keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Blogin tulojen tuhlaus

Mulle maksettiin ekaa kertaa blogista kertyneitä tuloja. 12kk aikana blogituloja kertyi 78.8euroa.

Osasin odottaa maksua tällä viikolla tulevaksi, koska Adsensessä tulorajani on 70e ja se ylittyi viime kuun loppuun mennessä.

Jos olisin ollut fiksu, järkevä ja aikuinen, niin olisin ehdottomasti maksanut noilla tuloilla ulosottoa pois tai laittanut ne esimerkiksi Nordnetin superrahastoihin.

Mutta koska olen vain ihminen, keksin rahoille käyttökohteen jo ennen kuin ne olivat tilillä. Tietenkin! Blogia aiemmin lukeneet, ovat saattaneet huomata, että jossain vaiheesa kerroin haaveilevani, että sitten kun olen iso ja aikuinen ja kaikkea,niin mulla on kaikki pyyhkeet Marimekon. Tämä haave on nykyisin ulottunut myös pussilakanoihin.

Reilu viikko sitten huomasin, että tänään olisi lähistöllä olevalla Sokoksella tarjous: Marimekon pyyhkeitä ja pussilakanasettejä puoleen hintaan. Harkitsin asiaa monelta kantilta ja tulin sitten tässä siihen tulokseen, että kyllä, mä haluan ne. Ja kyllä, ne ois "fiksua" ostaa puoleen hintaan. Ja niinpä sitten marssin liikkeeseen ja ostin sieltä yhden kylpypyyhkeen ja yhden pussilakanasetin. Hintaa kertyi 78.1e.

Ja joo, oon onnellinen. Tyytyväinen päätökseen. Vaikka kyllä jossain mun sisällä pieni ääni huutelee, että sinä hölmö. Tuhlata nyt tolleen...

Jotenkin oon monesti semmonen, että minua ei tarjoukset saa heltymään tai tulemaan huijatuksi. Tai silleen, että jos näen jotain tarjouksia niin ajattelen usein vaan, että mä en ole ajatellut tai halunnut ostaa tuota tuotetta aiemminkaan, miksi siis ostaisin sen nyt. Ja että tarjous ei ole oikeasti säästöä vaan rahan tuhlausta. Koska jos ostat tarjouksissa olevia tuotteita niin menetät silti rahaa eli köyhdyt.

Jotenkin vaan just tuo nyt pari vuotta itänyt ajatus saada marimekon pyyhkeitä sai mut sekoamaan ja heltymään kun ne kerran oli -50%. Että koska mä tiedän, että aion ne kuitenkin ostaa jossain vaiheessa, niin miksipä en hyödyntäisi sitten tätä tarjousta. Etenkin kun tuntui, että rahat siihen tulivat ns. ilmaiseksi blogin oheistuotteena.


Nyt on kyllä siinäkin mielessä vähä paha tilanne, että myös K-supermarketissa on kampanja, että keräilemällä leimoja saa Marimekon lokki-tuotteita puoleen hintaan. Ja arvaatte varmaan, kuka keräilee niitä leimoja. Aivan oikein, minä. Perusruokakauppaostokset on nyt Lidlin ja Prisman sijaan käyty kaksi kertaa tekemässä K-supermarketissa ihan vain, että saan leimoja. Että saan ostaa noita tuotteita puoleen hintaan sitten. Apua. Mä oon niiiin vietävissä.

Saa kivittää! :D

8 kommenttia:

 1. :) Just oikea kohde budjetoida blogitulot. Veronpalautukset ei ole ylimääräistä rahaa, mut blogitulot on. Tietenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja edelleen on hyvä mieli ostosten suhteen. :) Sekin kertoo että oli ehkä järkevä sijoitus. :D

   Poista
 2. Extrarahat, itsensähemmottelu. Cant go wrong 💪

  VastaaPoista
 3. Hyvälle mielelle ei voi laittaa hintaa, mutta silti... Olisi ehkä ollut motivoimampaa lukea, kuinka vastustit kiusausta ja maksoit velkaa pois. Extra rahaa kun oikeasti ei ole olemassakaan, on vain tuloja ja velkaa. Lokkituotteillekkin saattaa tulla hintaa, kun siihen pitää laskea lisäksi kalliimpiin ruokaostoksiin kulutetut roposet.
  Onnittelut silti ensimmäisistä blogituloista! Ja siitä, että sijoitit rahat laatutuotteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta tuokin, mutta nyt ruokaviikko budjetti on heilunut tuossa 50e tienoilla ja meitä syö kuitenkin siitä kaksi. Ja varmasti tulee lokki-tuotteillekin hintaa ja Marimekon tuotteet on joka tapauksessa arvokkaita.

   Ehkä sallin tuon itselleni myös, koska maksoin jo pra:n lainaan sen 105.5 euroa ylimääräistä tässä kuussa. Budjettia pyörittelemällä oisin voinut palkasta pihistää 78e omaan kivaan ja blogitulon ohjannut ulosottoon niin se olisi ollut plus miinus nolla. :D Toki joo, voi jättää ostamatta ja varmasti mukavempi lukijoille, mutta oma mielenterveys ja elämänilo edellä silti menen etiäpäin. Toki mulle on myös tärkeää, että uo lyhenee mun omassa tavoiteaikataulussa mikä on tuo 1100e nettolyhennys kuussa..

   Onko sulla muuten omaa blogia? Ainakaan sun nimimerkin kautta ei pääse eteenpäin. Jos, niin olis huippu päästä lueskelemaan sitä. :)

   Poista
  2. Kyllä mulla muutama omakin rustaus on: https://www.blogit.fi/holvin-hoitaja
   Raha-asiat kiinnostavat ja vaikka omaa velkaa ei ole, tykkään lukea blogiasi koska kirjoitat tosi rehellisesti ja tuot selkeästi faktoja esiin. Kiitos siitä.

   Poista
 4. Luen omia asioita prosessoidessani vanhempiakin blogitekstejäsi ja etsin näkökulmia erityisesti kuluttamisen haasteisiin, jotka koen omalla kohdallani vaikeiksi. Olen etsinyt hyvänmielen lähteitä muusta kuin ostamisesta tai tavaroista ja se on vaikeaa. Oletko onnistunut miettimään omia asioitasi niin, että hyvää mieltä ei tarvitse hakea ostamisesta tai tavaroista vaan se löytyisi jostakin muusta? Minkälaisia asioita olet löytänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin saan hyvää mieltä kolikoiden säästämisestä, puskurin säästämisestä sekä tietenkin velkojen lyhentämisestä.

   Lisäksi pidän uimisesta ja lenkkeilystä. Kaikista eniten hyvää mieltä tuo läheisten kanssa vietetty aika sekä oma aika, jolloin luen kirjaa, tikkaan, käyn saunassa, katselen tvtä ja vain olen. Nautin tosi paljon siitä että annan itselleni luvan olla laiska ja saamaton 😂

   Poista

Suositut tekstit