keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Budjetti 15.6-14.7.2021

 Palkka 4286e


Pakolliset:

vuokra 430e

opintolaina 118e

puhelin 30e

netti 18e

yhteensä 596 euroa, jää 3690 euroa


Muu käyttö:

käyttöraha 400e

bensa 200e

taloustili 150e

hupiraha 150e

yhteensä 900 euroa, jää 2790 euroa


Varautuminen ja säästäminen:

palkantasaustilille 1000e (tasoittamaan vuorotyöläisen kuukausipalkkojen eroja)

kesäloma 400e

ASP 600e

puskuri 300e

sijoitukset 300e

auto+terveyspuskuri 100e

epäsäännöllisiin laskuihin 90e

yhteensä 2790 euroa, jää 0 euroa


Meille tulee töissä lomarahat aina kesäkuussa riippumatta siitä, milloin kesäloma on. Mulla on kesäloma vasta heinä-elokuussa. Ajattelin varautua kesäloman viettoon ylimääräisellä 400 eurolla. En muista, että olisin koskaan varautunut kesälomani viettoon millään tavalla. Jotenkin tuntuu ihan luksukselta, että tiedän jo nyt, ettei lomalla tarvitse rahasta ainakaan stressata. 


Lisäksi mukava saada palkantasaustilille 1000e rahaa odottelemaan muun muassa kesälomakuukauden jälkeistä palkkaa joka on yleensä todellakin huono. Saa tasattua sitten niin ei tule tiukempia kuukausia. Koen kyllä, että mulla on koko ajan tosi hyvällä mallilla raha-asiat. Toisaalta, stressaan tulevaisuutta ja sitä että säästää pitäisi vielä enemmän, mutta ehkei mun tarvi. Säästän sen mitä säästän ja tulevaisuus on sitten siellä tulevaisuudessa. 


Ihanaa kesää kaikille!

4 kommenttia:

  1. Ihan uteliaisuuttani, onko sulla useita tilejä käytössä näille eri puskureille ja muille, vai vaan "korvamerkittyjä" rahoja? Olen huomannut että rahat pysyy kivemmin säästössä kun ne ovat eri paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eri tilejä on, jos kurkkaat edellisen postauksen niin näät sieltä tilit. Seuraan tilien saldoja kuukausittain. 🙂

      Poista
  2. Sulla on tosi hyvällä mallilla raha-asiat! <3 Tunnistan niin tuon tunteen itsessäni myös; koko ajan joku tyyppi sanoo jossain takaraivossa, että mun pitäisi saada enemmän säästöön ja elää vähemmällä. Vaikka mullakin on hyvällä mallilla raha-asiat niin välillä tuntuu ettei mikään riitä mun mielelle. Yritän opetella tämän asian kanssa rentoutta, pikkuhiljaa. Ihanaa kesäkuuta sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sulle! Joo meidän pitäs olla tyytyväisiä ja arvostaa stä, miten hyvin ollaan asiat hoidettu. Tulipa kiva mieli sun kommentista, kiitos <3

      Poista

Suositut tekstit