torstai 22. elokuuta 2019

Kulunseuranta viikko 1 ( 15.8-22.8)

Nyt sain viimein aikaiseksi alkaa seurata kulutustani viikkotasolla ainakin tämän palkkakauden välin. Eka seurantajakso on 8 päivää, loput kolme viikkoa ovat sitten aina sen 7 päivää kerrallaan seraavaan palkkaan saakka.

Budjetoin itselleni:

- käyttörahaa 414e (-120 talousrahoihin, jää 294e)
- bensarahaa 150e

Käyttörahoista nostin mun ja miehen yhteiseen talousrahastoon 120e, mies nosti myös 120e eli talousrahoja seurantajakson alussa 240e. Oma käyttöbudjettini tippui tuon myötä 294 euroon. Talousrahojen kulutusta seuraan vain viikkotasolla, kun mies käy välillä yksin kaupassa niillä ja välillä minä. Talousrahoilla ostetaan ruokaa ja kodin tarvikkeita. Selvyyden vuoksi pyöristin summat tasaeuroiksi


to 15.8 0e

pe 16.8 bensa 60e

la 17.8 bensa 20e, käsilaukku 20e, ruoka 10e (tienasin 40e kuskina olemisesta, eli kokonaissumma -10e)

su 18.8 0e

ma 19.8 remonttitarvikkeita 20e, matto 4e, kissanruoka 6e

ti 20.8 lounas 8e, evästä töihin 6e

ke 21.8 0e

to 22.8 herkkuja 6e, evästä töihin 7e

Tilanne  1. viikon jälkeen:

- käyttörahoista jäljellä 227e
- bensarahoista jäljellä 70e
- talousrahoista jäljellä 142e!!

Talousrahoilla on ostettu vain ruokaa. Eli 8 päivän aikana ollaan saatu ruokaan kulumaan 98 euroa mikä on ihan hulluna. Ja EI olla käyty ulkona syömässä. Tilannetta selittää "kotiherkuttelu".

Joku toivoi kauppaostoksista vähän selostusta niin tässäpä tulee 8 päivän ostoslistaa:

3x muovipussi

maito 3l 0.7
paahtoleipä
peruna 1.5kg
tomaatti
rapsiöljy
mustapippuri
oregano
rosmariini
timjami
sipuli 1kg
tomaattimurska
hernekeitto
juusto 1kg

vuohenjuusto
ranskankerma x2
lasagnelevyt
punajuuri
paahtoleipä
pekoni

mustikkamehu
appelsiinimehu
vichy


parmesaani
ilmakuivattu kinkku
pekoni
cashewpähkinä
mansikat 500g
valkosuklaa
rahka
kerma
fudg

Näihin ostoksiin mennyt n. 75 euroa. Lisäksi olen näköjään hukannut/ei ole otettu mukaan,  yhden kuitin jossa tuo puuttuva 23 euroa, eikä oo ees mitään hajua mitä sillon on ostettu, ainakin leipää ja maitoa. :D
14 kommenttia:

 1. Hei! Osaatko sanoa, saako avopuoliso/aviopuoliso ilmoituksen minun ulosotosta tai voiko hän joutua vastaamaan jotenkin minun veloista? Tähän en ole mistään löytänyt oikein vastausta, enkä haluaisi, että kukaan muu joutuu vastaamaan minun veloistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun avopuoliso ei saanut mun veloista mitään ilmoitusta ja meillä ei ole mitään yhteistä omaisuutta (paitsi kalusteet), niin ei ole joutunut mitenkään vastaamaan mun veloista. En osaa sanoa onko tilanne eri jos on yhteistä omaisuutta tai on avioliitossa.

   Poista
  2. Avioliitossakin kumpikin puolisoista vastaa veloistaan yksin. Poikkeuksena on ainoastaan "perheen elatukseksi" otetut lainat, joiksi on oikeuskäytännössä katsottu kuuluvan ruokakaupan lasku, mutta ei esim. asuntolainaa.

   Tilanne kuitenkin monimutkaistuu, jos sinulla on puolisosi kanssa yhteistä omaisuutta, jota voi ulosmitata. Jos esimerkiksi omistatte puoliksi auton, ulosottomies voi periaatteessa myydä auton, käyttää myyntihinnasta puolet sinun velkojesi maksuun ja tilittää puolisollesi hänen osuutensa myyntihinnasta rahana. Tietääkseni kovin helposti ulosottomiehet eivät nykyisin tällaista tee, ellei ole kysymys todella arvokkaasta omaisuudesta. Myös silloin, jos velkojesi vakuutena on jotain, jota omistatte yhdessä, voi myös puolisosi omaisuus joutua sinun velkojesi maksuun.

   Jos mitään tällaista omaisuutta ei ole, ei puolisosi saa suoraan tietoa ulosotosta. Toki hän voi kiinnittää huomiota sinulle tulevaan postiin. Suosittelen kuitenkin olemaan avoin puolisolle. Hän tulee joka tapauksessa jossain vaiheessa huomaamaan, että salaat jotain. Mitä pitempään salailu jatkuu, sitä suurempi kolaus se on luottamukselle, jota on vaikea saada takaisin.

   K

   Poista
  3. Puoliso saa tietää asiasta ulosoton puolelta vain jos omistatte yhdessä jotakin joka ulosmitataan. Tällöin yhteisomistajalle menee ilmoitus, että omaisuuden osuus on ulosmitattu.

   Poista
 2. Moi! Oletko siis suppeassa vai normaalissa ulosotossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni normaalissa mutta en ole kyllä ihan varma. Minulla ei ole mitään omaisuutta mitä voitaisiin ulosmitata, että sinänäsä kai tää mun ulosotto menisi suppeastakin. Tosi hankala kysymys johon en löytänyt ulosoton sivuiltakaan mitään vastausta.

   Poista
  2. Näkyy siellä jokaisen velan tiedoissa onko normaali vai suppea. Tuohan on velkojan päätettävissä ja eihän he voi tietää onko sinulla omaisuutta. Tuo normaali on muuten velkojalle kalliimpi kuin suppea.

   Poista
  3. En ole minäkään tuohon aikaisemmin kiinnittänyt huomiota, mutta näköjään "normaali ulosotto" lukee joka velassa. Omaisuutta ei ole, mutta palkasta pystytään ulosmittaamaan joka kk.

   Poista
 3. Ei puolisolle tosiaan mene mitään tietoa. Suppea tai normaali ulosotto ilmoitetaan velan tiedoissa ainakin ku se tulee uo:n perittäväksi. Mulla itselläni molempia

  VastaaPoista
 4. Hyvinhän nuo menot on pysyneet kurissa. Mulla vasta alkoi ulosotto ja elämiseen jää aivan mielettömän pieni summa rahaa. Ratkaisin vähän tilannetta sillä että aion lopettaa tupakanpolton mikä vie ihan sikana rahaa, sit aloitin sivutyönä chat-operaattorin työt, mitä en tosin paljoo tee mut sen verran että tienaan n. 15-25€/päivä eli 300-400/kk kun viikonloppuisin en tuota viitti tehdä. Kyllä se hätä näköjään keinot keksii kun on pakko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko chat operaattorina asiakaspalveluissa? Siinä onkin mielenkiintoinen työ��, kokemusta myös

   Poista
  2. Musta taas tuntuu, että viime seurantaviikolla meni tosi paljon rahaa, ja nyt taas paljon paremmin pysyi kurissa.

   Ite kommentistasi innostuneena googlailin chat-operaattorin hommia, mutta tulin siihen tulokseen että ei ehkä mun juttu. Koitan haalia ylitöitä omista töistä aina välillä niin saa palkkaan lisää. Onneksi on semmonen mahdollisuus. Tsemppiä sulle ulosotossa elämiseen kovasti!

   Poista
 5. En ole siinä vaan yhdessä toisessa. Ihan paska duunihan se on mutta toistaiseksi on pakko saada jostain rahaa. Toisaalta ajattelen sen vaan työnä enkä jää miettimään yhtään sen enempää.

  VastaaPoista

Suositut tekstit