keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Ulosotto tekee miten lystää

Ulosotto teki omia ratkaisujaan mun ylimääräiselle suoritukselle. Jouduin siis maksamaan ylimääräisen maksun uo-asiointisivujen kautta, koska jostain syystä kun yritin maksaa suoraan ulosoton tilille omalta tililtä (niin kuin ennen olen tehnyt), palautui maksu minun tilille, eikä siis mennyt läpi.

Asiointipalvelun kautta maksaessa pystyi jättämään maksuun viestin. Kirjoitin viestiin sen velan nimen ja asianumeron mitä halusin lyhentää. Ilmeisesti viesti on mennyt ohi, koska nyt kun maksu on kirjautunut ei se mennyt siihen toisiksi pienimpään velkaan mitä ajattelin. Pienin velka on minulla kelan velka, jota en ylimääräisin suorituksin maksa, koska se on korotonta.

Toisiksi pienintä velkaa on jäljellä reilut 900€. Tämän olisin vuoden loppuun mennessä halunnut maksaa pois ja tarkoitus oli lyhentää velkaa ylimääräisellä suorituksella 335€, josta taulukkomaksua olisi mennyt 27€.

Uo lyhensi sen sijaan kaikista suurinta velkaa 217€ (taulukkomaksu 27€) ja sitten yhtä parin tonnin velkaa 118€ (taulukkomaksu 12€).

Eli koska ulosotto päätti maksaa kahta velkaa yhden sijaan, maksoin 12€ ylimääräistä taulukkomaksua. Aivan perseestä.

Harmittaa. Olisin halunnut saada maksettua sen pienimmän velan oikeasti kokonaan pois vuoden loppuun mennessä ja nyt se ei onnistu. Vaan kai se on pääasia että velat lyhenee. Pitää ehkä ottaa uusi taktiikka ja maksaa vain ylimääräisiä suorituksia yrittämättäkään kohdentaa niitä millekkään tietylle velalle. Ja alkaa tuijottaa kokonaisvelkamäärää enemmän kuin yksittäisiä velkoja. Kaipa ne pienemmät velat sieltä yksitellen hiljalleen tippuu pois ku vaan ahkerasti velkoja makselee. Ahdista vaan miksi ne tollee sooloilee tässä asiassa nyt, ne kuitenkin saa palkasta menevälle osuudelle tehdä ihan mitä haluavat. Aion laittaa ehkä asiasta viestiä uo:hon, että kohdistaisivat vain yhdelle velalle nuo ylimääräiset maksut. Huomenna nimittäin maksan taas ylimääräisen 335€ suorituksen sinne!

5 kommenttia:

  1. No olipa ikävästi tehty niiltä! Sillä on tosi iso psykologinen vaikutus että nimenomaan saa yhden velan kokonaan pois, eikä vain vähän kerrallaan sieltä täältä. Pystytkö soittamaan sinne ennen uutta maksua ja varmistaa ettei taas käy samoin?

    VastaaPoista
  2. Minäkin suosittelisin nyt ottamaan yhteyttä ulosottoon ennenkuin maksat sinne enempää ylimääräisiä lyhennyksiä. Jod heillä on vaan henkilö vaihtunut tai joku tapa,saisit ainakin selvyyden miksi rahasi palautui ja toideksi miten saisit itse kohdistettua mitä velkaat lyhennnät. Ihan siis omat motivaatiosi ja noiden ylimääräisten kulujen takia.

    VastaaPoista
  3. Ei muuta kuin ulosottovalitus vetämään. Voudin toiminta rikkoo Ulosottokaaren 4 luvun 7 pykälää.

    VastaaPoista
  4. Laitoin nyt ulosottomiehelle asiasta sähköpostia, yleensä hän vastaa heti seuraavana arkiaamuna melkeinpä samointein klo 8 jälkeen. Ilmeisesti ei ihan ruuhkaksi asti hänelle s.postia tulvi tai sitten on vain poikkeukselisen tehokas. Toivotaan että vastaa heti huomenna niin saa asiaan selvyyttä. Kiitos kommenteista kaikille! :)

    VastaaPoista
  5. Muaki ottaa päähän sun puolesta! 😡
    Ilman muuta lyhennät yksi velka kerrallaan just niinkun haluat, kun on kerran ennenkin onnistunut.
    Olen täysin samaa mieltä tosta psykologisesta efektistä. Velan selättäminen tuo aina huumaavan voitontunteen!

    VastaaPoista

Suositut tekstit