaa asioihin mitä haluan ostaa. Haluaisin tehdä pitkäikäisiä ostoja. Haluan edelleen hyödyntää kirpputoreja, mutta voin myös ostaa uuden ja kalliimmankin tuotteen. Haluan säästää rahaa etukäteen tulevia hankintoja varten niin kuin tähänkin saakka.


Mulla tulee olemaan uudessa kuukausibudjetissani 150e hupirahaa. Tämän saan käyttää mihin vain haluan. Tarkoitus on käydä joku kotimaan reissu sekä käydä hierojalla ainakin pariin otteeseen. Lisäksi tiedän jo haluavani ylettömän kalliit verhot.


Tässä kuussa aiomme ostaa miehen kanssa sohvan. Teemme sillä tavalla, että käytämme siihen joululahjarahaa 150 euroa, kyselypalkkiorahoja 70e ja loput maksamme tuolta yhteiseltä s-bonus puskuritililtä. Sohva jota olemme katsoneet maksaa 525 euroa eli 305 euroa tulee yheteiseltä tililtä siihen menemään rahaa. Sohva tulee olemaan divaanivuodesohva ja toivon että se kestää käytössä vähintään 10 vuotta. Vanhan sohvan aion lahjoittaa eteenpäin, mikäli joku sen huolii.


Itse asiassa, verhojen ja sohvan lisäksi minulla ei ole mitään tavaraa mielessä mitä haluaisin tai tarvitsisi ostaa. Mutta luulen, että tarpeita tai haluja varmasti vuoden aikana ilmenee. 


Ulosoton päättyminen ei ole tuntunut oikein miltään. Tätä kyllä uumoilinkin jo etukäteen eikä se ole aiheuttanut minkäänlaista hämmennystä. On mukavaa kun elämä jatkuu samoissa uomissaan ja totta kai olen iloinen, että saan velkojen maksun sijaan keskittyä säästämiseen. Ja varmaan asia enemmän konkretisoituu seuraavan palkan myötä. Eniten jännittää se, että millainen palkka tulee. Pitäisi kyllä tulla kohtalaisen hyvä, vaikka veroprosentti nousikin kirkkoon liittymisen myötä ja se näkyy helmikuun palkassa. Tammikuulle on tullut ylityötunteja vaikken ole niitä erityisesti edes haalinut. Olisi kiva saada palkantasaustili sille mallille, että ei tarvitse murehtia palkan tasaushommia. Tosiaan tavoite on, että kuukaudessa jäisi aina sama summa nettona käyttöön palkan vaihteluvälistä huolimatta. 


Aion jatkossa kirjoittaa joka kuuakusi tänne velkojen sijaan ylös säästössä ja sijoituksissa olevat summat. :) Voisin alkaa myös laskemaan enttovarallisuutani, vaikka se onkin vielä miinuksella opintolainan vuoksi. Kuitenkin sitä olisi kiva varmaan alkaa seuraamaan. 😊

3 kommenttia:

 1. Kirjoitin juuri samasta aiheesta, eli tammikuun hankinnoista, ja täytyy sanoa, että sinä pärjäsit melkoisen paljon paremmin kuin minä. Tuo hupiraha-idea on hyvä! Voisin alkaa hyödyntää sitä itsekin.

  VastaaPoista
 2. Onnitteluni ulosoton päättymisen johdosta, itselläni ensimmäinen ulosotto pidätys maaliskuussa 2021 ja kuinka monta vielä edessä? Oon seurannut sinun ulosottoblogiasi varmasti parin vuoden ajan se antaa voimia siihen, että veloistakin voi selvitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsemppiä taipaleelle, kyllä selätät vielä ne velat! :)

   Poista

Suositut tekstit