torstai 14. tammikuuta 2021

Budjetti 15.1-14.2.2021

Palkka 3073e

Käteispuskuri 1000e

Ulosottoon: 1187e

jää  2886e


Aion maksaa lopun ulosottovelan palkasta menevän lyhennyksen jälkeen taulukkomaksuineen. Arvioni mukaan loppuvelan maksuun menee 1010e

jää 1876 euroa


Pakolliset:

Vuokra 420e

Ytk 140e

Terapia 120e

Opintolaina 116e

Kotivakuutus 60e

Puhelin 30e

Sähkö 25e

Netti 17e

yhteensä 928e, jää 948e


Muut:

Käyttö 400e

Bensa 200e

Talousrahat 150e

Auton öljynvaihto 80e

yht 830e, jää 118e


Puskuriin 100e

Rahastoon 18e

yht 118e, jää 0e


NYT se tapahtuu, ehkä noin viikon verran niin ulosoton asiointitilin sivujen pitäisi näyttää saldoa 0 euroa! Huippua!


Toisaalta hirvittää nollailla puskuria näinkin kovasti. S-pankin puskuriin jää pikkaisen reilu 500 euroa. Sen kanssa on nyt sovittu silleen, että ne on mun ja miehen puoliksi ja käytetään joskus johonkin yhteisiin juttuihin. Tuo raha on kertynyt kokonaan s-bonuksilla. S-bonuksista suurempi osa tulee mun omasta käytöstä, koska joudun tankkaamaan niin paljon. Mutta silti sovittiin että on yhteistä raha ja minusta se on erittäin hyvä näin.


Ikioman puskurin lihotus alkaa siis käytännössä nollasta. Nyt saan sinne laitettua 100e, mikä on hyvä alku. Ja sillä tavalla tuo kuitenkin turvaa että saan hätätilanteessa käyttää tuota yhteistä s-pankin puskuriakin ja mies lupaili myös lainaavansa rahaa, jos tässä joku elämää suurempi katastrofi sattuisi tulemaan ennen helmikuun palkkaa. Ainoa asia minkä keksin olevan kriittinen ja hajotessaan kallis, on auto. Tarvitsen sitä töissä kulkemiseen. Onneksi tuo mun auto on tähän mennessä toiminut todella luotettavasti, enkä usko että se aiheuttaa mitään katastrofia tässä lähiaikoinakaan.


Helmikuu on mulla niin sanottu siirtymäkuukausi uuteen budjetointimalliin. Palkan suuruudesta riippuen panostan silloin puskuriin sekä palkantasaustilin kerryttämiseen. Ja aiomme vihdoin ostaa sen sohvan, jonka hinta tulee olemaan arviolta 400e, eli 200e per pää. 


Tarkoitus tosiaan on, että mulla olisi sitten jatkossa (maaliskuusta lähtien) aina 3000 euron suuruinen nettopalkka kuukausittain käytössä. Katsotaan miten hyvin tuo arvio summasta osuu kohdilleen vai tuleeko budjetia muokata. Uskoisin että aika lailla, lomarahoineen kaikkineen, tuohon summaan pääsen. 


Ihanaa kun saa alkaa budjetoimaan täysin eri tavalla. Onhan se hurjaa, että viime vuonna maksoin ulosottoon yli 17 tuhatta euroa ja tänä vuonna se summa jää reiluun kahteen tuhanteen euroon. Oon tyytyväinen itseeni. Olen onnistumassa tavoitteessani 5kk etuajassa. Budjetointi ja suunnittelu, tavoitteiden asettaminen ja niiden pitkäjänteinen seuraaminen todellakin kannattaa. Siksi asetinkin itselleni jo uudet taloudelliset tavoitteet täksi vuodeksi. Koen myös että budjetointi, se että jokaiselle eurolle on tarkoitus, on antanut lopullisen sysäyksen mun pelaamattomuudelle.


Pelaamisesta harvoin puhun täällä (jos koskaan). Olen ollut pelaamatta nyt 1047 päivää. Piti aivan tarkistaa laskurista, ei tule ajateltua asiaa enää oikeastaan ollenkaan. Siinä mielessä on mahtavaa, että kun ulosotto nyt loppuu, on minulla vahva kokemus ja pohja jo pelaamatonta elämää takana. Osaan hallita negatiivisia tunteita nyt paremmin, eikä ahdistus aja minua pelaamaan niin kuin ennen. Olen ymmärtänyt, että en kuole siihen jos jokainen päivä ei ole ilotulitusta. En kuole vaikka itkisin peiton alla ja surkuttelisin omaa kohtaloani. Se on vain tunne. Ja kun sille antaa tilaa ja aikaa niin se tunne väistyy.


Toivon kovasti, että jos joku rahapelejä pelaava lukee tätä blogia, niin hän saisi voimaa hakea apua ja lopettaa pelaamisen. Lopettaa sen niin monta kertaa että se lopulta onnistuu. 💓


Toivon myös, että jos joku ulosotossa oleva lukee tätä blogia, saisi hän voimaa omaan tilanteeseensa. On se sitten millainen tahansa. Jollakin ulosotto saattaa loppua vasta 15 vuoden jälkeen, kun velat vanhenevat, Jotkut elävät todella tiukasti ulosoton vuoksi ja elämä saattaa tuntua todelliselta rahalliselta taistelulta. Olen hyvin onnekas. Onnekas siitä, että palkkatasoni mahdollisti minulle näin nopean, reilun 5 vuoden, ulosottoajan. Onnekas että olen pysynyt terveenä. Onnekas, että minulla on tukiverkko johon on saanut ja toivottavasti saa jatkossakin, vaikeina hetkinä nojata. 


Siinä se nyt sitten on, viimeinen budjetti johon sisältyy ulosottovelkojen maksua! Ja hieman tunteiden avaamista, jota varmaan tulee vielä lisää jos jaksatte niistä lukea. Toivon, että blogi jää kiinnostamaan ulosoton päättymisestä huolimatta ja jaksatte lukea muitakin raha&elämä juttuja. :)




15 kommenttia:

  1. Olen niiiin iloinen sun puolesta että melkein tuli tippa linssiin... Saat taputtaa itse itseään olkapäälle ��

    VastaaPoista
  2. Tätä sun matkaa on ollut kyllä niin hienoa seurata! Onnea ihan todella paljon tämän tavoitteen saavuttamisessa - mäkin olen täällä ihan tippa linssissä :)

    Toivon todellakin että jatkat vielä kirjoittamista; musta on kiinnostavaa seurata että millaiseksi sun budjetti muotoutuu nyt kun pääset elämään ilman ulosottoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkan toki, tää on semmoinen mainio tsloustyökalu ollut itselle ja ihana blogiyhteisö 😍

      Poista
  3. Upeaa, ihailtavaa! Varmasti jatkan lukemista.

    VastaaPoista
  4. Vaihtuuko blogin nimi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtuu mutta osoite pysyy samana 😊 Mikä nimeksi tulee, en tiedä vielä 😀

      Poista
  5. Parasta, mahtavaa, upeaa! Ja todellakin jään yhä seuraamaan, nythän tää vasta mielenkiintoiseksi menee kun päästään näkemään, mitä muuta osaat tehdä rahalla kuin olla käyttämättä sitä :D

    VastaaPoista
  6. Hei, kauanko meni, kun velat meni ulosottoon, tässä mietinnässä, josko päästäisi velat sinne.

    VastaaPoista
  7. Ihan pakko kommentoida ensimmäistä kertaa ikinä mihinkään blogiin. Ihan huippua ollut lukea näitä kokemuksia ja mahtavaa, miten olet selvittänyt tilanteesi. Voit tosiaan olla ylpeä itsestäsi!

    VastaaPoista
  8. Onnittelut hienosta työstä! Tämä oli ainoa aihetta positiivisesti käsittelvä blogi, jonka löysin, kun itse etsin/tarvitsin tietoa ulosotosta aikanaan. Ja ainoa joka kannusti ulosottovelan maksamiseen. Ja jonka pohjalta uskalsin alkaa kirjoittaa omaa Ulosotossa-blogiani. Valtavasti kiitoksia sinulle. Seuraan innolla blogiasi myös jatkossa:)

    VastaaPoista
  9. Hurjan paljon onnea! Toivon myös, että samassa tilanteessa olevat lukisivat blogiasi ja näkisivät tämän onnistumistarinan. Saat olla ylpeä itsestäsi, ei varmasti ollut helppoa eikä niin mukavaakaan, mutta itse olet itsesi kuiville taistellut silti. Kaikkea hyvää jatkossakin!

    VastaaPoista

Suositut tekstit