perjantai 25. lokakuuta 2019

Veroprosentti kohdilleen!

Lasketutin loppuvuodeksi uuden veroprosentin! Koska mua alkoi ihan hulluna kyllästyttää se, että kun veronpalautukset menevät ulosottoon, niin niistä häviää aina osa. Veronpalautuksien ulosmittauksessa on mulla aina lyhennetty kaikkien perintätoimistojen velkoja. Se tarkoittaa sitä, että veronpalautuksista menee aina yhtä monta taulukkomaksua, kuin on velkojia. Niin nyt kun laskin veroprosentin loppuvuodeksi ja tammikuulle kohdilleen, niin eipä pitäis kauheaa veronpalautusmäärää tulla ens syksynä, jos tulee mitään.

Sen sijaan ulosotto lyheneee nyt marras-tammikuussa reilummin, koska nettopalkkani nousee. Veroprosenttini tippui 10%:tiin. Se on tosi tosi jees ja toivottavasti auttaa mua tekemään ulosottoon myös ylimääräisiä suorituksia paremmin.

Suunnittelin jopa semmosta, että joka kuukausi pyrkisi maksamaan ulosoton pienimpään velkaan 165 euroa. Tämä tarkoittaa 12e taulukkomaksua, eli velka lyhenisi aina 153 euroa ylimääräistä. Kun sekin kyllästyttää, että tuntuu etten ikää saa kasaan noita pienimpien velkojen summia, niin oisko se sit vaan helpoin maksaa joka kuukausi  suoraan palkasta tuo ylimääräinen suoritus, vaikka siitä meniski mun inhoama taulukkomaksu. Tosin tsiigailin ulosoton taulukkomaksusysteemiä ja 165 euron suoritus on kaikkein järkevin, jos ei oteta huomioon kolmea suurinta suorituserää, joista tulisi suhteessa vähiten maksettavaa. Mutta tuo ois inhimilinen ja järkeväkin summa. Maksaa tuon pois ja elää sillä mitä jää. Toisin päin tehdessä sitä helposti tuhlaa enemmän, mitä olisi edes tarpeellista.

Tuo taktiikka toimis vähä samalla lailla sitten ku säästäminen, Eka laskut, sit ulosotto, sit säästöön ja loppuraha elämiseen. Vois olla jees!

Katotaanpa kun tän suunnitelman tänne nyt kirjasin, että miten pitkään tää motivaatio säilyy. Kuitenkin maksan joka kk jo ylimääräisen 100e pra suomen velkaa pois, niin yhteensä tuo tekee 265 euroa. Mutta ei kai se niiiin paha ole ehkä. Ei ainakaan marras-tammikuulla pitäis olla.

Tosi kiva kyllä tuo veroprosentin lasku. Oon kohtalaisen innoissaan!

10 kommenttia:

  1. Ilman muuta kannattaa laittaa veroprosentti oikeaksi. Kuten hyvin tiedät, ulosotossa veloista menee 7 % korko. Sen sijaan verottaja maksaa veronpalautuksille vain 0,5 % koron. Jokaista veronpalautuksena saatavaa satasta kohti, jonka ulosottomies ottaa vuoden päästä, menetät 6,5 euroa siihen verrattuna, että ulosottomies ottaisi sen satasen nettopalkastasi nyt. Ja lisäksi vielä ne taulukkomaksut. Sen verran tuossa tosin yksinkertaistin, että oletin veronpalautusten tulevan vuoden päästä. Nykyisinhän niitä maksetaan myös kesken vuotta, jolloin korkohyöty ei ole ihan niin iso kuin mitä laskin.

    Myös ylimääräisten lyhennysten teko kannattaa taulukkomaksuista huolimatta ainakin niin kauan, kun olosottoa on selvästi yli vuosi jäljellä. Vaikka maksatkin taulukkomaksun, niin toisaalta säästät sen koron, joka ylimääräiselle lyhennykselle kertyisi, jos sama summa jäisi roikkumaan ulosottoon yli vuoden ajaksi.
    K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana ja kannustava kommentti, totta tuo, että vaikka taulukkomaksun maksaa niin korkokuluissa kuitenkin säästää. Kiitos!

      Poista
    2. Veroprosenttia ei kannata liian alas laskea, silloin käy niin et ulosotto nappaa 2/3 osan, 1/3 osan sijaan koska netto kasvaa versus suojaosuuteen. Toisaalta velka toki lyhenee enemmän.Sull on hyvä liksa hoitsuksi jos nettoliksa on 2600e/kk��

      Poista
    3. Jos tulot on yli 4 kertaa suojaosuus nii siitä ylimenevästä menee 4/5 osaa ulosottoon

      Poista
    4. Noin se menee miten timppa sanoi, mutta ihan mieluusti maksan enemmän ulosottoon, lyheneepä velka.

      Mun nettopalkasta käytiin aika kovaa keskustelua lehtijutun perässä, sehän vaihtelee kuukausittain. Matkakorvauksien ja muiden myötä mun veroprosentti pyörii normaalisti noin 20%:ssa.

      Teen joka kuukausi minimissään 12h ylitöitä, usein enemmänkin. Lisäksi olen 3/4 osaa viikonlopuista töissä, mikä tietenkin norstaa palkkaa.

      En myöskään ole sairaanhioitaja niin kuin lehtijutun kommenteissa monet arvelivat.

      Poista
  2. Hei! Voitko ottaa yhteyttä. yst. Merja Mannila/Taloussanomat merja.mannila@sanoma.com

    VastaaPoista
  3. Mulla on tapana säätää veroprosentti niin, että menee aina vähän mätkyjen puolelle. Summa on kuitenkin suunnilleen tiedossa jo etukäteen, niin ei tule yllätyksenä. Sijoituksissa verottajan antama "laina" tuottaa paljon paremmin, kuin mitä palautuksista saa korkoa.

    VastaaPoista
  4. En tiennytkään, että nuo ulosottovelat menevät veronpalautuksista automaattisesti. Toivottavasti saat perintötoimiston velat lyhennettyä, mutta samalla myös hoidettua laskut ja jätettyä rahaa myös säästöön. Tuo 165 euron suoritus kuulostaa aika järkevältä.

    VastaaPoista

Suositut tekstit