perjantai 31. toukokuuta 2019

Myydyt ja ostetut tavarat toukokuu 2019

Myydyt tavarat:

kirpputori 161e
myydyt kalusteet 125e (tori.fi)
yht. 286e

Ostetut tavarat:

matot 4kpl 70e
Pinnatuolit 80e
senkki 85e
pöytä 20e

kengät 85e
villapaita 3e
korvikset 4e
marimekko muki kirpparilta 10e
kastehelmiastioita 35e

yht 392e

Eli miinusta tässä kuussa 106e. Sinänsä yllättävän vähän siis, kun tuntui että tuhlaan ihan sikana rahaa. Kannatti siis myydä ja ostaa samassa kuussa ni ei tunnu niin kauhealta tuhlaukselta. Ja vielä kaikki muut löyty käytettynä paitsi astiat ja kengät. :)

Mulle tuli joku ikäkriisi koska halusin yhtäkkiä n. 10v tauon jälkeen sisustaa kämppää uudelleen. Ikean kalusteet ja kauhtuneet karvalankamatot saivat väistyä alkukuusta kun innostuin tekemään löytöjä torista. Lisäksi oli pakko nöyrtyä ostamaan uudet, kunnolliset kengät. Ompelin ja paikkasin ne vanhat rikkinäiset ja ne paikat piti aina kaks päivää kunnes pottuvarpaat taas pilkotti kengistä läpi. Lopulta ostin uudet. Vaatteisiin olen kenkien ja ton villapaidan oston myötä tuhlannut 5 kuukauden aikana 105 euroa. Aika vähän mun mielestä. :)

Palkkapäivän jälkeen palkan pienuus tai lähinnä sen riittämättömyys saivat ostohaluni nolliin, ja sen jälkeen keskityinkin vaan myymään kertynyttä ylimääräistä tavaraa pois. Miinukselle silti lopulta jäin, mutta kannatti silti uudistaa. On aika paljon mukavampi, enemmän oman kodin tuntoinen asunto nyt. Toki kodin tavaroiden hankintalista on vielä pitkä. Mutta pieni sisustustauko lienee nyt paikallaan. :D

Saa nähdä kuinka hurlumheiksi tää mun kesä oikeen menee. Mutta yritän nyt silti olla stressaamatta sitä ja nauttia kesästä. Onneksi olen saanut tehdä ylitöitä tässä kuussa, nostattaa vielä osaltaan ulosottoon ens kuussa menevää summaa. Jeeeee!

15 kommenttia:

 1. Vau, hienoa! Mulla on koko pitkä suo vasta alkamassa ulosoton kanssa. Otin ulosottomieheen jo etukäteen yhteyttä ja sovittiin että maksan palkasta itse kun muuten ois työpaikka vaarassa. Luojan kiitos se kävi. Aion apinoida sua noiden velkasummien seuraamisen ja ylimääräisten suoritusten kanssa :). Mitenköhän kauan haasteen saannista mahtaa kestää tuomioon ja vireilletuloilmoitukseen... Velkoja on yhteensä joku 19 kpl, joista varmaan muutamaa hoidan jatkossakin itse, ehkä jos rahat riittää. Menikö sulla suurinpiirtein kaikki yhtäaikaa ulosottoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla eka haaste tuli kesä-heinäkuussa 2015 ja ulosotto alkoi joulukuussa 2015. Viimeinenkin laina 32 kappaleesta päätyi ulosottoon syksyllä 2017. :D

   Poista
 2. Hei ensimmäinen anonyymi :) Mä olen suht samassa veneessä sun kanssa, ensimmäinen haaste tuli huhtikuussa. Maksuhäiriömerkintä oli päivätty 15.5. Eli ilmeisesti heti vastaushan päätyttyä oli annettu tuomio (En vastannut). Ulosotosta ei ole vielä tullut mitään postia, ajattelin soittaa sitten kun kirje tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, alkuperäinen anonyymi tässä. Ilmoita jos haluat jutella ja vaikka vertaistukea nimettömänä niin annan sähköpostiosoitteen :)

   Poista
  2. Vertaistuki kelpaisi kyllä, aika yksin olen tämän kanssa :(

   Poista
 3. Hei, onko teillä anonyymit asuntolainaa? Itse en vielä uo:ssa, mutta pelottaa tuon asuntolainan vuoksi sinne päätyä, vaikka sitä kautta olisi tässä tilanteessa kaikkein helpoin, eli samassa tilanteessa kuin te...

  VastaaPoista
 4. Ei ulosotto asuntolainaan vaikuta mitenkään jos sen (asuntolainan) lyhennykset pystyy maksamaan.

  VastaaPoista
 5. No näin olen ymmärtänyt, googlettamalla vaan lukenut kauhutarinoita siitä kuinka laitettu talo myyntiin. Mut kaiketi silloin ei oo maksuvaraa palkasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo toki saattaa käydä, riippuu kämpän arvosta ja siihen kohdistuvasta velasta. Toisin sanoen jääkö realisoinnin jälkeen tilitettäväksi velkojille. Jos on arvokas kämppä ja vähän siihen kohdistuvaa velkaa niin todennäköisemmin lähtee myyntiin. Mutta asuntolainaan sinällään ei vaikuta mitenkään.

   Poista
 6. Hei! Luin aikaisempia kirjoituksiasi ja mietin, että ymmärsinkö oikein. Sinulla saa siis olla säästössä rahaa ja tämän lisäksi vielä käyttötilillä ns. Palkasta jäävä osuus? Onko tämä hyvinkin normaali käytäntö, että saa säästää? Itsellä ulosotto alkamassa ja tämä kiinnostaisi tietää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallisesti rahaa saa olla 1,5x suojaosuus. On ihan ulosottomiehestä kiinni minkä suuruiseen ylitykseen puuttuvat.

   Poista
  2. Joo, säästössä saa olla velkavangin mainitsema määrä. Mut säästän puskurit ym käteisenä

   Poista
 7. Kiinnitin huomiota lauseeseesi : Olen TUHLANNUT kenkiin ja vaatteisiin.... Mielestäni ei ole tuhlaamista, jos ostaa uudet kengät rikkinäisten tilalle, vaan tarpeellinen hankinta.
  Ole itsellesi armollinen, olet edistynyt hienosti lainojen maksussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että pitäisi muistaa olla armollisempi itseä kohtaan. :)

   Poista
 8. Kolmas Anonyymi täällä kommentoi vielä asuntolaina- / oma asunto -asiaan. Mulla alkoi UO viime vuoden lopulla, on asuntolainaa sekä myös sellaista paskalainaa mitä en uskalla päästää ulosottoon, ainakaan vielä, just asunnon menetyksen pelko persuuksissa jos uo-summa nousee liian korkeaksi.
  Kun mulla alkoi uo viime vuoden lopulla, ulosottomies kertoi, jos uo-velka lyhenee ja on odotettavissa että tulee maksetuksi palkkatuloista ulosmittaamalla järkevässä ajassa, niin ihan herkästi eivät lähde asuntoa ainakaan myyntiin laittamaan, se on aika pitkä prosessi kokonaisuudessaan. Turvaavan ulosmittauksen voivat tehdä, tai olla tekemättäkin jos velka lyheneekin nopeasti. Vielä mulle ei ole sellaisestakaan kuulunut mitään. Ja kuten aiemminkin jo kirjoitettiin, niin asuntolainaan uo ei vaikuta jos sen pystyy hoitamaan, sitä ei voi ulosottoon päästää. Mulla ei kaikkien lyhennysten jälkeen jää juuri mitään perheen elättämiseen, mies hoitaa käytännössä kaikki laskut ja osan ruokamenoistakin nyt (uskomaton ihminen mulla rinnalla).
  Mutta, hain pankista lyhennysvapaata asuntolainalle vuodeksi (silloin pitäisi uo olla loppumetreillä), yllätys oli tosi tosi suuri kun pankki myönsi sitä, ei kyllä koko vuodeksi mutta puoleksi vuodeksi kuitenkin. Pankiltakin voi siis saada helpotusta vaikka ulosotossa oliskin.

  VastaaPoista

Suositut tekstit