maanantai 29. huhtikuuta 2019

Ostetut tavarat huhtikuu 2019

Matto 30e
Säilytyslaatikot 22e
Puutukitikut yrteille 6e
Mittakannu 2e

Yht. 60 euroa 

Oon aika ylpee itsestäni. Taaskaan en tuhlannut vaatteisiin/kenkiin yhtään rahaa ja 4kk aikana oon tuhlannut niihin muistini mukaan vissiin 12 euroa. Jeee! :) Huhtikuun lopulla aloin tosin katsomaan kesälenkkareitani kuinka järkyttävässä kunnossa niiden pohjat ovat ja melkein jo sorruin ostamaan converset. Mutta sitten kevätsiivouksen myötä (oon siis oikeasti siivonnut ihan kaikki kaapit), löysin käyttämättömät scholl-pohjalliset ja tadaa, kesälenkkareita pystyy huoletta käyttämään ehkä jopa läpi koko kesän.

Lisäksi oon oppinut ostamaan semmosia lahjoja, jotka on joko jotain syötävää tai sit joku elämys. Turha täyttää toistenkaan koteja tavaroilla, jos nyt sitten ei oikeasti tiedä, että joku tarttee/haluaa/kerää just jotain tiettyä astiasarjaa. Lahjoista tulikin mieleeni, että seuraavat synttärit lähiviikkoina onkin mun omat. Jee! En yhtään tiedä mitä haluaisin lahjaksi, pitää miettiä.

Säilytyslaatikoiden ostoa mietin pitkään. Onneksi ne tuli hankittua, sillä niiden innoittamana alkoi semmonen asunnon raivausoperaatio, ettei mitään järkeä. Mä en oo ikinä kon-marittanut, mutta melkein uskaltaisin väittää, että tuli laitettua tavaraa samalla innostuksella ja motivaatiolla pois. Jotenkin se tavaran paljous on ahdistanut tosi tosi paljon viime aikoina ja nyt on mahtavaa kun kaapeissa on oikeasti tyhjää tilaa. Siis tyhjiä ylähyllyjä, tyhjä keittiön komero. Mitä ihmettä.

Tavarat aion laittaa kirpputorila myyntiin, vaikka vannoin etten enää koskaan tee sitä. Loput lahjoitan hyväntekeväisyyteen, osa meni suorilta jo roskiin.

Kesälle on vielä yksi tavaran tuhoamissuunnitelma. Mun pitäis viedä rikkinäisiä autonrenkaita, rikkinäinen sänky ja pari aivan järkyttävän vanhaa ja kulunutta mattoa sekä tuoleja kaatopaikalle. Mutta ehkä ensin tarjoan niitä facebookin riskalava-ryhmässä. Pääsis itse helpolla, kun ei tarttis peräkoukullista autoa ja kärryä jostain lainata tavaroiden kuskaamista varten. Ja jos joku keksii mun romulle käyttöä, niin aina vaan parempi. Mutta ehkä tää pikkutavara-projekti eka loppuun. Ei parane kaikkea kerralla. :D


Ärsyttääkö Puhelinmyynti? Hanki Puhelinmyyntikielto

14 kommenttia:

 1. Hei! Ihanaa että löytyi näin kannustava blogi! Itse en ole vielä ulosotossa, mutta olen miettinyt olisiko järkevää vaan alkaa kohta makselemaan sinne. Olen hyvin samanlaisessa tilanteessa kuin sinä alunperin. Annoitko aikanaan kaiken mennä ulosottoon, vai maksoitko sen ohella jotain pieniä pois? Teitkö maksusuunnitelman uo:n kanssa vai velkovatko he suoraan palkastasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoin kaiken muun mennä paitsi opintolainan. Ja en ole tehnyt maksusuunnitelmaa, ottavat suoraan palkasta. Kiva kuulla, että blogista on ollut iloa.

   Poista
  2. Haluaisitko vielä kertoa, että kuinka paljon sinulla oli pääomaa velkojen mennessä ulosottoon? Mainitsit taustoissasi että korkoineen n. 60000, tämä kiinnostaa siksi että osaisin hahmottaa paljonko korot sun muut tulevat olemaan pääoman päälle..

   Poista

  3. Hankala lopullista summaa sanoa paljonko matkalla ulosottoon paisuu, korot juoksee niin kauan lainojen omilla koroilla, kunnes ulosottopäätös on lainan kohdalta tehty. Yritä siios nopeuttaa prosessia mahdollisimman paljon ja pyydä velkojia siirtämään saatavat ulosottoon. Jokaiseen lainaan tulee lisäksi sitten oikeudenkäyntikuluja muutama sata euroa. <itsellä ulosoton alkaessa velkasumma oli 53 588,68euroa ja kun olen viimeisenkin lainan saanut maksettua, on maksettu liopullinen summa 68 999,03. Korkoja ja kuluja mulle maksettavaksi jää siis 15 410e

   Poista
  4. Kiitos vinkistä! Joka paikasta vaan lukenut kauhutarinoita siitä, kuinka velka onkin noussut jopa 20000€, ei taida ihan pitää paikkaansa., minulla olisi n, 10 velkaa kaikkiaan, voisiko 5000-8000 kulut ja korot olla lähempänä totuutta? Korko kaikkiaan uolle kuulostaa kohtuulliselta,minulla jo yhden kulutusluoton korot olisiivat laina-ajalta enemmän..

   Poista
  5. Ja tarkoitan 5000-8000 eurolla siis oikeudenkäyntikuluja ja korkoa lainoilta ennen uo:n alkua.

   Poista
  6. Korot ennen uo:n alkua määräytyy lainan korkojen ja perintäyhtiöiden korkojen mukaan. Ulosotottokulut on 100-300e/per laina (arvio). Yksiselitteistä vastausta on siis hankala antaa.

   Jos meinaa velkoja päästää uo:hon niin parasta on soittaa velkojalle/perintäyhtiölle heti ja sopia että laittavat ulosottoon velat suoraan, näin vältyt lainanantajien ja perintäyhtiöisen korolta useammalta kuukaudelta ja säästät selvää rahaa

   Poista
  7. Pitääkö tässä tapauksessa odottaa, että velka on erääntynyt kokonaisuudessaan, ennenkuin voi pyytää perinnän keskeytystä?

   Poista
  8. Soittaisin ehdottomasti velkojalle/perintätoimistoon. Ei tarvitse odottaa vaan voi pyytää että laittavat velkasumman kokonaisuudessaan ulosotton ja perusteluna se, että et pysty velkaa itse maksamaan

   Poista
 2. Ja vielö yksi kysymys, poistuuko maksuhäiriö merkintä heti velkojen maksettua? Kun kyseessä pitkäkestoinen uo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkäaikaisesta ulosotosta merkintä poistuu, kun ulosottomies on velallisen pyynnöstä ilmoittanut ulosoton päättyneen (esim. tilanteessa, jossa velka on maksettu kokonaan). Pitkäaikaisessa ulosotossa velalliselta on ulosmitattu toistuvaistuloa yhteensä vähintään 18 kuukaudelta edeltäneen kahden vuoden aikana

   Poista
  2. Kiitos paljon tiedoista! Jotenkin paljon huojentuneempi olo jo nyt, kun asioista paremmin selvillä.Ehkä tää ulosotto ei tosiaan maailmanloppu ole, vaan uuden alku,

   Poista
 3. Älä menetä hermojas, mutta vielä tuli mieleen yksi kysymys �� Eli, tämä viivästyskorko 7% ulosotossa, meneekö velkakohtaisesti vai koko könttäsummasta? Onko sillä edes merkitystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Per velka. Muutoin ei ole merkitystä, mutta esim kelan velan päätyessä ulosottoon (niinku mulla) korkoa ei tule sille velalle ollekaan

   Poista

Suositut tekstit