maanantai 5. maaliskuuta 2018

Taustaa

Olen 28-vuotias nainen. Pelaamalla ahkerasti nettipelejä olen onnistunut haalimaan itselleni järkyttävät ulosottovelat. Pelaamisen jäätyä taka-alalle aloin syksyllä kohtaamaan omaa velkatilannettani. Olen ollut ulosotossa joulukuusta 2015 alkaen, alkuperäinen velka oli korkoineen n. 60 000 euroa.

Tässä blogissa teen kuukausibudjetin ja seuraan sen toteutumista, kerron ulosottovelkojen lyhenemisestä sekä puskurirahastoon säästämisestä. Toivottavasti 4-5 vuoden päästä olen velaton ja puskurirahaakin olisi jonkin verran säästössä.

19 kommenttia:

 1. Kiitos todella ajankohtaisesta blogista. Jään todella kiinnostuneena seuraamaan ja tsemppaamaan matkaasi. Ulosotto koskettaa tätä nykyä niin tuhansien ja taas tuhansien ihmisten elämää, että on todella hienoa että joku asiasta kirjoittaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin kirjoittaa aiheesta koska yritin etsiä netistä realistisia kokemuksia ulosotosta eikä niitä tuntunut löytyvän. Siksi halusin jakaa palasen omaa elämääni ulosottovelallisena.

   Poista
 2. Hei kiitos että kirjoitat tästä. Tästä ei todellakaan ole tarpeeksi kokemuksia netissä. Jäät seurantaan, ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Käväsenpä itse sinun blogissasi myös.

   Poista
  2. Siitä vaan :)

   Nyttemmin on syntynyt uudessa aallossa aivan valtava määrä säästämiseen ja velattomuuteen tähtääviä blogeja. Se on valtavan hieno juttu! Olisi hienoa, jos talouden hoitamisesta saataisiin arkisempi puheenaihe. Puhutaanhan sitä kaiken maailman maratoneistakin ja niihin treenaamisista.

   Tällaisia sinun blogin kaltaisia puheenvuoroja nimenomaan tarvitaan siihen, että ulosoton stigma saadaan poistettua ja että talousasioille saadaan tilaa keskusteluissa.

   Tsemppiä! Aika vauhtia se lumipallo sulaa.

   Ja onneksi se on vaan rahaa.

   Poista
  3. Kiitos kovasti! Joo kyllä se sulaa siitä pois. Oon usein miettinyt että onneksi on töitä mitä tehdä niin laina lyhenee ja silti elelee ihan mukavasti. :) Kohta juhlitaan 40 000€:n alitusta. ;)

   En tiiä miksi ulosotosta on niin hankala puhua. On se itsellekin. Läheisimmät tietää. Ja sitten täällä avaudun lopuille.. Mutta toki en koe että koko tuttavapiiriin kuuluisikaan asiasta tietää. Muuten raha-asioista saisi puhua avoimemmin kun se kuitenkin ihmisiä kiinnostaa. Aivan huippua kun on niin paljon näitä blogeja mitä saa seuraila ja lueskella. Antaa aina uutta perspektiiviä ja myös motivaatiota.

   Poista
 3. Luin äsken blogisi yhdeltä istumalta ja ei voi muuta kuin hattua nostaa. Itse olen 29-vuotias mies ja velkaa olen onnistunut ulosottoon keräämään yli 40 tuhatta euroa ja siihen päälle vielä opintolaina, joten velkasumma kokonaisuudessaan pyörii siellä 55 tuhannessa eurossa. Itse en ole läheisille pystynyt kertomaan asiasta ja olen nyt kaikessa hiljaisuudessa maksellut velkaani pois. Velka on pääosin syntynyt uhkapeliaddiktion takia, joka osaltaan aiheuttaa myös enemmän häpeää.

  Kiitos vielä kerran että olet jaksanut ylipäätään perustaa tälläisen blogin - antaa itselleni toivoa päästä tästä velkakuopasta pois :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Tsemppiä sulle, mullahan on sama taustasyy kuin sullakin. Toivotan kovasti tsemppiä! Kyllä me täältä noustaan. :)

  VastaaPoista
 5. Moikka, ja todella iso kiitos blogistasi. Olen käynyt syksyn mittaan lukemassa sun päivityksiä odotellessani itse UO:n asiakkaaksi 'pääsyä'. Ei voi kuin ihastella sun positiivista asennetta ja sisua.

  Minä olen sinua vanhempi, perheellinen äiti-ihminen, joka myös hurahti nettipelien pirulliseen maailmaan muutama vuosi sitten. Pelivelkaa on järkyttävä määrä. Vaikea uskoakaan, miten paljon ja nopeasti pystyy lainaa saamaan jos on hyvätuloinen ilman maksuhäiriömerkintöjä. Ulosottoon olen päästänyt/päästämässä nyt n. 35000. Joka varmaan kaikkine kuluineen puolitoistakertaistuu ellei kaksinkertaistukin. Jää mulle sen lisäksi vielä asuntovelkaa, ja jotain muuta - kaikkea en vaan uskalla ainakaan vielä antaa mennä UO:oon. Kova pelko jos saldo lähentelee 6 numeroista lukua, että haluavat meidän oman ensiasunnon heti kättelyssä. Niin, mulla UO vie kuussa suurin piirtein saman verran kuin sinulta. Omien laskelmien perusteella kolmen vuoden kuluttua voisi olla jo aika lähellä nollasaldoa. Jos saan nuo muut hoidettua ettei tarvitse niitä päästää UO:oon. Joka tarkoittaa, että pitäisi pärjätä pääosin miehen tuloilla. Heh, vasta tässä kuussa vouti vei ensimmäisen erän palkasta ja veronpalautukset, ja nyt jo laskeskelen loppupäätä. Jonkinlainen addiktio numeroiden pyörittämiseen Excelissä taitaa mulla olla :)

  Mutta, onhan tässä aikamoisia itseinhon ajatuksia ollut jo pidemmän aikaa, täytyy vaan yrittää katsoa eteen eikä taakse - sitä mennyttä kun nyt ei vaan voi muuttaa. Ja tällaisia blogeja, jossa postaukset negatiivisesta asiasta on positiivisia, on todella mahtava lukea. Siis kiitos vielä kerran!

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä blogista, tästä saa ihan hirveesti voimaa! Ihan kuin lukisin omasta elämästäni. Ja meillä suht samanlaiset tulot jne niin pysyy vähän kartalla et kuinka nopeasti velka lyhenee. tosin mulla uo alkanut vasta alkuvuonna ja pelit lopetettu ihan hetki sitten. Mutta tätä lukemalla uskon että selviän <3

  VastaaPoista
 7. Moikka! Blogisi on kyllä todella mahtava, itsellä vähän pakollisena ulosotto edessä ja tästä blogista olen saanut rohkeutta kohdata asiat.
  Saako sulta kysyä kuinka paljon sun alkuperäinen velkasumma ehti kasvaa korkoa ja kuluja ennenkuin ulosotto alkoi? Tämmöisiä tietoja ei oikein suoraan keneltäkään saa, vastaukset aina "kyllähän se kasvoi".
  Itsellä menee pari isompaa lainaa ja ehkä yksi pienempi ulosottoon ja alkusumma on 38000-40000 välissä. En osaa ajatella yhtään onko siellä loppujen lopuksi kymppitonneja enemmän vai miten tämä homma toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainoihin lisätään pääoman lisäksi saatamatta jääneet korkokulut sekä oikeudenkäyntikulut.

   Itsellä esimerksi yhden 10 000e lainan korkokuluja oli saamatta n. 2000e joka tuli ulosottoon mukaan. Oikeidenkyntikulut ovat lainan kohdalla 610e. Eli tuo ulosotossa perittävä summa oli 12610euroa.

   Mulla oli ulosottoon mennessä sinänsä eri tilanne kuiin sulla, että mulla meni ulosottoon 32kpl eri lainoja ja siksi tilanteitamme on mahdoton verrata.

   Uskoakseni sulla tulee olemaan ulostossa pääomat plus niiden velkojen korot sekä sitten oikeudenkäyntikuluja kertomasi perusteella ehkä 1500e.

   En muista paljonko mulla kasvoi velka kun se meni ulosottoon, kun en sillon ulosoton alussa sitä niin seurannut, mutta kun oon kaikki velat maksanut niin ulosoton taulukkomaksujen ja korkojen myötä mulle tulee ulosoton kuluja ja korkoja maksettua reilu 10 000e.

   Poista
  2. Kiitos sulle kun vastailit, ihana kuulla välillä tämmöisiä vastauksia mistä saa vähän käsitystä asioista :) tsemppiä matkalle kohti velatonta elämää!

   Poista
 8. Hei, kiitokset sulle hyvästä blogista! Tää on tuonut vähän toivoa omaan tilanteeseeni, ihan samalla tavalla oon pelihommien kanssa hölmöilly.

  Tiedätkö vastausta tälläiseen: kun ulosotosta tehdään se että palkasta lähtee automaattisesti osa,niin keneen siinä ulosotto on yhteydessä?

  Mietin sitä että tuleeko siitä tieto esim. omalle esimiehelle vai meneekö se vaan sinne yrityksen palkanlaskentaan.

  Ja onko se laillinen syy irtisanoa työntekijä? Luulisi että ei, siitähän se elämä vasta sekaisin menisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkanlaskentaan, esimiehille ei siis mene ilmoitusta. Ulosotto ei mielestäni ole irtisanomisperuste, mutta en ole aivan varma onko esim. kaupan alalla tai pankissa työskennellessä samoin.

   Poista
 9. Peliriippuvuus vei ulosottoon8. heinäkuuta 2020 klo 0.04

  Hei! Minulla on ulosotossa 70000 euroa peliriippuvuuden takia. Olen maksanut niitä ulosottoon noin kolme vuotta. Mitä minun kannattaisi tehdä että pääsisin joskus veloista eroon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa ei ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin maksaa kiltisti pikkuhiljaa velkoja pois. Toivovttavasti sinä olet töissä ja saanut pelaamisen kuriin. Yksi vaihtoehto on käydä kunnan velkaneuvojalla selvittelemässä olisiko velkajärjestelyyn pääseminen mahdollista, se vaatii pelaamattomuuden osoituksen

   Poista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Suositut tekstit