torstai 11. kesäkuuta 2020

Budjetti 15.6-14.7.2020

Palkka 3558e

Ulosottoon 1579e

Jää 1979e

Pakolliset:
Vuokra 427e
Autohuolto 200e
Terapia 120e
Autovero 74e
Puhelin 30e
Netti 17e
Opintolainan korot 10e
Yht 878e, jää 1101e

Muut:
Käyttö 400e
Ulosotto ylimääräisent suoritukset 330e (165+165)
Bensa 200e
Taloustili 150e
Nordnet 20e

Yht 1100, jää 1e

Tuo 1e menee vara/laskutilille odottelemaan. Haluaisin niin saada sinne tilille pysyvästi 500e hengailemaan. :D

Olipa kyllä mukava tehdä taas budjettia. Ainoa mikä vähän hiertää on tuo autohuollon ja auton osuus muutenkin. Inhottavaa kun auto on pakko olla ja siihen menee aivan sikapaljon rahaa.

Toisaalta mä oon tosi ylpee otsestäni että osaan nykyään budjetoida sillee että rahat riittää joka kuukausi ja yleensä saan vielä loppupalkkakaudella siirtää säästöönkin hieman rahaa. Jotenkin on jännää, että mun ajatusmallissa mä haluan säästää nykyään tosi paljon rahaa (vaikka budjetti ei siltä näytä niin käyttörahasta kyllä jää aina säästöön).

Tosta säästämisestä on jopa aina välillä vähän huono omatunto. Tai sillee, enhän mä kellekkää oo siitä tilivelvollinen sinänsä, mutta siis ajattelen kuitenki itse niin, että mun pitäis kaikilla rahoilla vaan maksaa velkaa. Tai niin no, en tiedä. Koska jos vaikka mun auto hajoais täysin, niin mulla ois pakko hommata uusi että pystyn käymään töissä. Ni sen takia koen jotenkin turvalliseksi myös säästää sitä rahaa hieman joka kuukausi.

Ja ainahan mä voin tyhjentää ne mun säästöt sitten kun ulosottoa ja säästöjä on about saman verran jäljellä, tai säästöjä himpun verran enemmän. Katsotaan! Siihen on joka tapauksessa vielä aikaa miettiä miten toimii.

Ens kuussa tuleekin sitten aika paljon pienempi palkka ja sitä myötä ulosottoon menevä summakin. Mutta katsotaan jos kehitän siihen jotain. :)


14 kommenttia:

 1. Autoon uppoaa kyllä vuositasolla ihan älyttömästi rahaa! Vaan minkäs sille mahtaa, kun ilman autoakaan ei pärjää. Mut onneksi voi opetella ennakoimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, mutta mä jotenkin ennemmin käytän palkkarahoja siihen, entäpä puskuria. Jotenkin puskurista on tullu semmonen niin tärkeä, että sitä en halua käyttää mihinkään..

   Poista
 2. Minä tein autolle oman tilin ja siirrän sinne joka kuukausi saman verran rahaa. Sieltä maksan huollot, uudet renkaat, vakuutukset ja verot yms. . 200 joka kuukausi. Välillä sinne kertynyt isompi summa, mutta aina tullut myös se isompi remontti. Joku sano että yli tonnin remonttia ei kannattaisi vanhaan tehdä, mutta olen kyllä teettänyt. Omasta mielestä olen silti voitolla, kun remonteilla aina saatu monta vuotta lisäaikaa. Ei uudenkaan auton laitto ilmaista ole ja kuluvia osia sielläkin on. Tehtiin jopa vertailu työkaverin kans auton "kiinteistä" kustannuksista ku hänellä uus ja mulla vanha. Sen minkä menetän korjauskustannuksissa, säästän pakollisissa huolloissa ja vakuutuksissa. Toki omaani huollatan mutta luotto huoltajalla se on edukkaampaa kuin uuden merkkihuollot. Vakuutuksista itellä pakolliset ja uuden omistajalla kaikki kaskot. Olen onnellinen vanhan volvon omistaja mutta olenki ollut valmis maksamaan sille aina riittävän hyvät osat tulevia vuosia varten ja vaikka ihmiset nauro niin maalautin muutamalla satkulla ruostehelmat piiloon. Monta vuotta menny eikä ruoste kuki vieläkään. Joskus vaatii viitseliäisyyttä etsiä halvat tekijät, mutta on kannattanut. Niin ja on nuista autonrahoista pystytty maksamaan muutamia mielihyvä ostoja kuten soutuvene ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jossain vaiheess aoli kans autotili, mut se on aikalailla kuivunut kasaan. Mä kans käytän autoa nd¨s. pajalla enkä missää merkkikorjaamolla, on aika paljon halvempaa. P.s. vanhat Volvot on <3

   Poista
 3. Heippa! Mä mietin sellasta, että miten jos on ulosoton asiakas ja merkintä luottotiedoissa, kuin paljon se oikeasti haittaa /häiritsee normi elämää? Ootko muuttanut ulosoton aikana , kuinka helpolla oot uuden asunnon saanut? Entä vakuutukset? Puhelin liittymät? Jne�� olis kiva kuulla rehellisiä kokemuksia tämmösistä asioista mitä ei tarvi normi velattoman ihmisen mietiskellä siis ellei oo velat uo:ssa. T. Samassa jamassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimassa olevat sopimukset pysyy, jos on maksanut laskut ajallaan. Mulla esim. puhelinliittymä on ollut koko ajan sama, samoin vakuutus ja asunto ja netti. Eli aika samana mulla pysynyt asiat. Ainoa, minkä hoksannut tässä mun muuttumattomassa elämässä on se, kun ostin uuden (käytetyn) auton, nii mulle ois tullu tuplasti kalliinpi liikennevakuutus kuin miehelle. Kiersin sen sillä, että laitoin miehen auton haltijaksi ja vakuutus otettiin hänen nimissä, mä vaan maksan tietty laskun aina ku se tulee..

   Poista
 4. Puhelinliittymän saa ainakin Elisalta, mutta pitää maksaa vakuusmaksu, jonka saa takaisin vuoden päästä jos on maksanut laskut ajallaan. Vakuutuksissa, sähkösoppareissa ym myös usein vakuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakuus on se yleisin käytäntö, mutta yllätyksekseni olen huomannut, ettei asia olekaan aina niin mustavalkoinen. Omalla kohdallani pitkä asiakkuus (lähemmäs 20 v.) ja se, että olen aina maksanut ko. firmojen laskut ajallaan, on vaikuttanut siihen, ettei vakuutta olekaan vaadittu. Velkaa mulla ulosotossa n. 40 000 euroa.

   Poista
  2. Olen tilanteessa, jossa puolisoni ulosotossa, minä en. Olemme molemmat toistaiseksi työttöminä joten velka kasvaa kasvamistaan vuosi vuodelta. Meidän asumiskulumme ovat suhteelisen suuret lapsien takia, joten asumistuki ja toimeentulotuki ovat välttämättömät. Noh, otetaan esimerkki, jos minä pääsen ennen puolisoani töihin, saamme asumistukea ja pääsemme toimeentulotuesta eroon(en pidä toimeentulotuen hakemisesta, ja tilivelvollisuudesta tuloista ja menoista +säästäminen on mahdotonta) jos toisaalta puolisoni pääsee ennen minua töihin, saamme edelleen asumistukea, mutta koska asumistuki ei huomioi ulosottoa menoilsi, joudumme edelleen hakemaan myös toimeentulotukea. Ei ole kovin mukava asetelma työssäkäyville. Toinen esimerkki, hajoavat laitteet. Jos mieheni puhelin hajoaa(ja älyluuri on vähän kuin elinehto) niin ei hänellä ole varaa uuteen. Osamaksuthan no ei ole se järkevin valinta(mutta joskus melkoinen pelastus[varsinkin elisan/telian korottomat]) jää puhelimen hankkiminen minun vastuulleni. Ei sillä ettenkö luottaisi mieheeni, mutta monessa perheessä varmaan aiheuttaa ongelmia jossain kohtaa (viimeistään eron hetkellä). Ja kävipä kerran niin, ettei mieheni luottotietojen uupuessa saanut nimeään vuokrasopimukseen. Edelleen, ei ongelma meidän perheessä, mutta jos umsukset menee ristiin, toinen ei hoida osuuttaan, kaatuu kaikki sen toisen niskaan.

   Poista
  3. Voi että kuinka kurja tilanne, mutta ainoa keino saada velan koron kasvu tyssäämään on yrittää maksaa sitä pois. Toivottavasti miehesi saisi töitä tai toivottavasti molemmat saisitte. Kovasti tsemppiä teille. Onko mitenkään mahdollista kerätä pienen pientä puskuria hätätilanteita varten käteisenä, esim 20e/kk?

   Poista
  4. Tavoitteena olisi tammikuussa alkamaan ulosottoa hiljalleen pois. 112e ei isoa lovea tee, ja 1200e vuodessa on paljon.

   Poista
  5. Onpa hyvä että alatte maksamaan hieman 🙂💪

   Poista
 5. Hienosti menee sinulla,loppusuora!
  Itse en ole saanut niin paljon maksettua kun ajattelin.
  Ulosotto alkoi syyskuu 2019,eli taulukkomaksut vielä rassaa yli vuoden.
  n.8000 tonnia on ulosotto vienyt palkasta,katson kyllä kuitit mutta en ole vielä uskaltanut katsoa mikä mun kokonaisvelkamäärä on uo:ssa :)
  sanoisin että 17.000 jäljellä.
  Tämän lisäksi on maksusopimus perintätoimistoihin 5.stä velasta joita lyhennän yhteensä 420€/kk
  Velkaa jäljellä yhteensä 5700€
  Näiden lisäksi maksan normaalisti Nordean joustoluottoa 120€ sekä Nordea mastercardia 120 €/kk (korttia ei ole jostain syystä suljettu,joten kokoajan tapissa 4000€)
  Tavoitteeni oli saada noi perintätoimistojen velat kuitattua tänä vuonna mutta ihan mahdotonta.
  Olen saanut töistä ylimääräisenä bonusta ynm.mitä olen maksanut avomiehelleni velkojani (jäljellä 900€) ja tehnyt toista työtä minkä laitoin kesäksi jäähylle.
  Sorrun myös pelaamaan aika ajoin joten ylimääräistä harvoin on.Mikäli satun voittamaan niin maksan aina jotain velkaa.
  T:Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat pelaamisen hallintaan tai et ainakaan pelaa kovin usein etkä kovin paljoa. Mun raha asiat lähti ihan toisenlaiseen kiitoon kun pelaaminen jäi pois. Hurjasti sulla kyllä eri paikkoihin velkoja lyhennettävänä. Tsemppiä!

   Poista

Suositut tekstit